Alles over een dubbel rolgordijn

Op ons blog delen we veel inspiratie over onze houten jaloezieen en gordijnen, maar niet veel over andere vormen van raamdecoratie die wij aanbieden. Daarom duiken we in dit blog wat dieper in op andere opties. In dit artikel: alles over een dubbel rolgordijn!

Allereerst: wat is een dubbel rolgordijn?

Een dubbel rolgordijn ken je waarschijnlijk al, want het is een andere naam voor een duo rolgordijn. Omdat deze vorm van raamdecoratie bestaat uit een dubbele laag stof, wordt een duo rolgordijn daarom ook wel een dubbel rolgordijn genoemd.

De dubbele rolgordijnen zijn beschikbaar in zowel lichtdoorlatende als verduisterende stof. Zo kun je je woonkamer, keuken, kantoor aan huis, de slaapkamer en kinderkamer decoreren met mooie duo rolgordijnen.

Het voordeel van dubbele rolgordijnen

Het grootste voordeel van op maat gemaakte dubbele rolgordijnen is de lichtinval in huis en hoe je ermee kunt spelen. De stof van een duo rolgordijn bestaat uit afwisselend open en gesloten banen. Als je de open banen tegenover elkaar laat hangen, komt er veel natuurlijk licht binnen. Door de raamdecoratie te bedienen, kun je echt spelen met het licht dat binnenkomt.

En ander groot voordeel is de privacy die je zelf kunt bepalen met een dubbel rolgordijn. Net als bij houten jaloezieën is het bij de horizontale banen van een duo rolgordijn lastiger om van buiten naar binnen te kijken. Je kunt dus genieten van lichtinval en privacy, volledig hoe jij het wil!

Een extra luxe duo rolgordijn met een cassette

Extra leuk bij een dubbel rolgordijn is dat je je nieuwe raamdecoratie kunt laten afwerken met een luxe cassette. Deze cassette wordt geplaatst op de buis waar de stof op is geplaatst. Naast de luxe uitstraling zorgt de cassette ook voor bescherming van de stof. Door de tijd heen kan overmatige blootstelling aan zonlicht zorgen voor verkleuring in de stof. De cassette beschermt de stof op de buis tegen verkleuring. Daarnaast beschermd de cassette de stof ook tegen stof, waardoor je dubbele rolgordijn nog langer mooi blijft.

Benieuwd welke kleur van onze duo rolgordijnen het beste past bij jouw interieur? Vraag vandaag nog gratis kleurstalen aan op onze website.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: