Raambekleding voor draai kiepramen? Dit zijn de opties!

Er zijn tal van raamdecoratie mogelijkheden bij standaard ramen. Maar hoe zit dat bij draai kiepramen of kiep kantelramen? Je wil immers dat de raamdecoratie netjes op zijn plek blijft hangen. Ook wanneer je het raam opent en weer sluit. In dit blog delen wij alle opties voor raambekleding bij een draai kiepraam!

Populairst: jaloezieën voor een draai kiepraam

Houten jaloezieën zijn al jaren populair. Ook voor de draai kiepramen en kiep kantelramen. Als je standaard jaloezieën (aluminium en houten jaloezieën) op een draai kiepraam zou plaatsen, is het handig om te weten dat deze alleen recht hangen als het raam gesloten is. Kiep je het raam? Dan zullen de horizontale lamellen naar beneden blijven hangen. Hierdoor komt de raamdecoratie los van het raam.

Om dit probleem te verhelpen, bieden we de mogelijkheid voor jaloezieën met zijgeleiding aan. Hierbij wordt staaldraad door de horizontale lamellen geweven en vastgezet aan de onderzijde van het raam. Zijgeleiding zorgt ervoor dat de horizontale lamellen, ook bij een open raam, netjes op hun plek blijven hangen!

De optie voor zijgeleiding bij houten en aluminium jaloezieën kun je selecteren in het bestelproces. Tegen een kleine meerprijs wordt jouw nieuwe raamdecoratie voorzien van staaldraad, waardoor jouw jaloezieën mooi aansluiten op een draai kiepraam.

Ook vouwgordijnen voor draai kiepraam dankzij zijgeleiding

Zijgeleiding is niet alleen toepasbaar voor houten en aluminium jaloezieën, maar ook voor vouwgordijnen bieden we deze optie aan. Hierbij loopt het staaldraad achter de stof langs, zodat deze niet in het zicht is. De zijgeleiding loopt vanaf de montagesteun tot de onderkant van het kozijn.

Door middel van een oogje aan de onderlat (de onderkant van het vouwgordijn) kan ook bij deze vorm van raambekleding zijgeleiding worden toegepast. Door dit oogje loopt het staaldraad en zal het vouwgordijn, zowel open als gesloten, op zijn plek houden wanneer het raam wordt geopend. Tegen een kleine meerprijs kun je deze optie selecteren in het bestelproces onder het kopje “Extra opties”. Meer weten over zijgeleiding bij vouwgordijnen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Keje Splendid Pliss; plisségordijnen voor draai kiepramen

Naast raamdecoratie met zijgeleiding kun je bij MijnRaamdecoratie ook terecht voor de Keje Splendid Pliss. Hierbij wordt een plisségordijn verwerkt in een mooi frame dat door middel van magneetstrips gemonteerd kan worden op het kozijn. Deze vorm van raamdecoratie is speciaal ontwikkeld voor kunststof kozijnen waarin je liever niet wil boren of schroeven.

Hiermee houdt je jouw kozijnen mooi én blijft je raamdecoratie op zijn plek hangen wanneer je het raam kiept of kantelt. Hoe fijn is dat?!

Wil je meer weten over deze mogelijkheden of zou je advies willen ontvangen voor geschikte raamdecoratie in jouw woning? Stuur ons een afbeelding van het raam in kwestie of kom langs in onze showroom voor passend advies.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: