Isolerende raamdecoratie: de opties van Joe Benelli

Met raamdecoratie houdt u het in de zomer aangenaam koel en in de winter heerlijk warm in huis. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat raamdecoratie niet alleen stijlvol, maar ook isolerend is. Zo kan de juiste vorm van isolerende raamdecoratie er zelfs voor zorgen dat u energie kunt besparen en de maandelijkse energiekosten dalen. Ideaal toch? Onderstaand bespreken we welke soorten raambekleding een goed isolerende werking hebben!

De isolerende werking van houten jaloezieën

Houten jaloezieën isoleren goed, omdat ze (indien uitgevouwen) het volledige raam bedekken. Dit zorgt er in de wintermaanden voor dat de warmte in huis bewaard blijft en koude lucht van buiten niet kan binnendringen. Doordat de warmte beter vastgehouden kan worden, hoeft u minder te stoken en zullen de kosten voor energie en gas automatisch dalen. En dat zonder dat u het doorheeft!

Op warmere dagen geldt het tegenovergestelde. U kunt de zon en warmte gemakkelijk buiten houden waardoor de airco minder hard zijn best hoeft te doen. Investeren in houten jaloezieën is zeker de moeite waard. Het ziet er misschien niet heel gezellig uit om de houten jaloezieën volledig te sluiten, maar dat levert wel de meeste energiebesparing op en zorgt ervoor dat het binnen tot wel een paar graden koeler blijft.


 

De isolerende werking van Duette gordijnen

Liever andere raamdecoratie? Dan zijn onze duette gordijnen ook een goede optie! Duette gordijnen zijn gemaakt van een dubbele stoflaag en beschikken over een speciale honingraatstructuur. Tussen deze lagen stof blijft lucht hangen. Deze stilstaande lucht maakt dat duette gordijnen een hoge isolatiewaarde hebben. U hoeft dus niet bang te zijn dat de warmte in huis verloren gaat via het raam.

In de regel geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de isolerende werking. Een verduisterende stof is dikker dan een lichtdoorlatende stof en houdt de warmte ‘s winters beter vast en in de zomer juist uit huis. Maakt u zich geen zorgen: ook lichtdoorlatende Duette gordijnen isoleren goed. U hoeft dus niet per se verduisterende Duette gordijnen in uw woonkamer te plaatsen om winst op energie en warmte te boeken. Deze isolerende gordijnen zijn erg populair en zien we tegenwoordig veel!


 

De isolerende werking van plisségordijnen

Plisségordijnen lijken veel op duette gordijnen, maar hebben een iets andere isolatiewaarde. Dat komt omdat plisségordijnen gemaakt zijn van een enkele laag stof. Met plisségordijnen kunt u nog steeds een groot deel van het raam bedekken, vooral in combinatie met top down bottom up bediening. Met dit systeem bepaalt u gemakkelijk welk deel van het raam u bedekt wil hebben en welk deel niet. Extra isolatie? Sluit een groter deel van het raam af, zodat de extra laag voor uw raam groter wordt en daarmee meer warmte tegenhoudt.

De isolerende werking van vitrages en inbetween gordijnen

Last, but not least: gordijnen! Een vitrage is een gordijn in een vaak lichte, dunne stof waar u nog goed doorheen kunt kijken. Vitrages hangen daarom dan ook vaak de hele dag door voor het raam. Juist omdat deze gordijnen de hele dag gesloten zijn, hebben vitrages een hogere isolerende werking dan mensen wellicht denken.

Toch is er nog net iets meer winst te behalen met inbetween gordijnen. Deze gordijnen laten ook voldoende licht door in gesloten toestand, maar zijn van een dikkere stof gemaakt. En inmiddels weten we: hoe dikker de stof, hoe beter de warmte wordt tegengehouden.

Wilt u advies over raamdecoratie voor uw woning en direct ook meer informatie inwinnen over de isolerende werking van alle soorten raambekleding? Onze specialisten staan voor u klaar in onze showroom en via de chat, mail en per telefoon.

 


 

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: