Inspiratie voor raambekleding in de keuken

U wilt uw huis natuurlijk graag mooi inrichten. En dan vooral op de plekken waar u veel tijd doorbrengt. De keuken is een plek waar we ongemerkt toch erg veel tijd doorbrengen. We maken er ons ontbijt, lunch, voorbereidingen voor het avondeten en zelfgemaakte appeltaart smaakt toch ook altijd net wat lekkerder. Wij krijgen vaak de vraag welke raamdecoratie geschikt is voor in de keuken. In dit blog geven wij daar antwoord op!

Hier moet raambekleding voor in de keuken bestand tegen zijn

In de keuken werken we veel met water, warmte, verschillende soorten vet (boter, olijfolie etc.). En de grillplaat of bakplaat wordt ook zo nu en dan van zolder gehaald. Uw raamdecoratie moet dus echt tegen een stootje kunnen.

Omdat er vaak veel gewerkt wordt met kruiden en stoom, raden we u af om stoffen raamdecoratie in uw keuken op te hangen. We herkennen allemaal de blijvende geur van het gourmetten na de feestdagen. Ondanks dat u uw rolgordijn of duo rolgordijn kunt oprollen, kan de geur toch in de stof trekken. Maar wat is dan wel geschikt als raambekleding? Wij zetten twee verschillende opties op een rijtje die geschikt zijn voor in uw keuken.

#1: Stoere aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën op maat zijn niet alleen heel trendy en modern, maar zijn ook nog eens heel praktisch! Doordat er gebruikt wordt van roestvrij materiaal, kan het zelfs tegen spetters water tijdens het afwassen, het stomen van groente en de damp die er vrijkomt bij het koken van je aardappels. Daarnaast nemen ze geen vocht of geur op, waardoor u met een gerust hart de gourmetplaat aan kunt zetten. En mocht iemand in huis per ongelukkig met de soeplepel, de mixer of de spatel hebben gezwaaid en zitten er nu vlekken op je horizontale lamellen? No problem! Met een lichtvochtige doek haalt u de vlekken eenvoudig weg.

#2: Trendy houten jaloezieën

In de afgelopen jaren zijn houten jaloezieën erg populair geworden. Logisch ook, want ze geven een luxe en stijlvolle uitstraling aan uw interieur. En wie wil dat nou niet?! Net als bij aluminium jaloezieën kan de geur niet in het materiaal trekken, waardoor u toch met het gezin of uw familie kunt genieten van een gourmetplaat. Laat u uw houten jaloezie met ladderband uitvoeren? Dan kan de geur nog wel in het ladderband blijven hangen. Om de kans op blijvende vieze geuren te vermijden? Trek de lamellen volledig op, zodat de kans op geuren in uw ladderband zo klein mogelijk blijven.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: