Zo blijft het deze zomer koel in huis!

We kunnen niet wachten tot de zomer begint en we kunnen genieten van het heerlijke weer. De temperaturen die langzaam oplopen is iets waar we al vanaf het einde van de zomer naar uitkijken. Totdat we merken dat het wel heel warm wordt in huis. Benieuwd hoe jij het koel kan houden in huis? Met deze tips gaat het je zeker lukken!

‘s Ochtends en ‘s avonds doorluchten

Mocht je nog niet met de ramen open slapen, is het aan te raden om je ramen ‘s ochtends en ‘s avonds open te zetten. Zo kan de lucht in huis afgewisseld worden met de frisse lucht van buiten. ‘s Ochtends en ‘s avonds is het vaak wat koeler, dus dan is dit het perfecte moment om de ramen even open te zetten. Zorg je wel dat je wat deurstoppers hebt klaarstaan, zodat je deuren niet dicht kunnen vallen?

Sluit je raamdecoratie

Een tweede tip die heel vanzelfsprekend is, maar vaak vergeten wordt is het sluiten van je rolgordijnen of overgordijnen. Door je raamdecoratie te sluiten, kan de zon niet direct de ruimte verwarmen. Het licht wordt weerkaatst, waardoor het binnen wat aangenamer blijft. Een verduisterende vorm van raamdecoratie werkt daarbij wat beter dan een lichtdoorlatend rolgordijn. En heb je overgordijnen? Sluit die dan ook. Hoe meer, hoe beter.

En wist je trouwens dat raamdecoratie een isolerende werking heeft? Normaal verlies je 20 tot 30 procent aan warmte via het raam. Door je raamdecoratie op maat te sluiten, houdt je de warmte in de zomer buiten en in de winter juist binnen. Een Duette gordijn is nog het meest isolerend. De warmte blijft namelijk hangen in de honingraat, die ontstaat door de dubbele laag stof. Doordat de warmte tussen de stof blijft hangen, kan er ook geen warmte binnen het huis komen.

Raamfolie, screens of zonneschermen sluiten

Heb je naast binnenzonwering ook buitenzonwering, zoals bijvoorbeeld zonneschermen? Dan is het aan te raden om ook die uit te zetten, of in het geval van screens naar beneden te halen. Door de dubbele laag is het door de zon haast onmogelijk om de ruimte op te warmen. Gevolg: een heerlijk koele woonkamer, slaapkamer of kantoor!

Airco op afstand aanzetten

Tegenwoordig kan je bijna alles vanaf een afstand bedienen. De lichten, de oven, de vaatwasser.. Wist je ook dat er airco’s zijn die je op afstand kan bedienen? Vaak zijn deze aangesloten op een app. Zet de airco aan zodra je vanuit je werk weer naar huis vertrekt. Zo kom je thuis in een heerlijk koel huis.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: