Wat is top down bottom up bediening?

De mogelijkheid voor de top down bottom up bediening van plisse gordijnen en Duette® gordijnen is razend populair. Dankzij de top down bottom up bediening heb je altijd zelf de lichtinval en privacy in de hand. Maar wat houdt dit type bediening eigenlijk in? En wat is het voordeel van de top down bottom up bediening? Wij leggen het graag uit!

Top down bottom up: dit houdt het in

Bij standaard raamdecoratie kun je de raambekleding openen en sluiten met behulp van een bedieningsketting of koordbediening. De bovenkant van de raamdecoratie zit vast, dus je kunt alleen de onderkant bedienen. Je kunt dit dus zien als bottom up bediening. Bij top down bottom up bediening gaat dat anders. Hierbij wordt de raamdecoratie verspannen tussen twee koorden. Daardoor blijft een plissé gordijn en Duette® gordijn valtijd op dezelfde plek hangen.

De naam van de bediening, top down bottom up, verklapt al hoe de bediening werkt. Het bovenste deel van de raambekleding kan ook bediend worden. Je kunt niet alleen de onderzijde bedienen, maar ook de bovenkant van de stof in hoogte aanpassen!

Jouw raamdecoratie op elke gewenste hoogte hangen

De top down bediening biedt jou de mogelijkheid om je plisségordijnen of Duette® gordijnen op verschillende manieren op te hangen. Wil je 's ochtends genieten van de ochtendzon, maar zit je niet te wachten op de afkeurende blikken op jouw ochtendlook in badjas of pyjama? Dan kun je je gordijnen eenvoudig verplaatsen naar het midden of de onderkant van het raam. Zo komt er aan de bovenkant van de gordijnen nog voldoende licht binnen én kun je genieten van je privacy. Op elk moment van de dag kun je jouw plisse of Duette® gordijn verstellen, zodat je altijd de lichtinval en privacy zelf in de hand hebt.

De verschillende vormen van top down bottom up bediening

Bij top down bottom up is er keuze uit twee opties: de handgreep bediening en koordbediening. Bij handgreep bediening worden er aan de boven- en onderkant van de stof handgrepen geplaatst. Hiermee kun je je plisse gordijnen of Duette® gordijnen vervolgens mee bedienen. Bij handgreep bediening zijn er dus geen bedieningskoorden of kettingen meer te zien. Dat geeft de raambekleding direct een strakke look.

Naast handgreep bediening kun je ook kies voor top down bottom up met koordbediening. Hierbij bedien je je plisse gordijn of Duette® gordijn met een bedieningskoord. Bij Bottom-up top-down uitvoering zit er aan elke zijde een bedieningskoord. Aan de ene kant bepaal je de hoogte vanaf de bovenzijde, aan de andere kant bepaal je de hoogte vanaf de onderzijde.

Het voordeel van onze top down bottom up bediening

De top down bottom up bediening heeft vele voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Geen ketting of koord meer in zicht. Aan de boven- en onderkant van je nieuwe raamdecoratie worden handgrepen geplaatst. Dit geeft een extra strakke uitstraling binnen je interieur. Mits je voor handgreep bediening kiest, natuurlijk. Bij bediening met koorden worden nog wel bedieningskoorden geplaatst.
  • Zelf de gewenste privacy bepalen wordt kinderspel. Bij standaard raamdecoratie zit de bovenkant altijd vast en kun je je rolgordijn of jaloezieën enkel naar beneden laten zakken. Bij raamdecoratie met top down bottom up bediening heb je je privacy volledig zelf in de hand. Zo kun je ook aan de bovenkant van het raam een open ruimte creëren. Genieten van het zonlicht, maar ook van je privacy? Hang je raamdecoratie dan aan de onderzijde van het raam. Voor een extra speelse look hang je de raamdecoratie in het midden van het raam, zodat je aan zowel de boven- als onderkant een open ruimte hebt.
  • voor vrijwel elk raam geschikt. Anders dan bij standaard raamdecoratie is de afmeting van de boven- en onderlat erg klein, namelijk 4x1,3 cm voor het bovenprofiel en 2x1,3 cm voor het onderprofiel. Hierdoor kun je voor vrijwel elk raam passende raamdecoratie samenstellen.
  • Ook voor openslaande ramen en deuren biedt de top down bottom up optie een geschikte keuze. Omdat de stof verspannen is tussen twee koorden, blijft de stof altijd goed op zijn plek hangen. Ook als je je raam of deur opent. Zo blijf je op elk moment genieten van de gewenste privacy.
  • Beschikbaar voor Duette® en plissé gordijnen! Onze top down bottom up bediening is toe te passen op deze twee vormen van raamdecoratie. Bij het samenstellen van je nieuwe raamdecoratie zie je direct de mogelijkheid voor traditionele bediening of top down bediening.

Top down bottom up vooral fijn bij draai kiepramen

Het maakt niet uit welk type raam je hebt: de top down bottom up mogelijkheid is altijd een perfecte keuze. Maar als we dan toch moeten aangeven wanneer de top down bottom up bediening prettig is, dan is het wel voor draai kiepramen en kiep kantelramen. Traditionele raamdecoratie zal namelijk naar voren gaan hangen als je je raam opent. Bij Duette® of plisse gordijnen met top down bottom up bediening blijft het gordijn altijd op dezelfde plek hangen. Dat staat direct een stuk mooier (en luxer!). Wellicht weerhoudt de huidige vorm van raamdecoratie jou om je raam vaker te openen. Met top down bottom up bediening hoef je je daar geen zorgen meer over te maken!

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: