Rolgordijn opmeten: zo doe je dat!

Een rolgordijn is de meest populaire vorm van raamdecoratie en veel mensen hebben ze ook in huis hangen. Sta jij ook op het punt om een nieuw rolgordijn op maat te bestellen maar twijfel je over de manier waarop je moet opmeten?

Rolgordijn opmeten: wat heb je nodig?

Voordat je begint, is het handig om een aantal dingen klaar te leggen. Het opmeten van de maten voor een rolgordijn duurt niet lang, maar met een goede voorbereiding is het zo gebeurd.

  • Een pen of potlood
  • Een meetlat of rolmaat
  • Papier om de maten op te noteren
  • Een waterpas

Maten van een rolgordijn opmeten

Het opmeten van rolgordijnen is erg eenvoudig. Wil je het rolgordijn tussen twee muren of tegen het plafond plaatsen? Meet dan de ruimte tussen de muren op en haal hier vervolgens 0,5 cm vanaf. Dit heeft te maken met de speling. Is de ruimte tussen de muren 100cm? Dan wordt de bestelbreedte 99,5 cm. De hoogte van het rolgordijn opmeten is ook erg makkelijk. Dit is de hoogte vanaf het plafond of kozijn tot het onderste punt. Van de hoogte hoef je niets af te halen.

Wil je het rolgordijn op de muur of tegen het plafond plaatsen? Dan kan je zelf de gewenste overlap van het rolgordijn bepalen als de ruimte dit toelaat. We raden je aan om voor 3,5cm te gaan, zodat je zo min mogelijk lichtkieren hebt. Een kleinere of grotere overlap is natuurlijk altijd mogelijk.

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten wanneer je een rolgordijn op wil meten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Heb ik te maken met obstakels?

Wil je het rolgordijn tegen een deur of bij een kiepkantelraam plaatsen? Dan is zijgeleiding zeker aan te raden. Zijgeleiding bestaat uit spandraad die vanaf de montagesteun tot het kozijn loopt. Aan de onderlat van het rolgordijn zit een oogje, waar het spandraad doorheen loopt. Het spandraad begeleid het rolgordijn en zorgt er tevens voor dat het rolgordijn niet kan klapperen als de deur open gaat of gaat hangen wanneer het raam open staat.

2. Is mijn kozijn waterpas?

Het is ook goed om te controleren of uw kozijn waterpas is. Is uw kozijn waterpas? Dan is er niets aan de hand. Als uw kozijn niet waterpas is, is het aan te raden om even contact met ons op te nemen. Vaak kan dit verholpen worden met opvulringen. Wanneer u een rolgordijn monteert op een kozijn dat niet waterpas is, is de kans namelijk aanwezig dat het rolgordijn scheef kan oprollen.

Hulp nodig bij het opmeten?

Lukt het niet om de maten op te meten? Of twijfel je over een situatie, zoals bij een deur of raam? Neem dan contact met ons op, zodat wij je kunnen adviseren. Wij bieden daarnaast ook een inmeetservice aan in de Zeeland, Zuid-Holland en een deel van Noord-Brabant. Kijk op onze website in welke gebieden wij de inmeetservice aanbieden.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: