Woontrend: Jungle Chique

Een nieuw seizoen betekent tijd voor nieuwe woontrends! In de zomer combineren we lichte kleuren en materialen voor een frisse uitstraling. Zodra de herfst begint, zijn we toch wel toe aan wat meer warmte en sfeer in ons interieur. De woontrend Jungle Chique past daar perfect bij!

Jungle Chique: het kleurenpalet

Jungle Chique zegt het eigenlijk al. Het is een woonstijl geïnspireerd op de kleuren en materialen die je terugvindt in de jungle. Comfort en een chique uitstraling staan hier centraal. Met het gebruik van de juiste materialen en vormen zorg je voor een prachtige woonkamer, keuken of slaapkamer waar je heerlijk tot rust kan komen!

De kleuren die je veel terug kan zien binnen deze woontrend zijn natuurlijke tinten zoals groen, bruin en zandtinten. Om een tropisch accent toe te voegen, zijn kleuren als kanariegeel, oranje en zeeblauw echte aanraders. Leuk voor accessoires, zoals een vloerkleed, vaasjes of kussens!

Contrast toevoegen

Om wat contrast toe te voegen, wordt vaak een mix van verschillende materialen toegepast. Dit zorgt ervoor dat deze woontrend nog knusser en warmer wordt. Materialen die veel worden gebruikt, zijn hout, zachte stoffen zoals wol en katoen. Het liefst met een glanseffect om het een extra chique uitstraling te geven. Aluminium jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg leuk in een groene of bruine tint en met ladderband zorg je voor extra contrast. Liever je zicht naar buiten behouden? Kies dan voor ladderkoord. Dit zorgt voor een rustige uitstraling.

Houten jaloezieën zijn ook een echte aanrader. Door het natuurlijke materiaal zorg je voor een mooi geheel in je woonkamer, keuken of slaapkamer. Bamboe jaloezieën zijn ook erg mooi. Door het dunnere materiaal oogt deze raamdecoratie optisch wat rustiger. En dankzij de toffe structuur van de bamboe jaloezieën creëer je toch het gewenste contrast in een ruimte.

Moodboard voor extra inspiratie

Wij zijn persoonlijk fan van het maken van moodboards. Door een moodboard te maken, kom je al snel te weten wat je persoonlijke stijl is en kan je dit als basis gebruiken bij het samenstellen van je interieur. Wij hebben een Jungle Chique moodboard samengesteld. Daarbij hebben we een combinatie gemaakt van bamboe jaloezieën in de kleur 485 Stone. Door de matte uitstraling en mooie nerf geeft deze jaloezie een natuurlijke uitstraling die perfect bij deze woonstijl past.

Niet zo’n fan van jaloezieën? Duette gordijnen zijn ook zeer geschikt. Door de speelse vouwen in de stof creëert een Duette gordijn een speelse, sfeervolle uitstraling. En met een top-down bottom-up bediening kan je een Duette gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en privacy.

Om nog wat meer warmte toe te voegen, hebben we de jaloezie gecombineerd met een gordijnstof in kleur R835 Zandgrijs. Gordijnen geven uw interieur een warme en chique uitstraling. Zelf ook een moodboard maken? Pinterest is een leuk platform om moodboards te maken. Liever een moodboard in het echt maken? Je kan gratis kleurstalen op onze website aanvragen. Zo kan je net als ons een tof moodboard maken door verschillende kleuren en materialen met elkaar te mixen!

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: