Zo word je jaloezieen schoonmaken kinderspel!

Het is niet altijd even makkelijk en leuk... schoonmaken. Daarom deze blog met een aantal tips hoe je makkelijker en sneller je jaloezieen schoonmaakt!

Houten Jaloezieen reinigen.

Een hoop mensen vinden jaloezieen prachtig, maar willen het niet aanschaffen wegens het schoonmaken. Wij zien dit juist als voordeel. Stoffen raamdecoratie als bijvoorbeeld Rolgordijnen of dupli gordijnen zijn lastig tot niet zelf schoon te maken en zou je daar een bedrijf voor inhuren lopen de kosten vaak zo hoog op dat het nog gunstiger is het product weer nieuw te kopen. Met houten jaloezieen kan u de schoonmaak zelf bijhouden en zien ze er dus langer als nieuw uit!

Voor jaloezieen zijn er de bekende jaloezie reinigers, dit zijn een soort swiffers waarbij u meerdere lamellen tegelijk kan ontstoffen. Dit is een ideaal product om een jaloezie stofvrij te maken, echter raden wij dit product niet aan voor elke ruimte. Neem bijvoorbeeld de keuken, daar wordt de jaloezie ook vet, vet is niet met de lamellen reiniger schoon te maken.

Een lamellen reiniger is gemaakt van een microvezelstof en is wasbaar, wat de levensduur van de reiniger ook langer maakt. Buiten dat dit voor jaloezieen te gebruiken is, is dit ook voor airco’s of ventilatieroosters te gebruiken.

Andere manieren om de jaloezie stofvrij te maken:

 • Gebruik een stofzuiger met een opzetborstel. U sluit de lamellen naar binnen en haalt de stofzuiger langs de lamellen, u sluit vervolgens de lamellen naar buiten en reinigt daarmee de andere zijde van de lamellen.
 • U neemt een stofdoek of schone sok en gebruikt deze per lamel om de jaloezie stofvrij te maken.

Let op! Bij het afnemen van stof moet u rekening houden bij de ladderkoorden/ladderbanden, daar is de lamel het kwetsbaarst. Pak de lamel voorzichtig beet zodat u deze niet breekt.

Vlekken/vet verwijderen van de houten jaloezie:

 • Neem een vochtige doek, veeg hiermee de vlek of het vet weg.
 • Voor hardnekkige (vet)vlekken gebruikt u water gemengd met Soda, baking soda of groene zeep (verkrijgbaar in de supermarkt), maak een schone doek licht vochtig en veeg/dep dit voorzichtig op de vlek.
 • Heeft u een wonderspons (melamine spons) in huis? Ook deze sponsen zijn ideaal om vlekken te verwijderen. Let op! Boen niet te hard, anders laat het lak los.

Vlekken/vet verwijderen van ladderband:

 • Voor hardnekkige (vet)vlekken gebruikt u water gemengd met baking soda of groene zeep maak een schone doek vochtig en dep dit voorzichtig op de vlek. – hou het band strak en zorg dat de jaloezie volledig uithangt bij het schoonmaken.
 • Heeft u een wonderspons (melamine spons) in huis? Ook deze sponsen zijn ideaal om vlekken te verwijderen.

Aluminium Jaloezieen reinigen.

Ook aluminium jaloezieen zijn stofvrij te krijgen met een jaloezie reiniger of stofdoek. De stofzuiger kan je ook gebruiken, maar let op dat je hier niet te hard mee duwt op de lamellen er bestaat dan een kans dat je de lamel verbuigt.

Vlekken/vet verwijderen van de Aluminium jaloezie:

 • U kan een aluminium jaloezie schoonspuiten en laten drogen, de lamellen zijn vochtbestendig. Let op! Zorg dat de stalen bovenbak droog blijft, wegens kans op roest, ook raden wij afspuiten niet aan wanneer u band heeft.
 • Voor hardnekkige (vet)vlekken gebruikt u water gemengd met Soda, baking soda of groene zeep, maak een schone doek vochtig en veeg dit voorzichtig op de vlek.
 • Heeft u een wonderspons (melamine spons) in huis? Ook deze sponsen zijn ideaal om vlekken te verwijderen.

 

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Kan ik u ergens me helpen

Kan ik u ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: