Houten jaloezieen op maat

Houten jaloezieën van Joe Benelli zijn gemaakt van de beste kwaliteit. Kies de gewenste stijl en laat u verrassen door een zeer scherpe prijs. Doordat de houten jaloezieën in eigen fabriek op maat gemaakt worden, kunt u uw houten jaloezieën tot wel 40% goedkoper bestellen!

Houten jaloezieën Basic

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Lindehout
 • 50 mm
 • Instapmodel
 • Laagste prijs
Adviesprijs € 46,81 Vanaf € 25,75
Meest verkocht

Houten jaloezieën Trend

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Paulownia hout
 • 50 mm en 63 mm
 • Luxe afwerking en opties
 • tot 300 cm breed
Adviesprijs € 56,26 Vanaf € 36,57

Houten jaloezieën Bamboe

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Bamboehout
 • 50 mm
 • Nerfstructuur
 • Tot 300 cm leverbaar
Adviesprijs € 49,37 Vanaf € 32,09

Houten jaloezieën Bamboe Exclusief

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Exclusief Bamboehout
 • 50 mm
 • Nerfstructuur
 • Hunter Douglas Systeem
Adviesprijs € 61,59 Vanaf € 40,03

Houten jaloezieën Abachi

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Abachi hout
 • 25 mm, 50 mm en 70 mm
 • Zichtbare nerfstructuur
 • Tot 360 cm leverbaar
Adviesprijs € 52,53 Vanaf € 34,14

Houten jaloezieën abachi exclusief

In 10 tot 15 werkdagen op maat geleverd!

 • Abachi hout
 • 50 mm
 • Zichtbare nerfstructuur
 • Tot 360 cm leverbaar
Adviesprijs € 63,06 Vanaf € 40,99

Op zoek naar de deluxe lijn? Klik dan hier

         
Beoordeeld met een 9.2 gebaseerd op 2406 beoordelingen


In 3 keer gespreid betalen zonder rente

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

Tip van Iris

Twijfel je tussen de lijnen? Bekijk dan onze handige vergelijkingstabellen!

 

https://www.mijnraamdecoratie.nl
Onze klanten beoordelen ons met een 9.2 gebaseerd op 2388 beoordelingen

Bekijk foto's »

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën op maat, ook wel bekend als houten jaloezieën, zijn al jarenlang erg populair. Deze raamdecoratie wordt gemaakt van houten, horizontale lamellen die u op meerdere manieren kunt verhangen met de bedieningskoorden. In ons aanbod vindt u houten jaloezieën in verschillende lamelbreedtes. Lamelbreedte 50mm wordt het meest gekozen, maar bij ons vindt u ook 70 mm lamellen of 25 mm lamellen. Voor kleine ramen is lamelbreedte 25mm geschikt, voor grote raampartijen is lamelbreedte 70mm een mooie optie. Hoe groter uw ramen, hoe groter de lamelbreedte die we u zouden adviseren.

In elke horizontale lamel zitten onopvallende ponsgaten waar het ladderkoord doorheen loopt. Als u uw houten jaloezieën sluit, valt de eerstvolgende lamel over het ponsgat van de lamel eronder. Dat zorgt voor rust en geeft een extra chique uitstraling aan uw houten jaloezieën.

Alle soorten houten jaloezieën van Joe Benelli

Onder horizontale houten jaloezieën vallen verschillende houtsoorten. Denk aan de standaard houten jaloezieën, die vaak zijn gemaakt van echt lindehout. Daarnaast hebben we bamboe jaloezieën die, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt zijn van bamboe hout.

Verder kunt u bij ons ook terecht voor Abachi jaloezieën, gemaakt van Abachi hout. Dit hout is bestand tegen zeer hoge luchtvochtigheid en wordt daarom veelal in sauna's toegepast. Abachi jaloezieën vormen daarmee een mooie vorm van raamdecoratie in vochtige ruimtes, zoals badkamers.

De bediening van een houten jaloezie op maat

Om de gewenste lichtinval en privacy te bepalen, kunt u de horizontale lamellen van uw jaloezie van hout kantelen. Met de tuimelstang kunt u de horizontale lamellen van uw jaloezie op maat openen en sluiten. Opent u uw houten jaloezie, dan kunnen mensen van buitenaf naar binnen kijken. Hoe verder u de houten lamellen van uw jaloezie kantelt, hoe meer privacy u heeft. U kunt er echt mee spelen en naar eigen wens de privacy en lichtinval combineren.

Bij het bestellen van uw nieuwe raambekleding is het belangrijk om vooraf de gewenste bedieningszijde te bepalen. Komt uw jaloezie (gedeeltelijk) achter een meubelstuk te hangen? U wilt de jaloezie eenvoudig kunnen bedienen. De bedieningszijde moet daarom makkelijk te bereiken zijn.

Houten jaloezieën met ladderband of ladderkoord

Standaard wordt een houten jaloezie op maat uitgevoerd met ladderkoord. Dit ladderkoord zorgt ervoor dat de horizontale lamellen mooi op hun plek blijven hangen. Om uw nieuwe raamdecoratie een warme sfeer te geven, bieden we ook verschillende kleuren ladderbanden aan. Ladderbanden bestaan uit een stoffen band die over de lengte van uw jaloezie lopen. Deze schermen de ponsgaten, die benodigd zijn voor het ladderkoord, af.

Kies voor een kleur ladderband die mooi aansluit bij de kleur van uw houten jaloezie voor een rustige, warme sfeer. U kunt ook een contrasterende kleur ladderband kiezen om zo een stoere look te creëren. U kunt de gewenste kleur ladderband selecteren in het bestelproces. Twijfelt u over de kleur van het ladderband en of dit mooi aansluit bij de gewenste kleur van uw nieuwe jaloezieën? Vraag dan gratis kleurstalen aan via onze website.

Bamboe jaloezieën: lamellen van luxe bamboe hout

Naast onze standaard materialen hebben wij ook jaloezieën gemaakt van bamboe. Onze bamboe jaloezieën zijn dunner dan de andere soorten hout en geven daarom een verfijnde en sfeervolle uitstraling. In de lamellen is een duidelijke nerf te zien, waardoor de bamboe jaloezieën een verfijnde en unieke look krijgt. Doordat bamboe een natuurlijk, slijtvast en stabiel materiaal is, geniet u nog jaren van uw bamboe jaloezieën. Met de ruime kleurencollectie kunt u uw bamboe jaloezieën volledig naar wens samenstellen.

Jaloezieën met zijgeleiding of kiep kantel steunen

Komen uw houten jaloezie voor een deur of openslaand raam te hangen? Door wind of het openen van een deur of raam kan uw nieuwe jaloezie botsen tegen het kozijn. Dit kan op den duur schade aan uw jaloezieën geven. Daarom kunt u uw houten jaloezieën uit laten voeren met zijgeleiding. Zijgeleiding is staaldraad dat over de gehele lengte van een jaloezie loopt en wordt bevestigd aan de boven- en onderzijde van uw raam of kozijn.

Komen uw houten jaloezieën voor een kiep kantelraam te hangen? Wij bieden de mogelijkheid voor speciale klemsteunen die u aan de boven- en onderkant van het raam kunt bevestigen. Deze houden de houten lamellen mooi op hun plek. Beide opties vindt u terug in ons bestelproces. Heeft u vragen over deze opties? Bel, chat of mail met een van onze medewerkers. Zij beantwoorden uw vragen uiteraard graag.

Houten jaloezieën trends van dit moment

Is uw huidige raamdecoratie inmiddels toe aan vervanging en heeft u uw oog laten vallen op houten jaloezieën op maat? Dan wilt u natuurlijk ook wel op de hoogte zijn van de trends rondom dit product. We zien duidelijk meer vraag naar houten jaloezieën met een natuurlijke uitstraling. De robuuste uitstraling maakt plaats voor meer rust en verfijning, wat goed past binnen een modern interieur dat nu erg populair is. Onze bamboe jaloezieën en Abachi jaloezieën sluiten hier perfect op aan, omdat de nerfstructuur hier zienbaar en voelbaar in terugkomt.

Betreft kleur zien we dat zwarte houten jaloezieën nog steeds erg populair zijn. Dat geeft een luxe uitstraling en dankzij de eventuele nerfstructuur geeft het toch een zeer knusse, warme uitstraling in huis. De natuurlijke kleuren worden ook steeds populairder. De warme sfeer van hout in uw interieur zorgt voor een luxe uitstraling. Wie wil dat nu niet?!

Het opmeten van uw houten jaloezieën

Houten jaloezieën in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte van het kozijn.
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte(minus 1 cm voor speling tussen jaloezie en kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor uw houten jaloezieën.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diep.

Houten jaloezieën op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn .
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bepaal de gewenste overlapping van de houten jaloezieën op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte- en hoogtemaat plus de gewenste overlap (in cm) als bestel maat voor uw houten jaloezieën.
 • De hoogte maat is incl. de ophangbak.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diepte.

Houdt rekening met de pakkethoogte

Als u uw jaloezie voor een deur hangt die u vaak gebruikt, is het belangrijk dat de pakkethoogte niet in de weg zit als u uw deur wil openen. De pakkethoogte is de hoogte van de bovenbak van uw jaloezie inclusief de horizontale lamellen in opgetrokken toestand. Vergeleken met aluminium jaloezieën heeft een houten jaloezie een dikkere pakkethooge. Heeft u weinig ruime boven uw deur of openslaand raam? Kies dan voor aluminium jaloezieën met lamelbreedte 50mm om een soortgelijke look als die van houten jaloezieën op maat te realiseren

De isolerende werking van een houten jaloezie

Als u op zoek bent naar raamdecoratie, zoekt u altijd naar opties die zowel een aangename sfeer als gewenste privacy bieden. Nu duurzaam wonen steeds belangrijker wordt, breiden we het rijtje met eisen verder uit. Raambekleding moet namelijk ook een isolerende functie hebben. Via kale ramen verliest u namelijk tot wel 30% aan warmte!

Doordat houten jaloezieën in veel gevallen over de gehele lengte en breedte van uw raam hangt, creëert u een extra isolerende laag. In de zomer houden uw nieuwe houten jaloezieën de warmte buiten, in de winter wordt de warmte juist binnen gehouden. Ook als uw horizontale jaloezieën geopend zijn, isoleert deze raamdecoratie beter dan de meeste andere mogelijkheden.

Voor elk budget mooie houten jaloezieën verkrijgbaar

Kunt u niet wachten om nieuwe houten jaloezieën te bestellen en zo meer sfeer en warmte aan uw interieur toe te voegen? Dan bent u bij MijnRaamdecoratie aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor goedkope houten jaloezieën zonder in te leveren op kwaliteit. Doordat wij onze houten jaloezieën zelf produceren, kunnen we de kosten laag houden en dit doorrekenen in een zeer scherpe prijs voor onze collectie houten jaloezieën.

Bij MijnRaamdecoratie kunt u uitsluitend maatwerk houten jaloezieën kopen. Op maat gemaakte houten jaloezieën van Joe Benelli sluiten naadloos aan op uw kozijn en vormt echt de basis voor een sfeervol interieur. Bestel uw nieuwe houten jaloezieën op maat direct online of kom langs in onze showroom om alle opties te kunnen bekijken.

 

Wat zijn houten jaloezieën?
Een houten jaloezie op maat is een vorm van raamdecoratie die bestaat uit horizontale lamellen, gemaakt van hout. Dankzij de tuimelstang kunt u de lamellen van een jaloezie verstellen en zo de gewenste lichtinval en privacy bepalen.
Worden mijn houten jaloezieën kant en klaar geleverd?
Wij leveren enkel 100% maatwerk raamdecoratie aan. Ook onze houten jaloezieën. U hoeft zelf niet meer te knippen in de lamellen. U hoeft uw jaloezie enkel nog te monteren met de meegeleverde montagesteunen.
Welke houtsoorten bieden jullie aan?
Bij MijnRaamdecoratie.nl kunt u houten jaloezieën van lindehout, bamboe hout, Abachi hout of kunststof bestellen. Doordat wij de jaloezieën in eigen fabriek maken, kunnen we de kwaliteit goed waarborgen. We gebruiken enkel de beste materialen om houten jaloezieën van hoge kwaliteit te kunnen leveren. Vraag gratis kleurstalen aan om de look & feel van deze materialen te bekijken.
Kan ik een houten jaloezie in elke ruimte plaatsen?
Houten jaloezieën zijn vooral populair in de woonkamer en keuken, maar worden ook steeds vaker in de slaapkamer toegepast. Een houten jaloezie is geen 100% verduisterende raambekleding. Voor een verduisterend effect kunt u uw houten jaloezieën combineren met overgordijnen. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, raden wij u Abachi jaloezieën aan.

 

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
In deze shop wordt veilig betaald met: