4 x Waarom u moet kiezen voor vouwgordijnen

Vouwgordijnen behoren al een aantal jaar tot een vast onderdeel van ons assortiment aan raamdecoratie op maat. Inmiddels hebben wij al veel huizen mogen voorzien van mooie vouwgordijnen. Bent u ook op zoek naar mooie vouwgordijnen voor uw woning en bent benieuwd naar de voordelen? In dit artikel leggen wij je graag uit waarom vouwgordijnen een goede keuze is.

Vouwgordijnen zijn in vele ruimtes toepasbaar

Het maakt niet uit voor welke ruimte in huis u nieuwe raamdecoratie zoekt: vouwgordijnen zijn in vrijwel elke ruimte in huis toepasbaar. Wij bieden namelijk verschillende stofsoorten aan in ons assortiment. Zo hebben wij de transparante vouwgordijnen, gemaakt van transparante stof waar u nog doorheen kunt kijken en waar dus ook nog voldoende licht doorheen komt. Een perfecte keuze voor uw woonkamer!

Wilt u uw privacy in uw woonkamer behouden? Dan zijn onze semi-transparante vouwgordijnen een betere optie. Dit type vouwgordijnen wordt gemaakt van in between stof. Deze stof laat ook nog licht door, maar is al wat dichter geweven dan onze transparante vouwgordijnen en bieden daarmee dus ook meer privacy. Inbetween vouwgordijnen zijn ook een goede optie voor de hal, keuken of voor uw kantoor aan huis.

Voor de slaapkamer of kinderkamer kunt u het beste kiezen voor een verduisterend vouwgordijn. Zoals de naam al zegt, zorgt deze raamdecoratie voor verduistering in de slaapkamer van u of uw zoon(s) of dochter(s). De stof zelf blokkeert al een groot deel van het natuurlijke licht van buitenaf. Met een speciale voeringstof versterkt u dit effect en kunt u genieten van een optimale nachtrust, waarbij u niet wordt gestoord door natuurlijk licht van buitenaf.


 

Verschillende vouwgordijnen voor verschillende woonstijlen

Een vouwgordijn is zowel in een landelijke als een moderne woning toe te passen. Er zijn erg veel verschillende stofsoorten mogelijk. Wilt u een landelijke sfeer creëren? Kies dan voor een linnenlook vouwgordijn. In onze collectie vouwgordijnen van A House of Happiness vindt u verrassend veel kleuren en stoffen om uit te kiezen. Met onze gratis kleurstalen kunt u thuis bepalen welke kleur het beste past bij uw woonwensen.

Bent u juist op zoek naar raamdecoratie voor uw strakke, moderne woonstijl? Er is een ruim assortiment in stoffen zonder dessin of structuur. Bepaal zelf de sfeer met de juiste stofsoort en maak uw woning compleet.

 


 

Vouwgordijnen schoonmaken? Eitje!

Vouwgordijnen zijn erg makkelijk in onderhoud. Veel stoffen zijn wasbaar waardoor dit altijd goed schoon te maken is. Raadpleeg altijd eerst het waslabel van de stof voordat u de stof wil reinigen. Zo zijn er stoffen die u op hoge temperatuur mag reinigen, andere stoffen dienen juist enkel met koud water gereinigd te worden.

In principe heeft u weinig omkijken naar het onderhoud van uw vouwgordijnen. Anders dan bij bijvoorbeeld houten en aluminium jaloezieën hoeft u uw vouwgordijnen niet wekelijks schoon te maken. En vaak is de stof van uw vouwgordijn afnemen met een plumeau al voldoende om het oppervlakkige stof te verwijderen.

De isolerende en akoestische werking van vouwgordijnen

Elke vorm van raamdecoratie heeft een isolerende werking. In de regel geldt hierbij: hoe dikker de stof, hoe meer warmte er tegengehouden kan worden. In de zomer zorgt raamdecoratie ervoor dat het tot wel een paar graden koeler is in huis, in de winter blijft de gestookte warmte juist in huis. Onze transparante vouwgordijnen hebben de laagste isolerende werking, onze verduisterende vouwgordijnen hebben de hoogste isolerende werking.

Daarnaast zorgt uw nieuwe raamdecoratie ook voor een verbeterde akoestiek in huis. De stof zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden gedempt. De zachte materialen waarmee onze vouwgordijnen gemaakt worden, absorberen een deel van het geluid van zowel binnen als buiten. Ook hierbij geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de akoestische werking. Toch zult u al snel het verschil merken tussen geen raamdecoratie in huis en lichtdoorlatende of verduisterende raamdecoratie in huis. En eerlijk is eerlijk: het staat ook een stuk gezelliger!

 


 

Bent u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over deze productgroep? Kijk dan snel bij ons op de website of bezoek onze showroom.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: