Raamdecoratie voor de woonkamer: zo kiest u die!

Met zoveel keuze is het kiezen van nieuwe raamdecoratie niet altijd een pretje. Zoveel moois, wat kiest u dan?! De woonkamer is toch de plek waar u het meeste tijd doorbrengt, dus die wilt u leuk aankleden. Wij helpen u een handje en laten u zien welke vormen van raamdecoratie geschikt zijn voor uw woonkamer en waarom!

Knus en warm: gordijnen

Terug van weggeweest zijn de gordijnen op maat. Gordijnen voegen namelijk direct meer warmte, sfeer en geborgenheid toe aan uw woonkamer. Juist door de combinatie van gordijnen en bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Bij gordijnen heeft u keuze uit verschillende soorten lichtdoorlatendheid. Houdt u van het natuurlijke licht dat elke dag naar binnen valt? Dan zijn vitrage gordijnen perfect. De stof hiervan is zo geweven dat er nog veel natuurlijk licht van buitenaf naar binnen valt, waardoor u veel natuurlijk licht in huis behoudt.

Heeft u last van nieuwsgierige aagjes van buitenaf? Dan zijn inbetween gordijnen of overgordijnen een perfecte optie. De stoffen voor deze type gordijnen zijn wat dichter geweven, zodat het van buitenaf lastiger is om naar binnen te kijken. En qua isolatie zijn de laatste twee opties ook een betere keuze.

Stoer en trendy: jaloezieen

Of u nu kiest voor houten jaloezieën of aluminium jaloezieën: deze vorm van raamdecoratie is ontzettend populair op het moment. De horizontale lamellen geven een strak en stoer uiterlijk aan uw interieur. En door de verschillende mogelijkheden in kleur en afwerking is er altijd een perfecte combinatie voor u te vinden.

Ook deze vorm van raamdecoratie is perfect als u wat meer gesteld bent op uw privacy. Door de horizontale lamellen is het lastiger om naar binnen te kijken. En doordat u de jaloezie in de meeste gevallen over het volledige raamoppervlakte heeft hangen, werkt deze vorm van raamdecoratie nog eens extra isolerend!

Speels en modern: Duette gordijnen

Wat we steeds vaker zien, zijn Duette gordijnen in het interieur. Deze vorm van raamdecoratie herkent u aan de vouwen in de stof en de honingraat aan de zijkanten. Deze vorm van raamdecoratie bestaat namelijk uit twee lagen stof. Als u een Duette bedient, zal de stof zich mooi op- of uitvouwen. Een echt speels en vrolijk effect!

Populair is de top down bottom up bediening. Hierbij wordt een Duette gespannen tussen twee koorden. Het grote voordeel hiervan is dat u uw Duette zo op elke gewenste hoogte kunt hangen. Dus bent u aan het ontbijten in uw favoriete ochtendjas en kunt u daarbij wel wat privacy gebruiken? Dan laat u het Duette gordijn aan de onderkant van het raam hangen. Zo kunnen mensen van buitenaf lastig naar binnen kijken, maar komt er nog wel genoeg zonlicht binnen vanaf de bovenkant van het raam. Met de top down bottom up bediening kunt u eindeloos spelen met het gordijn.

Twijfelt u nog steeds over raamdecoratie voor in uw woonkamer! Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze woonadviseurs. In onze showroom kijken zij samen met u naar uw wensen, kleuren en kunt u verschillende vormen van raamdecoratie bekijken en testen.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: