Duurzaam wonen met houten jaloezieën?!

Duurzaam wonen, je huis verduurzamen, besparen op de energierekening.. Open een woonblog en ze hebben het over het verduurzamen van uw woning. Het gaat dan voornamelijk om het investeren in zonnepanelen of een warmtepomp. Jammer genoeg hangt daar een flink prijskaartje aan. Gelukkig kunt u ook met raamdecoratie werken aan een duurzamere woning. Houten jaloezieën zijn daar een perfect voorbeeld van!

“Stoken voor de vogeltjes”, zoals we dat noemen

Misschien heeft u het al eens ergens gelezen. Dagelijks verdwijnt er zo’n 20 tot 30% aan warmte via kale ramen, ramen waarbij geen sprake is van raamfolie of gemonteerde raamdecoratie op maat. Kunt u zich al indenken voor hoeveel geld u voor 20-30% aan warmte stookt, waar u uiteindelijk niets van zult merken?!

Zonde, want stoken is naast slecht voor de portemonnee ook slecht voor de natuur. Tijd voor verandering.

De isolerende werking van raamdecoratie

Die warmte kunt u heel eenvoudig weer terug “winnen”. Dat doet u namelijk door raamdecoratie op maat aan te schaffen. Doordat u uw ramen bedekt, kan de warmte minder snel ontsnappen via de ramen. De raamdecoratie houdt de warmte binnen. Hierdoor bereikt u binnen sneller de gewenste temperatuur zonder onnodig te stoken.

In de winter blijft de warmte dus binnen en in de zomer juist buiten. Hoe fijn is dat?! Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is eenmalig raamdecoratie op maat aan te schaffen. En naast de isolerende werking van raamdecoratie zorgt uw nieuwe rolgordijn, plissé gordijn of vouwgordijn ook voor meer sfeer in uw woonkamer, keuken of slaapkamer.

Duette gordijnen staan ook bekend om hun goede, isolerende werking. Deze vorm van raamdecoratie bestaat uit twee lagen stof, waar lucht tussen komt te hangen. Deze lucht wordt opgewarmd aan de hand van de temperatuur in de ruimte. De dubbele laag stof zorgt er vervolgens voor dat de warmte in de winter niet kan ontsnappen via het raam. In de zomer houdt de dubbele laag stof de warmte juist weer goed buiten als het Duette gordijn volledig gesloten is.

De beste keuze: houten jaloezieën

In principe is elke vorm van raamdecoratie isolerend. In gesloten stand, wanneer de raamdecoratie het volledige raam bedekt. Toch is er een vorm van raamdecoratie die als grote winnaar uit de bus komt, namelijk houten jaloezieen op maat.

Dit komt doordat de houten jaloezie ook in open stand het grootste deel van een raam bedekken. En als u de lamellen kantelt, zodat de jaloezie volledig dicht is, behaalt u het beste resultaat wat betreft isolering. Dankzij een houten jaloezie is een raam altijd bedekt. Bij een rolgordijn of vouwgordijn is dit niet het geval. Open is open (en is het raam dus voor een groot gedeelte kaal) en dicht is dicht, waardoor u gelijk uw uitzicht kwijt bent.

Naast dat houten jaloezieën een raam voor een groot deel bedekken, voegt het materiaal ook extra voelbare sfeer en warmte toe.

En hoe zit dat dan met aluminium jaloezieën?

Aluminium jaloezieën lijken veel op houten jaloezieën. Ook deze vorm van raamdecoratie heeft een goede isolerende werking, omdat het in vrijwel alle posities een groot deel van het raam bedekt. Toch is een houten jaloezie een betere keuze. Doordat de horizontale lamellen van een houten jaloezie over het algemeen dikker zijn dan bij aluminium jaloezieën, houdt dit nog meer warmte tegen.

Het imago van houten jaloezieën is dat het nogal duur is. Onzin, want houten jaloezieën zijn tegenwoordig prima betaalbaar. Zo kunt u onze houten jaloezieën Basic lijn al bestellen vanaf €41,72. U vult de maten in en ziet daarna direct de prijs voor uw nieuwe raamdecoratie. Tip: vraag van tevoren wel altijd gratis en vrijblijvend kleurstalen aan. De kleur op uw beeldscherm kan namelijk iets afwijken van het origineel. Met de gratis kleurstalen kunt u thuis vergelijken en bepalen welke kleur het beste past binnen uw huidige interieur.

Advies nodig bij het kiezen van de juiste kleur of het opnemen van de juiste maten? Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: