Stijlvol en goed voor het milieu: duurzame houten jaloezieen

Steeds meer mensen kijken naar bewuste en duurzame keuzes in het interieur. Als raamdecoratie specialist zijn ook wij hier dagelijks mee bezig. Zo hebben wij voor onze houten jaloezieën collectie gekozen voor hout met een FSC- keurmerk en verkopen wij gordijnen van gerecyclede stoffen. In dit artikel kijken wij naar de houten jaloezieen met het oog op duurzaamheid.

Duurzame houten jaloezieen op maat

Houten jaloezieen op maat zijn de meest duurzame en sfeervolle keuze wanneer het aankomt op raamdecoratie op maat. Houten jaloezieen geven je woonkamer of slaapkamer een natuurlijke en rustige sfeer. Door het kantelen van de lamellen is de hoeveelheid licht dat binnenvalt makkelijk zelf te bepalen. Hierdoor kun je op elk moment van de dag genieten van natuurlijk licht.

Niet alle houten jaloezieën op de markt zijn duurzaam. Sommige leveranciers gebruiken schadelijke stoffen bij het bewerken van het hout of kopen hout in zonder keurmerk. Om zeker te zijn dat Joe Benelli duurzame houten jaloezieen verkoopt, zijn wij langs gegaan bij de leveranciers om het werkproces met eigen ogen te kunnen zien. Zo zijn wij zeker dat de houten jaloezieën zijn gemaakt van duurzaam hout, een veilig bewerkingsproces heeft en beschikt over een FSC-keurmerk.

FSC-keurmerk, wat houdt dat in?

Gezonde bossen zijn een voorwaarde voor een goed leefklimaat op aarde. Ze nemen een bijzondere positie in bij het tegengaan van klimaatverandering. Het verdwijnen van bossen leidt tot 15% van alle CO₂ -uitstoot wereldwijd. Omgekeerd zijn goed beheerde bossen in staat grote hoeveelheden CO₂ op te nemen en vast te leggen. Bovendien zuiveren bossen ons water, zijn ze een bron van biodiversiteit en bieden ze ons voor altijd hout en andere bosproducten. Tenminste, als ze goed worden beheerd. FSC- bossen worden beschermd tegen kaalkappen en omzetting in oliepalm- of sojaplantages, mijnbouw of veeteeltgebieden. Bron: https://nl.fsc.org/nl-nl

Duurzaam, duurzamer en duurzaamst

Wij vinden het belangrijk dat er geen schadelijke stoffen gebruikt worden bij het bewerken van het hout voor onze houten jaloezieën. Daarnaast is ook het type houtsoort belangrijk bij het maken van een duurzame keuze. Bamboe jaloezieën zijn dan de perfecte keus. Een bamboeplant is een zeer bekende, duurzame houtsoort. Dat komt voornamelijk omdat bamboe een hoge groeisnelheid en lange levensduur heeft en is slijtvast en stabiel (weinig uitzetting/ kromtrekken). Wist je bijvoorbeeld dat de snelst groeiende bamboe wel 1 meter per dag groeit? Dat is drie keer zo snel als de snelst groeiende boom. Dat maakt bamboe zo milieubewust.

Bamboe is niet alleen erg praktisch, maar heeft ook een luxe en natuurlijke uitstraling door zijn prachtige diepe nerf. Dat geeft je raamdecoratie en daarmee ook je interieur extra karakter. Benieuwd of bamboe jaloezieën ook mooi staan in jouw interieur? Vraag vandaag nog gratis kleurstalen aan via onze website.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: