Alle voordelen van plisségordijnen op een rij!

Plisségordijnen worden steeds populairder, maar wat maakt plisségordijnen nou zo uniek en geliefd? Hun veelzijdigheid, esthetische uiterlijk en functionele voordelen maken ze de ideale keuze voor moderne, klassieke of juist stoere inrichting. In dit blog ontdek je waarom steeds meer mensen kiezen voor plisségordijnen. En dat niet alleen, we delen ook alle voordelen van deze raamdecoratie met je!

Wat is een plissé gordijn?

Laten we eerst eens kijken naar wat plisségordijnen precies zijn, voordat we de vele voordelen ervan bespreken. Plisségordijnen, ook wel bekend als plissé shades, onderscheiden zich door hun subtiele elegantie en flexibiliteit als type raamdecoratie. Ze bestaan uit gevouwen stof die zich als een harmonica opvouwt bij het optrekken van het gordijn, wat resulteert in een strak en compact pakket. Het unieke plooi ontwerp van plisségordijnen draagt niet alleen bij aan een stijlvolle esthetiek in elk interieur, maar biedt ook praktische voordelen. In tegenstelling tot Duette gordijnen bestaat een plisségordijn uit één laag stof, wat het onderscheidend maakt. De verscheidenheid aan plisségordijnen maakt ze geschikt voor diverse soorten ramen, waardoor ze een slimme keuze zijn voor ieder type raam.

Wat zijn de voordelen van plissé gordijnen?

Nu je weet wat plissegordijnen zijn, laten we je ook graag meer weten over alle voordelen die ze hebben

Top Down bottom up functionaliteit

Wat onze plisségordijnen zo geliefd maakt, is de bekende bediening met de top-down-bottom-up functie van plisségordijnen. Je plisségordijn wordt strak gespannen tussen twee koorden, waardoor dit type raamdecoratie op elke gewenste hoogte blijft hangen. Wil je genieten van privacy en toch voldoende licht in huis? Deze ideale raamdecoratie maakt het mogelijk om privacy te behouden terwijl je nog steeds geniet van natuurlijk licht. Je kunt het plisségordijn iets laten zakken naar het midden van het raam, waardoor er aan de bovenkant nog steeds voldoende licht binnenkomt. Of je kunt ervoor kiezen om het gordijn juist aan de onderkant van het raam te laten hangen. Elke stand is mogelijk.

Geschikte raamdecoratie voor diverse ramen en ruimtes

Plisségordijnen zijn geschikt voor verschillende soorten ramen, waaronder standaard ramen en dakramen. De unieke set raamdecoratie maakt ze robuust en duurzaam, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diverse ruimtes. Je kunt de gordijnen plaatsen in de woonkamer, maar ook voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Bovendien zijn ze een slimme keuze voor zowel standaard ramen als speciale kozijnen.

Of je nu een gezellige filmavond plant in de woonkamer of een rustige leeshoek wilt creëren, plisségordijnen passen zich moeiteloos aan aan de sfeer die je wilt bereiken. Bovendien is het fijne aan plisségordijnen dat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Je kunt kiezen uit diverse stijlen en kleuropties die passen bij jouw persoonlijke smaak!

Plissegordijnen in verduisterende stof: perfect voor slaapkamers

Een van de meest opvallende voordelen van plisségordijnen is de mogelijkheid om er zelf licht in een ruimte mee te kunnen reguleren. Verduisterende plisségordijnen zijn ideaal voor slaapkamers, waar ze een ongeëvenaarde isolerende functie bieden. Het enige minpunt? Er komt wat restlicht door de perforatiegaatjes in de stof. Dat komt omdat een plissegordijn van één laag stof is gemaakt. Duette gordijnen bestaan uit een dubbele laag stof, waardoor je dit restlicht niet hebt.

Ben je gevallen voor de charmes van plissegordijnen, maar is een goede nachtrust jou ook veel waard? Je kunt plissegordijnen ook combineren met verduisterende gordijnen, zoals onze dim-out gordijnen. Zo weet je zeker dat natuurlijk licht van buitenaf geen kans krijgt om jou uit je nachtrust te halen.

Plisségordijnen geschikt voor kunststof kozijnen

Speciaal voor kunststof kozijnen is de Splendid Pliss van Keje ontworpen. In plaats van met schroeven en boren, monteer je de Keje Splendid Pliss met magneetstrips. De Splendid Pliss van Keje bestaat uit een fraai aluminium frame waarin je plisségordijn wordt geplaatst. Dit frame zet je vast door middel van magneten. Hierdoor hoef je niet langer te schroeven of te boren in kunststof kozijnen, maar kun je toch genieten van deze unieke raamdecoratie. Het frame blijft stevig op zijn plaats dankzij een dubbelzijdige magneetstaalband die je op je kozijn aanbrengt. Plaats de band op het kozijn en monteer vervolgens het frame met je plissegordijn erin. Met behulp van de magneet en staalband zit je nieuwe op maat gemaakte raamdecoratie direct stevig vast. Het is een fluitje van een cent!

Plissegordijnen op maat bij MijnRaamdecoratie.nl

Bij MijnRaamdecoratie.nl vind je voordelige oplossingen om je ramen te decoreren. Ontdek ons uitgebreide assortiment betaalbare raambekleding, waaronder houten jaloezieën en gordijnen. Kies uit verschillende stijlen, kleuren en materialen om je woning op een kostenefficiënte manier te verfrissen. Of je nu op zoek bent naar moderne jaloezieën, sfeervolle gordijnen of andere vormen van raamdecoratie, MijnRaamdecoratie.nl biedt hoogwaardige opties die passen binnen je budget.

Heb je vragen of twijfels? Onze ervaren stylisten geven persoonlijk advies op maat. Bezoek onze showroom in Rhoon om de producten zelf te bekijken en uit te proberen. We bieden ook gratis kleurstalen aan, zodat je ze thuis kunt beoordelen en vergelijken. Voor telefonisch advies of hulp via e-mail kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: