Kinderkamer inspiratie: 4 tips!

Kinderkamer inspiratie: leuk en efficiënt inrichten

Niets is zo leuk als interieur inspiratie, toch?! In dit blog gaat het niet over het interieur van de woonkamer, keuken of badkamer, maar over de kinderkamer! Want hoe kan je de kinderkamer nou leuk én efficiënt inrichten? Wij leggen het je uit.

Kleur op de muren!

Kinderkamers zijn vaak niet heel groot. Toch wil je er een leuke en sfeervolle kamer van maken. Maar hoe zorg je voor een knusse sfeer zonder al te veel accessoires te hoeven gebruiken? Met kleur op de muren! Steeds vaker zie je dat er gewerkt wordt met kleurvlakken in Scandinavische sferen. Het geeft direct een leuke sfeer aan de kinderkamer. Kies wel voor rustige kleuren, zodat het interieur wel rust geeft. De kinderkamer is natuurlijk bedoeld om tot rust te komen.

Bron foto 1: Mainlifestyle.dk - Bron foto 2: Ensuus.nl

Een optimale nachtrust, ook voor de kleintjes

Alle prikkels en nieuwe ervaringen die je kind overdag opdoet, moeten natuurlijk ook weer verwerkt worden. Een goede nachtrust is daarom onmisbaar voor kinderen. Zorg daarom dat je de kinderkamer volledig kan verduisteren. Een verduisterend rolgordijn, verduisterende vouwgordijnen en verduisterende Duette gordijnen zijn geschikte opties voor in de slaapkamer, omdat de stof volledig verduisterd.

Als de situatie het toelaat, raden we je aan om de raamdecoratie op de muren te plaatsen in plaats van tussen twee muren. Zo kan je zelf de gewenste overlap bepalen en zorg je ervoor dat de lichtkieren minimaal blijven. Meer lezen over een goede nachtrust? In dit blog over een optimale nachtrust geven we je handige tips!

Efficiënt gebruik maken van de ruimte

Speelgoed, kleding, boeken, spelletjes, knuffels.. Kortom, er is best wat opbergruimte nodig om alle spullen op te ruimen. Je hebt hele leuke bedden met opbergruimte onder de lattenbodem. Dat is niet alleen heel stoer, omdat je kind op een hoger bed kan slapen, maar ook omdat je zo efficiënt omgaat met de ruimte. Als je echt optimaal gebruik wil maken van de ruimte, is een hoogslaper een hele goede optie. Perfect om een kast of zelfs bureau onder te plaatsen!

Uitklapbare meubels

Heh, uitklapbare meubels? Ja, je leest het goed. Omdat niet elke kinderkamer genoeg ruimte heeft voor een bed, kast én bureau hebben wij wat creatieve ideeën voor je klaargezet. Zo zie je dat de muren steeds vaker efficiënt gebruikt worden.

Zo zie je op de eerste foto een tof kastje die ook nog eens als bureau kan worden gebruikt om lekker aan te kleuren, knutselen of spelen. Op de tweede foto zie je een andere variant waarbij je efficiënt gebruik kan maken van de ruimte in de kinderkamer. Als je het bureau weer dichtklapt, behoudt je de rust in de kinderkamer.

Bron foto 1: @NR13B (Instagram) - Bron foto 2: Mama-life.nl

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: