Welke kleur gordijnen moet ik kiezen?

Na weken inspiratie opdoen naar raambekleding, ben je eruit: het worden gordijnen. Maar ja, welke kleur? Ga je voor stoere blauwe gordijnen, witte gordijnen, grijze gordijnen of groene gordijnen? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je gemakkelijk de juiste kleur gordijnen kunt kiezen!

Ga voor een kleur gordijnen die matcht bij je interieur

Om de juiste gordijnen te kiezen, is het van belang de huidige kleuren in je interieur in kaart te brengen. Zo kun je bepalen welke gordijnen goed passen bij de inrichting en interieurstijl in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Welke kleuren komen momenteel veel terug? Zorg dat je deze verschillende kleuren in kaart brengt, zodat je al direct ziet: het zijn donkere kleuren die voor een perfecte match zorgen. Of misschien zie je juist direct: mijn nieuwe gordijnen wil ik in een neutrale kleur om de gewenste, warme sfeer te creëren.

We hanteren drie soorten kleurencombinaties die gegarandeerd voor een mooie look zorgen, namelijk:

Contrasterende kleuren

Dit zijn kleuren die recht tegenover elkaar staan op de kleurencirkel, zoals rood-groen, geel-paars en oranje-blauw. Indien je deze kleuren combineert, ogen beide kleuren levendig, intens en krijgt de ruimte een krachtig uiterlijk. Dit geldt niet alleen voor donkere tinten, maar dit kunnen uiteraard ook lichte kleuren zijn.


Bron: Pinterest

Ton-Sur-Ton kleuren

Dit zijn tinten die vallen onder één en dezelfde kleursoort. De tinten verschillen enkel van elkaar op basis van de hoeveelheid wit die eraan toegevoegd is. Heb jij groen kleurenpalet in huis? Kies dan voor groene gordijnen die net wat lichter (of donkerder) zijn dan de muur. Zo kun je gemakkelijk een Ton-Sur-Ton kleurencombinatie creëren.


Bron: Pinterest

Harmonieuze kleuren

Dit zijn kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel, bijvoorbeeld groen-geel of oranje-geel. Maak gebruik van vergrijsde kleuren in plaats van felle kleuren, zo voorkom je een 'schreeuwend' interieur.


Bron: Pinterest

De kleur gordijnen bepalen aan de hand van gratis kleurstalen

Nu je weet welke kleur gordijnen het moet gaan worden, is het een stuk makkelijker om de juiste gordijnen te kiezen. Om jou een handje te helpen bij jouw keuze voor nieuwe raamdecoratie, kun je bij Joe Benelli gratis kleurstalen aanvragen. Het aanvragen van kleurstalen van een aantal kleuren is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Met deze gratis kleurstalen kun je vervolgens thuis bekijken of de kleur gordijnen die jij op het oog hebt, ook de juiste match oplevert. Houd de stalen altijd even bij je muren, je vloer en je meubels om te kijken of de verschillende tinten voor het gewenste resultaat zorgen.

De invloed van natuurlijk licht en sfeerlicht op de kleur van gordijnen

Met kleurstalen zie je vaak direct al: dit vind ik mooi en dit niet. Van de selectie kleuren heb je misschien nog twee of drie kleuren over. Om de juiste gordijnen te kiezen, raden we je aan om de stof op je raam of muur te plakken. Dit kan eenvoudig met schilderstape of plakband. Door op verschillende momenten op de dag naar de kleur gordijnen te kijken, zie je hoe de kleur zich gedraagt bij verschillende soorten licht. Zo is sfeerlicht vaak wat warmer, waardoor gordijnen ook een warmere gloed krijgen. En natuurlijk licht van buitenaf heeft ook invloed op de kleur. Kijk dus 's ochtends, 's middags en 's avonds naar de kleurstalen.

Vooral bij vitrage gordijnen en inbetween gordijnen zal natuurlijk licht en sfeerlicht invloed hebben op de kleur gordijnen. Bij overgordijnen en dim-out gordijnen is de invloed van licht anders, omdat deze stoffen (nagenoeg) geen licht doorlaten. Raamdecoratie op maat is, dankzij productie in onze eigen fabriek, prima betaalbaar. Maar toch wil je natuurlijk wel zeker zijn van de kleur, zodat je er nog jarenlang van kunt blijven genieten!

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: