5 voordelen aan rolgordijnen op maat

Je bent op zoek naar nieuwe raamdecoratie, maar de vele mogelijkheden aan raambekleding kunnen misschien wat overweldigend zijn. Hoe maak je dan de juiste keuze? Zo zijn er houten jaloezieën, plissé gordijnen of overgordijnen. Keuzestress! Door de vele keuzes worden de klassieke rolgordijnen op maat vergeten. Dat is jammer, want rolgordijnen kennen een hoop voordelen!

Monteren van rolgordijnen is een eitje

Rolgordijnen op maat kun je in zo goed als elk raam kwijt en zelfs voor mensen met twee linkerhanden is de montage zo gepiept. Bij een montageprofiel of cassette monteer je de beugels naar boven (tegen het plafond) of achter (tegen de muur of kozijn) en klik je het rolgordijn profiel met een zachte duw vast. Kind kan de was doen.

Liever een standaard profiel? Dan krijg je twee zijbeugels die naar achter of boven gemonteerd kunnen worden, waarna je het rolgordijn op maat tussen de beugels in schuift, hoor je een klik? Dan zit het rolgordijn vast en is hij klaar voor gebruik.

Een rolgordijn is hygiënisch

Nog een groot voordeel aan rolgordijnen is dat ze op gebied van hygiëne een van de beste zijn van raambekleding. Een rolgordijn heeft een vlak oppervlakte waardoor het gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast vangt het rolgordijn weinig stof op, wat ze ideaal maakt voor mensen die allergisch zijn voor onder andere huisstofmijt.

Met een plumeau kun je oppervlakkig stof snel verwijderen. Is er een vlieg of vliegenpoep op het rolgordijn terecht gekomen? Dep voorzichtig met plakband om je vinger op de stof, zodat je ook dit soort vuil van je rolgordijn af kunt halen. Hoe fijn is dat?!

Dankzij een rolgordijn heerlijk koel in de zomer, lekker warm in de winter

Rolgordijnen hebben een isolerende werking, zoals je misschien al weet. Dit geldt voor de temperatuur en geluid. Dit maakt een rolgordijn daarom ook zeer geschikt voor een slaapkamer. Verduisterende rolgordijnen op maat van Joe Benelli hebben vaak een witte achterzijde. Deze witte achterzijde weerkaatst het zonlicht, waardoor het binnen heerlijk koel blijft. Een verduisterend rolgordijn is dan ook zeker een aanrader voor ramen op het zuiden.

Geen galm met een rolgordijn voor je raam

Rolgordijnen helpen ook bij het dempen van geluid. Thuiswerken is het nieuwe normaal en daarom worden er nu steeds meer kamers tot ware kantoren omgetoverd. Een rolgordijn is een voordelige optie om galm tegen te gaan, zo ben je goed verstaanbaar tijdens je zoom meeting of belangrijke telefoontjes. Buiten het verbeteren van de akoestiek geeft het je ruimte ook een sfeervolle uitstraling. Omtrent akoestiek geldt; hoe dikker de stof hoe beter de geluidsgolven worden geabsorbeerd. Ik raad daarom de lichtdoorlatende rolgordijnen aan, dit absorbeert geluid en filtert licht zonder de ruimte te verduisteren.

Lage prijs én lange levensduur

Oké, dit zijn eigenlijk al twee voordelen in één. Maar er is niets aan gelogen. Rolgordijnen zijn nog altijd één van de voordeligste keuzes op gebied van raamdecoratie. Buiten dat het een voordelige keuze is, staat een rolgordijn ook bekend om zijn levensduur. Vaak is een rolgordijn nog prima te gebruiken wanneer er gekozen wordt voor een nieuw product. Dit nieuwe product wordt dan vaak gekozen omdat men een andere kleur wenst of omdat het interieur wordt aangepast. Een rolgordijn van Joe Benelli kan gemiddeld wel 20 jaar hangen, ervan uitgaand dat hier zorgvuldig mee omgegaan wordt en de stof onderhouden (schoongehouden) wordt.

Benieuwd naar de rolgordijnen op maat van Joe Benelli?

Onze rolgordijnen worden geheel op maat en naar wens van de klant gemaakt. Op de website kan je gratis kleurstalen aanvragen, je krijgt dan een stukje van de stof thuis gestuurd. Ons rolgordijnen assortiment is zó groot dat we bewust niet alle kleuren op de website hebben gezet. Staat de gewenste kleur of stofsoort er niet tussen? Kom dan langs in onze showroom voor alle stoffen of neem contact op met onze klantenservice via 0107200400.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: