Vliegen in huis: tips om er vanaf te komen!

De temperaturen lopen op en wat is er dan lekkerder dan uw ramen of schuifdeuren wagenwijd open te zetten, om zo wat frisse lucht naar binnen te laten? Vooral aan het einde van de dag of ‘s nachts is het prettig om uw woning te luchten en te voorzien van wat koele wind. Alleen dan… u hoort gezoem en ziet de vliegen op het plafond en de muur zitten. Dit is niet prettig en wilt u natuurlijk liever voorkomen. Wij delen de beste tips om vliegen in huis tegen te gaan, of er vanaf te komen!

Horren op maat

Horren zijn perfect als u op zoek bent naar een oplossing om vliegen, maar ook andere insecten, in huis tegen te gaan. Een hor is een vorm van raamdecoratie, bestaande uit een profiel met strak gespannen gaas of geplisseerd gaas. Schuif de horren uit als u uw raam of schuifdeur opent en voorkom dat vliegen hun weg naar binnen vinden. U kunt genieten van de gewenste frisse lucht in huis, zonder gestoord te worden door vliegen of andere insecten. Voor elk type raam of deur kunt u een geschikte hor samenstellen, zoals rolhorren, inzethorren of plissé hordeuren. Horren zijn perfect als preventieve oplossing tegen vliegen, in plaats van proberen er van af te komen als ze eenmaal binnen zijn.


Bron freepik.com

 

Zakjes water

Een andere tip om vliegen tegen te gaan in huis, is het ophangen van zakjes water voor de deur of het raam. Hier kunt u een boterhamzakje voor gebruiken, of een speciale ‘vliegen verschrikker’ die gemakkelijk online aan te schaffen is. Vliegen hebben een ontzettend grote kijkhoek en raken in de war van de lichtschittering, als gevolg van het doorzichtige zakje met water. Gevolg? Ze draaien om, vliegen weg en komen niet binnen. Ook deze tip is dus erg nuttig om vliegen te voorkomen in uw woning, echter zijn zakjes water voor de ramen niet heel stijlvol. Mocht dit een probleem zijn, is het beter om mooie horren te nemen.

Lavendel, citroen of knoflook

Een derde en erg goed werkende tip, is het gebruik maken van speciale geuren om vliegen buiten te houden. Vliegen hebben een hekel aan de geur van bijvoorbeeld lavendel, citroen en knoflook. Zorg voor wat lavendel plantjes in het kozijn, of kies voor geurstokjes of een kaars met citroengeur. Vliegen zullen direct omkeren!

 


 

Aan de ‘slag’ met een vliegenmepper

De laatste en misschien wel meest bekende tip of oplossing, is de vliegenmepper! Wanneer deze van pas moet komen, bent u helaas al te laat en bevinden de vliegen zich al in uw woning. Toch is het vaak de enige oplossing als ze eenmaal binnen zijn. Helaas is het geen 1,2,3’tje en duurt het wel even voor u ze te pakken heeft. Te veel gedoe? Ga dan aan de slag met een van eerste drie tips, dan hoeft een vliegenmepper niet van pas te komen.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: