Beige interieur: zo maak je het tot een succes

Een beige interieur straalt rust en elegantie uit. Het is een tijdloze keuze die steeds populairder wordt. Een perfecte tegenhanger van het industriële interieur dat jarenlang zo populair is geweest. Als je hart sneller klopt van natuurlijke tinten en materialen, dan is een beige kleurenpalet een uitstekende basis voor jouw huis.

Hier zijn enkele tips om jouw beige interieur te creëren met zachte, natuurlijke tinten en materialen. Als je deze tips toepast, voorkom je ook dat je beige interieur saai wordt!

1. Verschillende nude en beige tinten combineren

Beige is een onderdeel van de categorie nude kleuren, waaronder ook zandtinten, lichtbruin en zachtgeel vallen. Deze warme, neutrale kleuren vormen samen een harmonieus geheel. Denk aan beige muren, zandkleurige meubels en lichte houttinten. In het kleurenpalet van de bamboe jaloezieën collectie, Abachi jaloezieën collectie èn aluminium jaloezieën collectie zitten vele tinten die hierop aansluiten. En zoals je hieronder kunt zien, geven gordijnen ook een mooie en zachte look in een beige interieur.


Zoals je hierboven ziet, is de mix van verschillende tinten in een beige interieur een mooie basis om mee verder te werken. Als je voor één kleur kiest, wordt je interieur wellicht eentonig.

Als je bezig bent met het opbouwen van je beige interieur, doe dit dan altijd eerst met een moodboard. Daarbij leg je ook meerdere kleurstalen bij elkaar om te kijken of er een match is. Zo kun je bij de bouwmarkt je verfstalen verzamelen, kun je op onze webshop eenvoudig kleurstalen voor je nieuwe raamdecoratie aanvragen en vind je bij verschillende meubelzaken ook kleurstaaltjes voor een vloerkleed of stoffering van een bank of stoel. Leg alles bij elkaar om zo te kijken of de basis je een fijn, huiselijk gevoel geeft. Het gevoel waar je naar op zoek bent.

2. Diepte en contrast in een beige interieur

Beige is een erg veelzijdige kleur en kun je zowel subtiel als opvallend in je interieur verwerken. Om een contrast toe te voegen aan een subtiel kleurenpalet zoals beige, kun je werken met natuurlijke materialen die donkerder zijn dan de basis in je interieur. Denk aan donker hout, bruine houten jaloezieën, een grote vaas in een bruintint met daarin pluimen of zijde bloemen, een schilderij of poster in een beige-groene tint..

Met een mix van lichte en donkere tinten in je beige interieur creëer je diepte en contrast, waardoor je je interieur spannend houd. Contrast is het sleutelwoord om een beige interieur te transformeren van “saai” naar stijlvol.


 

3. Een beige interieur door elegante combinaties te maken

Beige laat zich goed combineren met andere, neutrale kleuren. Denk aan wit, grijs en bruin. Binnen het beige kleurenpalet vind je namelijk zowel warme als koele tinten beige. Wil je de koele kant op, kies dan voor een combinatie met grijs. Wil je de warme kant op, kies dan voor een combinatie met bruin.

Houd daarbij beige als basiskleur in je interieur en speel met andere kleuren in de accessoires. Denk aan het toevoegen van andere materialen, zoals linnen, fluweel en wol in de vorm van meubels, een vloerkleed, kussens en je raambekleding.

Je kunt beige ook combineren met pasteltinten, zoals poederroze of zachtgroen, voor een zachte en romantische uitstraling.


 

4. Beige: tijdloos en veelzijdig

Beige is een echte allemansvriend en blijft een trendkleur. De kleur laat zich heel eenvoudig combineren en levert altijd mooie combinaties op. Laat je bij het samenstellen van een beige interieur nooit te veel meeslepen door de woontrends van dit moment. Zorg dat de basis, zoals de kleuren op de muur, de vloer, raamdecoratie en je basismeubels, zoals een bank, goed zijn. Dan kun je met accessoires kijken hoe je je interieur verder wil opbouwen. Accessoires geven je de mogelijkheid om je interieur elk seizoen weer iets aan te passen.


 

Kortom, een beige interieur biedt een perfecte basis voor een stijlvolle en tijdloze inrichting. Experimenteer met texturen, materialen en kleuren om jouw persoonlijke touch toe te voegen aan deze elegante en rustgevende ruimte.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: