Zo richt je je kantoor aan huis goed in!

Moet je dankzij de omstandigheden thuis werken? Of werk je al veel thuis? Je weet vast dat een goed ingerichte werkplek essentieel is. Ook voor de ergonomie is een goede werkplek geen overbodige luxe. En hoe aantrekkelijk de keukentafel of je bed er ook uitziet als werkplek, het zal de productiviteit waarschijnlijk niet verhogen. Hoe je dat wel doet? Wij hebben wat tips voor je!

Nergens een werkplek? Creëer er dan zelf een!

Heb je geen kantoor aan huis en is je huidige werkplek de keukentafel? Creëer dan zelf een (beter geschikte) werkplek! Vooral nu er voorlopig nog geen zicht is op versoepelingen vanuit het RIVM, is het belangrijk om te investeren in een goede werkplek.

Je kan bijvoorbeeld een ladeblok als poten gebruiken en hier een houten plank op leggen. Of wat dacht je van verstelbare poten bestellen en hier een voordelig werkblad op plaatsen? Als je dan ook nog investeert in een in hoogte verstelbare stoel, ben je al een heel eind op weg!

Foto via Thekraus-house.com

 

Waar je extra goed op moet letten!

Met een (zelfgemaakt) bureau ben je er nog niet. Er is nog een aantal punten waar je verder aandacht aan moeten besteden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Een comfortabele stoel die je in hoogte kan verstellen. Ikea heeft mooie exemplaren voor een niet al te hoge prijs.
  • Juiste hoogte van je bureau. Als je je onderarmen laat rusten op de tafel, moeten je armen in een hoek van 90 graden staan. Een te hoog of laag bureau kan zorgen voor nek-, schouder- en rugklachten.
  • Computer of laptop met internetverbinding. Zorg er ook voor dat de laptop of je beeldscherm op ooghoogte staat. Voortdurend omlaag kijken is slecht voor je nek en kan fikse klachten opleveren.
  • Genoeg daglicht. Staat je beeldscherm tegenover een raam? Dan is het verstandig om goede raamdecoratie aan te schaffen, zodat je geen last hebt van eventuele reflectie in je beeldscherm. Houten jaloezieen zijn daar zeer geschikt voor.
  • Eventueel een printer met scan functie, indien dit noodzakelijk is voor jouw functie.
  • Opbergruimte. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Troep op je bureau zorgt mogelijk voor afleiding en een afname in productiviteit.

Creatief met je ruimte omgaan.

Heb je niet veel ruimte om spullen in op te bergen? Zorg voor creatieve oplossingen. Denk aan uitschuifbare lades of ga na of de spullen mogelijk op een andere plek, zoals de kelder of zolder, opgeborgen kunnen worden. Het is belangrijk dat je je werkplek wel werkbaar houdt door je bureau opgeruimd te houden. Anders verlies je mogelijk het overzicht en zorgt dit voor onnodige prikkels.

Kleurgebruik in de slaapkamer

Over een oase van rust gesproken: wist je dat kleur ook invloed heeft op je nachtrust? Kleuren als bruin, paars en blauw werken rustgevend en kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen juist voor energie. Werk dus veel met bruin, blauw- en paarstinten. Niet alleen op de muren, maar ook met je dekbed en raamdecoratie bijvoorbeeld. Doordat er zoveel kleuren blauw en paars zijn, is het ook nog eens mogelijk om een contrast toe te voegen aan het interieur.

Foto via Rue Magazine

 

Maak je werkplek gezellig

Zorg ervoor dat je werkplek ook wat sfeer heeft. Je moet er immers best wat uren per dag doorbrengen. Dit kan je doen door je bureau of planken aan te kleden met een prikbord op te hangen. Hier kan je je aantekeningen op kwijt of leuke quotes of lijsten ophangen. Planten zijn ook een leuke manier om sfeer toe te voegen. Daarnaast zorgen planten ook voor een extra aanvoer van zuurstof en hebben ze een luchtzuiverende werking. Win-win!

Succes met het creëren van een plek om thuis te werken en zet ‘m op! Samen helpen we Corona de wereld uit.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: