Verduisterende raamdecoratie: dit zijn jouw opties

Een welverdiende nachtrust die verstoord wordt door natuurlijk licht van buitenaf. Daar zat jij nou net niet op te wachten. Nu kun je moeder natuur de schuld geven.. Of investeren in verduisterende raamdecoratie, zodat jij nooit meer met dit probleem hoeft te dealen. Maar wat zijn je opties als het op verduisterende raamdecoratie aankomt? Wij zetten de opties voor je op een rijtje!

Optie 1: Verduisterend rolgordijn op maat

De meest populaire vorm van verduisterende raambekleding is toch wel het verduisterende rolgordijn. Een verduisterend rolgordijn is een rolgordijn dat is afgewerkt met speciale coating aan de achterkant. Dit kan een witte coating zijn of een coating in dezelfde kleurgroep als de kleur van het rolgordijn aan de voorkant. Deze coating maakt de stof 100% verduisterend. Daar komt dus zeker weten geen natuurlijk licht meer doorheen!

Als je een verduisterend rolgordijn of dakraam rolgordijn op maat wil bestellen, let er dan wel op dat je te maken hebt met zogeheten lichtkieren. Zeker bij montage in de dag, waarbij je het rolgordijn tussen twee muren plaatst, zul je lichtkieren krijgen. Dat komt omdat er ruimte nodig is voor de montagesteunen en de bedieningsketting. Als de situatie het toelaat, kies dan voor montage op de dag. Hierbij plaats je het rolgordijn op je muren en kun je zelf de overlap bepalen.

Optie 2: Verduisterende gordijnen op maat

Heb je al raamdecoratie in de slaapkamer, maar verduisterd deze niet goed (genoeg)? Dan kun je nadenken over het aanschaffen van verduisterende gordijnen, die je vervolgens kunt combineren met je al bestaande raamdecoratie. In onze collectie dim-out gordijnen vind je verduisterende gordijnen die het licht van buitenaf tegenhouden. Daarnaast kun je de stoffen ook met speciale voeringstof laten afwerken, zodat ze 100% lichtdicht zijn.

Het fijne aan verduisterende gordijnen is dat je deze kunt combineren met andere raamdecoratie, zoals jaloezieën of lichtdoorlatende rolgordijnen. Als je je gordijnen opent, heb je nog voldoende privacy en komt er toch natuurlijk licht in je slaapkamer. De perfecte oplossing, als je het ons vraagt!

Optie 3: Verduisterende dupli plisségordijnen op maat

Kun je alleen maar dromen van een donkere slaapkamer? Met onze Dupli plisségordijnen in verduisterende stoffen wordt jouw droom werkelijkheid! Deze vorm van verduisterende raamdecoratie is gemaakt van een verduisterende dubbele stof. Doordat de bedieningskoorden aan de voorkant hangen, is er aan de zijkant amper sprake van lichtkieren naast de stof. Het herkenbare honingraatstructuur van dupli plissé zorgt niet alleen voor extra isolatie en een betere akoestiek, maar zorgt er ook voor dat er geen sprake is van restlicht. Dit maakt de stof 100% verduisterend.

Een honingraat plisségordijn stof loopt echt van muur tot muur, waardoor er geen licht doorheen komt of langs komt. Als je strak genoeg inmeet, heb je amper lichtkieren. Door de speling die nodig is voor de montage, kan het zijn dat je alsnog kleine lichtkieren overhoudt. Als de situatie het toelaat, kies dan ook hier voor montage op de dag.

Optie 4: Verduisterende duo rolgordijnen op maat

Zit jouw match er nog niet tussen als het aankomt op raamdecoratie die je slaapkamer verduisterd? Dan zijn er altijd nog verduisterende duo rolgordijnen! Een duo rolgordijn bestaat uit "open" en gesloten banen. De open banen zijn gemaakt van gaas (transparante stof), de gesloten banen zijn in dit geval gemaakt van dim out stof.

Als je de open banen tegenover elkaar laat hangen, kun je naar buiten blijven kijken en komt er genoeg lichtinval binnen. Door de open banen tegenover de gesloten banen te laten hangen, creëer je een verduisterend effect. De dubbele stof geeft niet alleen sfeer, maar zorgt ook voor een donkere kamer. Je hebt hier wel te maken met restlicht langs de stof , kies voor montage op de dag om dit zoveel mogelijk tegen te gaan.

Optie 5: Verduisterende vouwgordijnen

De vijfde en laatste optie zijn verduisterende vouwgordijnen. Deze vouwgordijnen zijn gemaakt van verduisterende stof die de lichtinval blokkeren. Geen natuurlijk licht meer dat jou uit je welverdiende nachtrust haalt. Onze vouwgordijnen met verduisterende stof van Joe Benelli en A House of Happiness zijn van zichzelf nog niet 100% verduisterend.We bieden je wel de optie aan voor een voeringstof, zodat er echt geen licht meer door de stof heen kan piepen. Onze stylisten vertellen je graag meer over de mogelijkheid voor een voeringstof.

Opnieuw geldt hier: kies voor montage op de dag als de situatie het toelaat. Zo houdt je de lichtkieren zo klein mogelijk en kun jij genieten van een goede nachtrust. En dat allemaal dankzij raamdecoratie die volledig verduisterend is en zorgt voor een elegante uitstraling in je slaapkamer (ook niet geheel onbelangrijk, natuurlijk!).

Wat je nog meer wil weten over verduisterende raamdecoratie

Nu je weet welke opties je hebt, is het altijd fijn als je je nog verder kunt inlezen over verduisterende raambekleding en alle voordelen ervan. Naast dat deze raamdecoratie verduistert, heeft het ook een isolerende werking. Dat komt namelijk door de dichte, zwarte stof waar verduisterende raambekleding van wordt gemaakt. Hoe dikker de stof, hoe lastiger het voor de zon is om jouw slaapkamer op te warmen.

Verduisterende raamdecoratie is overigens ook de beste optie als het aankomt op je privacy (en het beschermen ervan). Met verduisterende stoffen houdt je niet alleen zonlicht, maar ook pottenkijkers buiten.

Ben je benieuwd welke vorm van raamdecoratie en welke kleur het beste bij jouw woonwensen passen? Je kunt gratis kleurstalen aanvragen via onze website, zodat je thuis kunt bekijken en bepalen welke kleur het beste bij je interieur past. Je bent ook van harte welkom in onze showroom, waar onze stylisten voor je klaarstaan om je te helpen bij het zoeken van verduisterende raamdecoratie met de gewenste sfeer en uitstraling.


 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: