Zo kies jij de juiste raamdecoratie op maat

Ga je verhuizen of wil je een makeover geven aan je huidige woonkamer of slaapkamer? Vaak zijn we zo druk met het kiezen van de juiste meubels, accessoires en verfkleuren dat we de raamdecoratie vergeten. En daar komen we dan in de knoop. Want hoe kies je nou de juiste raamdecoratie op maat?

1. Wat is jullie woonstijl?

Voordat je naar de woonwinkels gaat is het verstandig om te kijken naar de woonstijl die jij wil creëren. Het is aan te raden om een moodboard te maken, zodat het duidelijk wordt welke stijl bij jou (en je partner) past. Pinterest is een goed platform om een moodboard te maken. Zijn jullie beide dol op een industrieel interieur? Dan zijn stoere aluminium jaloezieën een goede optie. Heeft jullie moodboard meer weg van een Scandinavisch interieur? Kijk dan eens naar stijlvolle in between gordijnen.

2. Bepaal de ruimte

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in de slaapkamer of juist voor in de woonkamer? De ruimte is erg afhankelijk wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie op maat. Bij een slaapkamer is het belangrijk dat je een goede nachtrust kan behalen en daar kan verduisterende raamdecoratie je erg goed bij helpen.

In de woonkamer is een fijne sfeer weer heel belangrijk. In between gordijnen of mooie houten jaloezieën zijn echte aanraders. Vaak heb je al wel een voorkeur voor een bepaalde vorm van raamdecoratie opgebouwd. Kijk of dit goed aansluit bij de behoeften van de kamer. Is het verduisterend? Biedt het de sfeer die ik in gedachte heb?

3. De juiste kleur en materiaal

Zodra je de woonstijl hebt vastgesteld en weet welke vormen van raamdecoratie geschikt zijn voor de kamer die jij in gedachte hebt, is het tijd om de kleur en het materiaal te kiezen. Met het materiaal bedoelen we de soorten mogelijkheden per product. Bij jaloezieën kan je kiezen voor hout en aluminium (en soms ook voor PVC). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele kleuren die wij kunnen leveren.

Kijk ook hier weer goed naar het moodboard en de kleuren die je hier veel in terug ziet komen. Ga je voor een botanisch interieur? Dan zijn donkere houten jaloezieën heel tof. Maar heb je ook wel eens gedacht aan donkergroene aluminium jaloezieën?! Met raamdecoratie op maat kan je een mooi contrast of juist een mooie balans in de ruimte creëren. Het is dus maar net wat jullie willen. Vergeet je trouwens niet om kleurstalen aan te vragen? Met de kleurstalen kan je thuis bepalen welke kleur het beste past bij de rest van het interieur.

4. Raamdecoratie op maat: the finishing touch

Elke vorm van raamdecoratie op maat is uniek. Je hebt zoveel mogelijkheden om jouw rolgordijn, jaloezieën, overgordijnen of Duettes te personaliseren. Vul de maten in, kies de gewenste kleur en werk het geheel af met een mooie kleur ladderband, een cassette of mooie ringen. Zo maak jij je raamdecoratie pas echt uniek!

Ben je er nog steeds niet helemaal uit en zou je graag advies willen ontvangen? Stuur ons foto van de ruimte of stuur ons een berichtje met jullie wensen. Wij staan elke dag klaar om jouw vragen te beantwoorden en advies te geven.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: