Raamdecoratie en woontrends 2023

Het jaar is bijna over, een jaar waar veel in gebeurd is en we ook een flinke verandering hebben gezien in de interieur- en woonwensen van Nederland. Benieuwd wat de woontrends van 2023 worden? Lees dan snel verder.

De afgelopen jaren hebben we veel tijd besteed aan ons interieur en zijn we er al snel achter gekomen dat niet alles even functioneel of deugdelijk is ingericht. We zullen meer nadenken waar wij ons geld aan gaan uitgeven en zullen meer geld gaan uitgeven aan kwaliteit producten en materialen met een langere levensduur. Iets wat ook al enige tijd leeft en nog dagelijks groeit is de behoefte aan duurzame producten. Deze combinatie, een kwalitatief en duurzaam product, is dan ook prioriteit aan het worden onder de consument en gaan we terugzien in de woontrends van 2023.

Vintage

Naast nieuwe duurzame producten zien we een andere woontrend groeien wat ook duurzaam te noemen is en dat is de vintage woonstijl. De jacht voor een mooi exclusief vintage item, meubels met een verhaal, creëren een uniek en persoonlijk interieur.

Waarom is vintage zo populair aan het worden? Mensen kiezen steeds vaker voor een vintage woonstijl omdat het er zo stijlvol uitziet. Een vintage woonstijl heeft geen ‘vaste’ regels in zijn uiterlijk en heeft een verhaal. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Het houdt niet in dat alles vintage moet zijn. Vaak wordt er voor een of een aantal eyecatchers gekozen die een verhaal met zich mee dragen en worden gecombineerd met nieuwe duurzame producten en materialen. In een vintage woonstijl speelt hout vaak de hoofdrol. Perfect hierin passen de Bamboe houten jaloezieën op maat. Met zijn diepe nerfstructuur en warme houttinten is de jaloezie gemakkelijk te combineren met je vintage meubels.

Een ander pluspunt is dat bamboe een duurzaam materiaal is, dit omdat bamboe de snelst groeiende houtsoort op aarde is. Ook komt er geen CO2 vrij bij het kappen van bamboe voor bamboe houten jaloezieën op maat. Anders dan bij bomen wordt de bamboe plant niet tot de wortel gekapt. CO2 wordt opgeslagen in de wortels en blijft bij het kappen van bamboe dus veilig in de grond.

Dit zijn de raamdecoratie trends van 2023

Raamdecoratie is geen item wat je jaarlijks vervangt, hier dien je goed van tevoren over na te denken en wil je het liefst zo lang mogelijk van genieten. Een kwalitatieve en duurzame topper onder de raamdecoratie zijn Abachi houten jaloezieën op maat. Het Abachi hout heeft het FSC-keurmerk en is een hufterproof houtsoort. Hout wat tegen een stootje kan is ideaal voor een woning met kinderen of huisdieren, maar ook voor wie graag een kwalitatief sterk product wilt zit met deze jaloezie goed. Een ander groot voordeel aan het Abachi hout is dat het hout vochtbestendig is, dit hout kom je daarom ook vaak in sauna’s tegen.

Bron: Pinterest

Een andere opkomende trend zijn isolerende duette shades wat hoogstwaarschijnlijk komt door de hoge gasprijzen. Het grootste deel van de woningen hebben inmiddels dubbel glas, maar zelfs dan gaat er alsnog zo’n 20% aan warmte verloren via de ramen. Dit is gemakkelijk op te lossen door te gaan voor dupli plissé gordijnen op maat. Dupli plissé is totaal anders dan andere vormen van raambekleding. Bij een duette gordijn wordt namelijk gewerkt met twee lagen geplisseerde stof. Door de plissé stoffen te hechten krijg je een honingraatstructuur en tussen de stof ontstaat er stilstaande lucht, een van de meest functionele isolatie vormen.

Naast zijn sterke kwaliteiten Is het strakke klassieke systeem en mogelijkheid tot Top down- Bottom up ook 1 van de redenen dat het product zo populair aan het worden is. Door zijn smalle systeem en ruime kleurenassortiment zijn de duette shades in verschillende woonstijlen toe te passen. Zo zie je de duette shades vaak terug in een Scandinavische woonstijl of in een retro woning, maar ook in een minimalistische woonkamer.

De laatste trend die na jaren weer is teruggekomen zijn vitrage gordijnen op maat. Maar in plaats van de klassieke witte vitrage gordijnen zijn nu zwarte wavegordijnen of antraciet vitrage in populariteit aan het toenemen en dit zal in 2023 alleen maar meer groeien. Het voordeel aan donkere vitrage is dat het je woning niet donker maakt en enkel een chique uiterlijk geeft. De vitrage filtert het licht maar laat het nog wel door wat zelfs de kleinste ruimtes een open en fris gevoel geeft. Ook zijn de zwarte vitrage gordijnen in donkere woonstijlen, maar ook lichte woonstijlen toe te passen.

Verf trend van 2023: Muur en plafond in 1 kleur

Een andere opkomende trend waar wij zelf ook helemaal enthousiast van worden is het verven van je plafond. Waar in de meeste huishoudens het plafond nog standaard wit is beginnen steeds meer durfals hun plafond een kleurtje te geven. Niet zonder reden, want door je plafond mee te nemen creëer je warmte en eenheid. Waar mensen vaak bang zijn dat een kleur de ruimte kleiner maakt geeft het juist vaak een ruimtelijker gevoel!

Bron: Pinterest en AD.nl

Meer inspiratie op doen? Bekijk dan snel onze overige blogs.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: