Help, welke kleur gordijnen moet ik kiezen?!

Is uw huidige raambekleding aan vervanging toe? Of gaat u verhuizen en zoekt u mooie raamdecoratie voor uw nieuwe woning? Zoals u misschien al weet, zijn er vele soorten raambekleding. Denk aan rolgordijnen, maar ook jaloezieën en natuurlijk gordijnen.

Is uw oog gevallen op mooie gordijnen? Dan is het tijd om de kleur te bepalen. Maar hoe kiest u de juiste kleur? In dit artikel geven we u tips om de juiste stof kleur gordijnen voor uw interieur te kiezen!

De gewenste stijl bepalen om de gordijnen kleur te kunnen bepalen

De kleur van raamdecoratie is erg bepalend in een interieur. Zo zijn grijze gordijnen erg mooi in een industrieel interieur en kiest men sneller voor witte gordijnen in een Scandinavisch interieur.

Heeft u een woonstijl als basis voor uw interieur? Dan is het belangrijk om te achterhalen welk kleurenpalet bij deze woonstijl past. Hieronder geven we u enkele voorbeelden:

Kleurenpalet - Industrieel interieur

Kleurenpalet - Botanisch interieur

Alle kleuren in de kleurenpaletten komen uit de Flexa collecties. Zoals u ziet, wordt direct duidelijk dat in het botanische interieur veel met natuurtinten wordt gewerkt. Een blauwe of grijze kleur stof voor uw gordijnen zal hierdoor niet voor de gewenste eenheid zorgen. Bij een industrieel interieur komen deze kleuren wel goed tot hun recht. In dat kleurenpalet wordt direct duidelijk dat het om koele kleuren gaat. Een warme bruine tint steekt hierdoor dus erg af en maakt het lastig om een geheel te creëren.

Kies ik voor een egale stof of print stof voor mijn gordijnen?

In ons assortiment vindt u vitrage gordijnen, inbetween gordijnen, overgordijnen en black out gordijnen van het merk A House of Happiness. Vitrage gordijnen laten het meeste licht door, black out gordijnen laten geen licht door. De collectie bestaat uit mooie, egale stoffen, linnenlook stoffen en mooie stoffen met prints.

Een gordijnstof met print is een goede keuze als uw interieur verder rustig ingedeeld is. Een subtiele print geeft uw nieuwe raamdecoratie een extra luxe uitstraling. Zo hebben we een aantal mooie linnenlook stoffen die in vele woonstijlen mooi tot hun recht komen.

Werkt u in uw interieur al met vele materialen, zoals beton, planten, wol, katoen en leer? Dan kunt u met een egale gordijnstof meer rust in uw interieur creëren.

Vraag altijd gratis kleurstalen van gordijnen aan

Als u eenmaal een kleurenpalet van de gewenste woonstijl of van uw eigen woning heeft gemaakt, ziet u direct welke kleuren de overhand hebben. Dit maakt het een stuk makkelijker om de kleur gordijnen te bepalen. In onze webshop kunt u alle kleuren uit de A House of Happiness gordijnen collectie bekijken.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste kleur kiest, kunt u via onze website gratis kleurstalen aanvragen. Hiermee kunt u thuis bekijken en bepalen welke kleur het beste past bij de kleuren op de muur, meubels en eventueel de vloer. Omdat de kleur op uw beeldscherm iets kan afwijken van het origineel, raden we u altijd aan om kleurstalen aan te vragen en zo teleurstelling te voorkomen.

Tip: houdt de kleurstalen ook bij sfeerlicht en natuurlijk licht!

Als u de kleurstalen eenmaal in huis heeft en deze bij uw muren en raam heeft gehouden, heeft u waarschijnlijk al een keuze gemaakt. Voordat u gaat bestellen, raden we u ook aan om de kleurstalen bij sfeerlicht te houden. Sfeerlicht is vaak wat warmer en heeft, vooral op koele kleuren stof, veel invloed.

Daarnaast kunnen weersinvloeden ook invloed hebben op de kleur. Zo lijkt een stof vaak wat zachter en warmer bij zonlicht en lijkt deze wat koeler op een bewolkte dag. Plak daarom de staaltjes op uw raam. Op verschillende momenten op de dag kunt u de kleur(en) bekijken. Zo weet u zeker dat u de juiste kleur heeft gekozen en kunt u binnenkort genieten van stijlvolle gordijnen op maat!

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: