Kleine woonkamer inrichten met deze tips!

Het inrichten van een kleine ruimte kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoe ga je het indelen, wat voor meubels heb je hiervoor nodig? Meubels moeten in dit geval niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. En hoe zit het eigenlijk met kleurgebruik? Hieronder vind je een aantal tips om een kleine woonkamer goed in te richten:

Meubels kiezen

Als je een kleine woonkamer gaat inrichten, is het verstandig om te kiezen voor een aantal grote objecten. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar een aantal grote items zorgen voor een optisch grotere look. Veel kleine meubels geven de woonkamer juist een rommelig en vol gevoel.

Bron: https://www.bloglovin.com/blogs/coco-lapine-design-10947105/danish-home-a-partner-from-aiayu-4725176686

Om de woonkamer optisch groter te laten lijken, kun je verschillende trucs toepassen:

  • Kies voor een bank op pootjes. Het kleine aantal centimeters ruimte onder de bank zorgt direct voor een luchtiger effect dan een bank zonder pootjes dit geeft;
  • Kies een grote, maar minimalistische salontafel. Een met een dun tafelblad en ranke poten. Dat zorgt voor extra rust en een betere doorkijk in de woonkamer;
  • Hang je tv op aan de muur en kies, als je graag een tv meubel wil, voor een model dat niet al te diep is.
  • Opbergruimte nodig? Er zijn veel banken met oplaadruimte onder het zitgedeelte. Zo hoef je geen extra kast te kopen en bespaar je weer veel ruimte!

Opbergruimte in een kleine woonkamer

Wanneer je op zoek gaat naar meubels, kijk direct naar de praktische kant. Heeft de salontafel ook lades om spullen in op te bergen? En is mijn tv meubel diep genoeg om alle kabels, boeken en tijdschriften in te kunnen opbergen?

Als je extra opbergruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld servies, accessoires en andere items, is het goed om op het model van de kast te letten. Wanneer je opbergkasten aanschaft, zorg dat deze hoog zijn. Hierdoor kun je veel spullen kwijt zonder dat het veel ruimte kost. Tevens geeft een lange kast je kleine woonkamer een optisch grotere look.

De ruimte groter doen lijken

Maak gebruik van lichte kleuren. Wanneer je donkere kleuren gebruikt, zorgt dit er juist voor dat de ruimte kleiner oogt. Gebruik daarom voor de muren lichte kleuren. Denk aan beige-, wit- en andere pasteltinten.

Daarnaast is het ook leuk om te werken met een grote spiegel. Een spiegel kan een kleine woonkamer direct een lichter en optisch grotere uitstraling geven. Zet de spiegel tegenover het raam, zodat je spiegel het meeste natuurlijke licht kan reflecteren.

Raamdecoratie

Natuurlijk kan raamdecoratie niet ontbreken in je interieur. Hier kun je de lichtinval en privacy eenvoudig mee regelen. Met jaloezieën kun je echt spelen met het licht. En veel natuurlijk licht is perfect bij een kleine woonkamer inrichten. Dat geeft namelijk weer die optisch grotere look. Kies voor houten jaloezieën zonder ladderband, dus met ladderkoord. Dit geeft de jaloezie een rustige look.

Bron: klant foto Joe benelli.

Meer sfeer toevoegen met gordijnen?

Gordijnen zijn erg populair en perfect in combinatie met jaloezieën. Daarnaast geeft deze verticale raamdecoratie de woonkamer weer een optisch hogere uitstraling. Kies in ditgeval voor een enkele of dubbele plooi. Deze plooisoorten zijn het minst diep. Dit bespaart het meeste ruimte. Wanneer je kijkt naar een wave plooi of ringen komt dit veel verder de kamer in en hou je veel minder ruimte over. Zorg ook in de raamdecoratie voor lichtere kleuren en weinig patronen zodat dit niet op je af komt.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: