Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte afhankelijk van kleur (160 - 260 cm).
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 300 cm.
- Bij een hoogte hoger dan 190cm zal de cassette groter zijn, zie technische gegevens.
Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Kleuren

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstalen aan om onze stoffen op uw gemak te bekijken.

Volgende stap

Kleur van de systeem

Volgende stap

Bediening

Tip! Hangt u 2 rolgordijnen in 1 kozijn? Kies er dan voor om de bediening aan de buitenzijdes te plaatsen zodat u geen koorden in het midden heeft hangen!

Volgende stap

Uitlijning

Wanneer u meerdere duo rolgordijnen naast elkaar plaatst dient u dit hier aan te geven. Wij zorgen er dan voor dat de banen van uw duo rolgordijnen doorlopen.

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Duo rolgordijnen

Stel hier uw duo rolgordijnen op maat samen. Deze speelse, trendy raamdecoratie past perfect in elke ruimte in huis. En doordat wij onze duo rolgordijnen zelf maken, is een duo rolgordijn ook nog eens voordelig! Voer de gewenste maten in, kies de kleur, maak uw duo rolgordijn nog persoonlijker met extra opties en laat u verrassen door onze scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Een duo rolgordijn is een speelse, stijlvolle vorm van raamdecoratie. Duo rolgordijnen bestaan namelijk uit twee lagen stof. Daarom wordt een duo rolgordijn vaak ook een duo gordijn genoemd.

De lagen stof van een duo rolgordijn komen achter elkaar te hangen. De stof bestaat uit twee verschillende stofbanen. De banen zijn gemaakt van transparante stof, gemaakt van gaas, en gesloten stof, gemaakt van een lichtdoorlatende of verduisterende stof. Door de transparante stofbaan van de twee lagen stof op dezelfde hoogte te laten hangen, kunt u naar buiten kijken en genieten van een fijne lichtinval. Door de open baan tegenover de gesloten baan te laten hangen, geniet u van de gewenste privacy.

De verschillende soorten duo rolgordijnen op maat bij Joe Benelli

Bij MijnRaamdecoratie.nl bent u aan het juiste adres voor nieuwe duo rolgordijnen op maat. In ons aanbod aan duo rolgordijnen heeft u keuze uit twee stofsoorten:

 • Lichtdoorlatende duo rolgordijnen: Bij een lichtdoorlatend duo gordijn zijn de gesloten banen gemaakt van lichtdoorlatende stof. Ook als u uw duo rolgordijn volledig gesloten hebt, ervaart u een mooie en zachte lichtinval in uw woonkamer, keuken of werkkamer. De perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy!
 • Verduisterende duo rolgordijnen: Bij verduisterende duo rolgordijnen zijn de gesloten banen gemaakt van een verduisterende stof. Als de transparante banen tegenover de verduisterende banen hangen, zorgt de dichte stof ervoor dat het licht van buitenaf geblokkeerd wordt. De verduisterende duo rolgordijnen zijn daarmee geschikt voor zowel slaapkamers als kinderkamers en zorgen voor een optimale, welverdiende nachtrust!

Meer dan 35 kleuren duo rolgordijnen in onze collectie

Na lang wikken en wegen is de keuze op duo rolgordijnen gevallen. Stijlvol, speels, modern en toch ook tijdloos. Tijd om de kleur te bepalen! In ons aanbod heeft u keuze uit meer dan 35 verschillende kleuren in zowel lichtdoorlatende als verduisterende stoffen. Denk aan stijlvol wit, industrieel zwart, trendy grijs of misschien wel een zachte bruintint. Met de gratis kleurstalen wordt het uitzoeken van de kleur pas echt een feestje. Vaak heeft u ze na twee werkdagen al in huis!

Twijfelt u over de kleur van uw nieuwe duo rolgordijn op maat? Onze gediplomeerde stylisten Iris en Iris staan voor u klaar om u te helpen bij uw keuze. Bel, chat, mail of maak een afspraak voor vrijblijvend woonadvies in onze winkel.

Een dubbel rolgordijn met cassette voor extra luxe

Door de twee stoflagen en de afwisseling van transparante banen en gesloten banen geeft een duo rolgordijn al veel luxe. Voor een extra luxe uitstraling kunt u uw duo rolgordijn ook laten uitvoeren met een cassette. Deze cassette valt mooi over de buis met daarop de opgerolde stof.

De cassette beschermd de stof tegen vuil en verkleuring door overmatige blootstelling aan zonlicht door de jaren heen, maar geeft ook een luxe uitstraling in uw interieur. De kleur van de cassette is gelijk aan de kleur van het systeem van uw duo rolgordijn.

Goedkope duo rolgordijnen, zelfs bij maatwerk?

Gaat u verhuizen of is uw huidige interieur toe aan een make-over en bent u daarvoor op zoek naar nieuwe raambekleding? Duo rolgordijnen zijn de ideale vorm van raamdecoratie als u zowel lichtinval als privacy wenst. Dankzij de twee stofbanen en diverse kleuren zijn er voor iedere woning ideale duo rolgordijnen samen te stellen.

Doordat wij onze duo rolgordijnen op maat zelf fabriceren, hebben we optimaal kijk op de kwaliteit van de raambekleding en kunnen we de prijzen ook laag houden. Voor uw nieuwe raamdecoratie op maat hoeft u dus echt niet veel geld kwijt te zijn. U bent tot wel 40% goedkoper uit! Voer direct de maten in om de scherpe prijs van uw nieuwe raamdecoratie te bekijken.

Het opmeten en monteren van een duo rolgordijn op maat

Het opmeten en monteren van een duo rolgordijn is erg eenvoudig. Van tevoren bepaalt u of u het duo rolgordijn in het kozijn of op het kozijn wil plaatsen. Als u dit heeft bepaald, kunt u in de meetinstructies op deze pagina stap voor stap bekijken hoe u de juiste maten opneemt. Twijfelt u over de maten? Wij bieden ook een opmeet service, waarbij een specialist bij u in huis de juiste maten van het raam (of meerdere ramen) opneemt.

Ook het monteren van duo rolgordijnen is erg eenvoudig. Afhankelijk van montage in de dag of op de dag krijgt u de geschikte montagesteunen. Deze schroeft u op de juiste plekken, waarna u uw duo rolgordijn eenvoudig vastklikt. De montagehandleiding is op onze website te downloaden. Ook voor het monteren hebben wij een aparte service, waarbij een professional uw nieuwe raamdecoratie plaatst.

Ruime kleurencollectie duo rolgordijnen

Geen enkel interieur is hetzelfde. Daarom hebben wij bij MijnRaamdecoratie een ruime kleurencollectie met stijlvolle kleuren voor onze duo rolgordijnen samengesteld. Deze kleuren komen in elke woonstijl goed tot hun recht. Zo hebben wij onder andere duo rolgordijnen in de kleuren wit, grijs, zwart en grijs.

De kleur stof van een duo rolgordijn eerst in het echt bekijken? U kunt online gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Hiermee kunt u thuis bepalen welke kleur het beste past binnen uw huidige interieur. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Rhoon waar u duo rolgordijnen op maat kunt bekijken en de mooie uitstraling van deze vorm van raamdecoratie kunt ervaren.

 

Wat zijn duo rolgordijnen op maat?
Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die achter elkaar hangen. De stof bestaat uit open en gesloten banen. Door dat twee stofdelen langs elkaar schuiven kunt u zelf het licht bepalen in uw woning. Een speelse, eigentijdse en stijlvolle vorm van raamdecoratie!
Hoe kies ik het juiste duo rolgordijn?
De duo rolgordijnen zijn in lichtdoorlatende stoffen en verduisterende stoffen te verkrijgen. Een verduisterend duo rolgordijn is ideaal voor slaapkamers of ruimtes waar de zon veel op staat. Een lichtdoorlatend duo rolgordijn is ideaal om uw ruimte licht te houden en geeft toch de gewenste privacy.
In welke kleuren is een duo rolgordijn leverbaar?
In onze collectie vindt u meer dan 35 stijlvolle kleuren! Vraag gratis stalen aan om te bekijken welke kleur het beste past binnen uw interieur!

 

Technische gegevens

Duo Rolgordijnen

Afmetingen
Afmetingen bovenbak: Zie onderstaande tekeningen, afmetingen staan aangegeven in millimeters.
Stofbreedte De stofbreedte is 45mm smaller dan de bestelbreedte.
Maximaal leverbare afmetingen: 260 cm breed x 300 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog

Afmeting profiel - duo rolgordijn zonder cassette

Afmeting profiel - duo rolgordijn met een hoogte onder de 190cm

Afmeting profiel- duo rolgordijn met een hoogte boven de 190cm

Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Meet de breedte van het raam + de gewenste overlap. Dit is de bestelmaat.

2) Hoogte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: