Licht of donker interieur - Deel 1: licht

Je gaat verbouwen, verhuizen of je woonkamer heeft gewoon een flinke upgrade nodig. Hoe dan ook, je gaat weer aan de slag met kleuren en materialen. De keuze die je als eerste moet maken: ga je voor licht en ruimtelijkheid of voor donker en knus? In dit deel laten we je de charmes van een licht interieur zien.

Een licht interieur begint bij de juiste basis

Een licht interieur begint bij een goede basis. Want een goed begin is het halve werk. De vloer is een bepalende factor voor het succes van jouw nieuwe, lichte interieur. Een donkere vloer zorgt direct voor een disbalans als de rest van je interieur heel licht is. Een white of greywash vloer vormt de perfecte basis voor jouw lichte interieur. Licht van kleur, maar wel heel stijlvol en warm.

Kleur bekennen

De wanden kun je licht houden door te kiezen voor zachte en frisse kleuren. Denk hierbij aan crème, beige, wit of pasteltinten. Wil je wat meer kleur op de wanden? Dan is een warme kleur een goede keuze. De kleur van 2021, Brave Ground, van Flexa past hier ook mooi bij. Maar denk ook aan mosterdgeel of cappuccino kleur.

Vergelijk altijd eerst verschillende kleurstalen en leg ze bij elkaar om de juiste balans te vinden. Of test met een Flexa kleurtester hoe de kleur op de muur staat. Laat de verschillende kleuren de hele dag op de muur, zodat je de tinten in verschillende typen lichten kunt bekijken. Warm zonlicht, koele grijze wolken of geel sfeerlicht hebben allemaal invloed op de uitstraling van de kleur.

Bron: https://www.flexa.nl/nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2021

Nu we het toch over zonlicht hebben..

Ook raamdecoratie is onderdeel van de basis van je interieur. Door raambekleding in een lichte tint te houden, laat je het licht van buiten namelijk weerkaatsen. Een donkere kleur absorbeert het licht, waardoor er minder natuurlijk licht binnenkomt en de ruimte direct een stuk donkerder oogt. Lichte tinten in combinatie met transparante stoffen, zoals bij een transparant vouwgordijn, zorgen voor het meest natuurlijke licht in huis.

Daarnaast zijn jaloezieen en gordijnen ook een mooie combinatie, waarbij je kunt spelen met verschillende kleuren en materialen. Bijvoorbeeld houten jaloezieën in het wit en een gordijn in contrasterende kleur zoals bijvoorbeeld warmgrijs. Daarbij geeft combinatie van verschillende raamdecoratie nog meer sfeer aan je woning!

Extra inspiratie: een binnenkijker

Afbeeldingen zorgen toch voor net wat meer inspiratie. In dit interieur is gekozen voor een white wash houten vloer in combinatie met een witte keuken. De betonlook, pastel groene tegels en de verschillende materialen zorgen voor extra contrast, sfeer en toch ook voor voldoende rust. De gordijnen maken het geheel zacht en knus.

Besteed ook voldoende aandacht aan de verlichting in je woning. Naast het natuurlijke licht van buiten wil je ook extra sfeer en licht toevoegen door middel van sfeerlampen. Kies voor dimbare lampen, zodat je de intensiteit op elk gewenst moment kunt aanpassen.

Dit was het eerste deel van “Licht vs. Donker”. In deel twee, dat binnenkort online komt, duiken we wat dieper in op een donker interieur.

Bron: www.classicstone.nl

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: