Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat is de levertijd?
De gemiddelde levertijd is 10-15 werkdagen, mits de fabriek de producten op voorraad heeft. Let op! heeft u verschillende soorten raamdecoratie in een order besteld kan het zijn dat deze op verschillende tijdstippen bij u binnen komen. U ontvangt altijd een email met een track en trace code zodat u elke zending kunt volgen.
Wat zijn de verzendkosten?
Bij orders vanaf €100,00 leveren wij onze raamdecoratie gratis door Nederland en België. Voor orders onder de € 100,00 rekenen wij € 9,95 verzendkosten.
Heb ik garantie?
Ja de garantie is twee jaar na afleverdatum, met de volgende dekking:
Ja de garantie is twee jaar na afleverdatum, met de volgende dekking: De garantie geldt in het geval van gebrekkige kwaliteit aan geleverd product, en verwerkte materialen. Schade door oneigenlijk gebruik, ondeugdelijke montage, of enige modificatie of verandering door opdrachtgever vallen hier niet onder. De garantie geldt niet voor nuanceverschillen in kleur en/of glans die volgens de technische maatstaven normaal geacht dienen te worden. Wat betreft de maatwerk producten is een tolerantie toegestaan van +/- 5mm voor wat betreft de breedte en +/- 45mm voor wat betreft de hoogte. beschadiging aan verpakking moet direct bij de medewerker van het vervoersbedrijf gemeld worden en op de vrachtbrief aangetekend worden. Eventuele beschadigingen aan lamellen of ophangbak dienen binnen 7 dagen na ontvangst van uw bestelling te worden gereclameerd. Na deze termijn kunnen alleen nog technische mankementen worden gereclameerd. Na beoordelen van de klacht zal het product bij u opgehaald worden waarna wij het binnen 10-15 werkdagen gerepareerd weer retourneren. Indien de Raamdecoratie niet in de originele verpakking wordt geretourneerd kan mijnraamdecoratie.nl niet instaan voor eventuele beschadigingen. Opdrachtgever kan geen ander recht aan onze garantie ontlenen dan hierboven vermeld.
Via welke betaalmethodes kan ik betalen?
Via iDEAL (alleen mogelijk voor bestellingen binnen Nederland). U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.
Via Creditcard (Visa en MasterCard). U kunt uw creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij dragen samen met uw creditcardorganisatie zorg voor een correcte afhandeling.
Via Paypal. Als je je bankrekening of creditcard aan je PayPal-rekening koppelt, blijft de werking exact hetzelfde. Het enige verschil is dat je geen betaalgegevens meer hoeft in te voeren, deze zijn veilig opgeslagen en worden automatisch voor je ingevuld.
Bancontact/Mister Cash is het online betaalsysteem ontwikkeld door de gezamenlijke banken in België. De banken zijn Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA bank en VDK Spaarbank. Bent u klant van een van deze banken en maakt u gebruik van internetbankieren? Dan kunt u gebruik maken van Bancontact/Mister Cash.
AfterPay AfterPay voert voor Joe Benelli Home & Living het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt bij betalen met een digitale factuur tot een bedrag van € 1500 als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van € 2500.

Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.’
Welke betalingsconditie hanteert Mijnraamdecoratie ?
Alle producten van Mijnraamdecoratie.nl worden op maat voor u gemaakt, wij vragen u daarom het volledige bedrag voor aflevering. U kunt eenvoudig en veilig betalen via Ideal of met uw credit card via Multisafepay.

Ook kunt u uw orderbedrag eenvoudig overmaken op:

Joe Benelli Home en Living B.V.
IBAN nummer NL57ABNA0568263073
BIC ABNANL2A.

Vergeet niet uw ordernummer te vermelden bij uw betaling.
Kan ik mijn restbedrag ook achteraf betalen?
Ja dat kan, wij vragen u dan 50% van het bedrag te voldoen en sturen uw bestelling dan onder rembours naar u toe. De kosten hiervoor zijn € 19,95
Ik heb een klacht. Wat nu?
Graag ontvangen wij per email een duidelijke omschrijving van de klacht, voorzien van een duidelijke foto. Vermeld uw naam, ordernummer en afmeting van de jaloezie. Ingediende klachten worden gemiddeld binnen 2 werkdagen beantwoord.

Houten jaloezieën

Is een ladderband standaard?
Nee, u kunt kiezen uit een ladderband of een ladderkoord.
In welke kleur is de ladderband leverbaar?
De ladderband is leverbaar in elke houtkleur in ons assortiment.
Van welk materiaal zijn de houten jaloezieën gemaakt?
Lindenhout, Abachi hout en Pauwlonia hout zijn houtsoorten die veel voor jaloezieën worden gebruikt. Alleen de beste houtsoorten zijn goed genoeg voor onze jaloezieën, Pauwlonia hout is licht van gewicht en heeft een houtstructuur, Linde hout is wat gladder en Abachi hout kan tot bredere lamellen worden verwerkt.
Wat is het aantal banden op een jaloezie?
Breedte jaloezie 30-84,9cm : 2 ladderbanden
Breedte jaloezie 85-149,9cm : 3 ladderbanden
Breedte jaloezie 150-209,9cm: 4 ladderbanden
Breedte jaloezie 210-269,9cm: 5
Breedte jaloezie 270- 295cm: 6 ladderbanden
Lopen de lamellen altijd gelijk als ik 2 jaloezieën naast elkaar heb hangen?
De verticale ruimte tussen de lamellen is niet altijd exact hetzelfde en kan per jaloezie enkele millimeters afwijken. Hangen er dus 2 jaloezieën naast elkaar met dezelfde hoogte kan het voorkomen dat de lamellen niet exact evenwijdig lopen.
Hoe hoog is het lamellen pakket in opgetrokken positie?

Pakkethoogte is,

Lamelbreedte 50 mm
Jaloeziehoogte Pakkethoogte Met ladderband
50 cm 13,1 cm 13,6 cm
100 cm 17,2cm 18,2 cm
150 cm 21,3 cm 22,8 cm
200 cm 25,4 cm 27,4 cm
250 cm 29,5 cm 32 cm
300 cm 33,6 cm 36,6 cm
350 cm 37,7 cm 41,2 cm
400 cm 41,8 cm 45,8 cm

 

Lamelbreedte 35 mm
Jaloeziehoogte Pakkethoogte
50 cm 11,5 cm
75 cm 14,5cm
100 cm 17 cm
125 cm 19,5 cm
150 cm 22 cm
175 cm 24,5 cm
200 cm 27 cm
225 cm 30 cm
250 cm 32,5 cm
275 cm 35 cm
300 cm 37,5 cm
Wat zijn de afmetingen van de bovenbak?
25mm lamelbreedte: bovenbak hxd 42x42mmonderlat hxb 15x25mm
50mm lamelbreedte: bovenbak hxd 51x57mmonderlat hxd 15x50mm.
Zit er een afdeklat voor het ophangsysteem?
Ja wij leveren standaard een houten afdeklat bij de jaloezie. De afdeklat is 1cm breder dan de jaloeziebreedte. Tegen meerprijs kunt u ook een sierkoof krijgen die ook de zijkanten afdekt. Let wel op dat dit alleen in een op de dag situatie kan omdat de sierkoof breder is dan de jaloezie.
Zijn de houten jaloezieën geschikt voor gebruik in de badkamer?
Onze houten jaloezieën worden vaak in badkamers gebruikt maar zijn hier niet speciaal voor gemaakt. Mocht er schade ontstaan door vocht is dit niet te reclameren.
Wat betekent zijgeleiding ?
Houten jaloezieën kunnen worden uitgerust met zijgeleiding waardoor de jaloezie d.m.v. een stalen draad op het kozijn kan worden gespannen. Zijgeleiding is met name geschikt voor montage op deuren en kiepkantelramen.
Ik wil eerst een testorder plaatsen en daarna voor de hele verdieping bestellen. is de kleur gegarandeerd hetzelfde?
Het materiaal van verschillende productiepartijen kan onderling kleurverschillen vertonen. Wij raden aan indien mogelijk altijd zoveel mogelijk orders voor dezelfde ruimte in een keer te bestellen.

Aluminium jaloezieën

Is een ladderband standaard?
Nee, u kunt kiezen uit een ladderband of een ladderkoord.
In welke kleur is de ladderband leverbaar?
De ladderband is leverbaar in elke aluminium kleur in ons assortiment.
Wat is het aantal banden op een jaloezie?
Breedte jaloezie 30-84,9cm : 2 ladderbanden
Breedte jaloezie 85-149,9cm : 3 ladderbanden
Breedte jaloezie 150-209,9cm: 4 ladderbanden
Breedte jaloezie 210-269,9cm: 5 ladderbanden
Breedte jaloezie 270- 295cm: 6 ladderbanden
Wat is de kleur van de bovenbak en onderlat?
De bovenbak en de onderlat zijn in alle gevallen van dezelfde kleur als de lamel. Dit geldt voor de gehele collectie welke wij op internet aanbieden.
Wat betekent zijgeleiding ?
De jaloezieën kunnen worden uitgerust met zijgeleiding waardoor de jaloezie d.m.v. een stalen draad op het kozijn kan worden gespannen. Zijgeleiding is met name geschikt voor montage op deuren en kiepkantelramen.

Duo rolgordijnen

Wat zijn de afmetingen van de cassette?
Ik wil eerst een testorder plaatsen en daarna voor de hele verdieping bestellen. is de kleur gegarandeerd hetzelfde?
Het materiaal van verschillende productiepartijen kan onderling kleurverschillen vertonen. Wij raden aan indien mogelijk altijd zoveel mogelijk jaloezieën of raamdecoratie voor dezelfde ruimte in een keer te bestellen.
Blijft de stof van duo-rolgordijnen mooi strak hangen?
De stof kan iets gaan opbollen, het zogenaamde cupvorming. Dit is niet uit te sluiten, de maximale tolerantie hiervoor is 2,5% per strekkende meter. Bij grote breedtes kan de bovenbuis na verloop van tijd licht gaan doorhangen, waardoor plooivorming in het doek ontstaat. Bovenstaande afwijkingen vallen niet onder de garantie maar zijn normale eigenschappen van het product.
Lopen de banen gelijk als ik meer duo-rolgordijnen naast elkaar heb hangen?
De banen lopen niet altijd gelijk. Hangt u twee duo-rolgordijnen naast elkaar laat het ons dan weten, wij zullen ons best doen de banen zo gelijk mogelijk te houden.

Plissé gordijnen / DUETTE® Shades

Wat zijn de afmetingen van het boven profiel?
B x H 20x13mm. Let op: plisséstof is 20mm breed
Wat is de breedte van de plooi?
De breedte van de plooi is 20mm.
Wat is de pakkethoogte van plissé?
Plissé hoogte Pakkethoogte
50cm ca. 5cm
100cmca. 6cm
150cmca. 7cm
200cmca. 8cm
250cmca. 9cm
Wat is de kleur van het systeem?
Technisch zilver, of wit.
Zijn DUETTE® Shades volledig verduisterend?
Ja de verduisterende duette stoffen zijn echt verduisterend indien deze op de dag worden geplaatst, de licht lekkage is dan minimaal.
Is plissé volledig verduisterend?
De stof is wel verduisterend, maar door de openingen van de touwtjes kan altijd nog wat licht schijnen.
Is plissé makkelijk schoon te maken?
Ja, u kunt uw plissé gordijnen zelf reinigen door ze in bad met koud water te wassen. Ook kunt uw plissé door middel van ultra soon laten reinigen door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.
Is een plisse/duette gordijn geschikt voor draai kiep ramen?
Plisse en duette gordijnen zijn zeer geschikt voor draai kiep ramen. Door het smalle systeem neemt dit weinig ruimte in beslag en kan u dit op het raam zelf monteren.

Voor een draai kiep raam kiest u voor een verspannen systeem of een vrij hangend systeem met zijgeleiding. Zijgeleiding is een ijzeren draad door het gordijn heen wat u onder aan het raam monteert.

Rolgordijnen

Moeten de kleurstalen worden teruggestuurd?
Nee hoor, u mag deze gewoon houden.
Zijn er nog andere uitvoeringen te verkrijgen dan vermeld? Zoals bijv. elektrische bediening of het vastzetten van de onderlat?
Jazeker. Neem hiervoor even telefonisch contact met ons op; om zo snel mogelijk een antwoord op uw vraag te hebben. Per email mag natuurlijk ook, wij streven er naar om binnen 48 uur uw vraag te beantwoorden.
Kan het rolgordijn zowel in het plafond als in de muur/ kozijn worden gemonteerd?
Absoluut. Het bijgeleverde bevestigingsmateriaal is universeel. Het enige wat u zelf dient te doen, zijn schroeven en eventuele pluggen aan te schaffen, speciaal geschikt voor de ondergrond waar u uw rolgordijn in wil gaan monteren.
Wanneer kan ik mijn order verwachten?
Zoals gezegd gaat de levertijd van 10 werkdagen in zodra wij uw betaling hebben verwerkt, waar u per email een bevestiging van ontvangt. Wanneer wij uw rolgordijn(en) in huis hebben, ontvangt u hier per email de link van onze transporteur. Met deze link kunt u aan de hand van uw ordernummer de avond voorafgaand zien hoe laat de transporteur arriveert, tot op de minuut nauwkeurig zelfs. Makkelijker kan haast niet!
Wat kan ik het beste doen om te voorkomen dat ik een fout maak bij het opmeten?
Lees de uitgebreide inmeetinstructies inmeetinstructies door; zo voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.
Wat zijn de minimum en maximum te bestellen afmetingen?
Voor rolgordijnen met cassette:
minimaal 30 cm breed, max. 250 cm breed
Minimaal 40 cm hoog, max. 270 cm hoog

Voor rolgordijnen zonder cassette:
min. 30 cm breed, max. 400 cm breed
Min. 40 cm hoog, max. 400 cm hoog

NB Rolgordijnen tot 250 cm breedte; zonder cassette, wordt uw rolgordijn uitgevoerd met het systeem RM_32. Vanaf 250 cm breedte wordt het rolgordijn uitgevoerd met systeem RM_45. Beiden worden met universeel bevestigingsmateriaal geleverd, geschikt voor montage IN de dag, als OP de dag.
Wat houdt ‘stofbreedteverlies’ in?
Dit betekent dat de breedte van de stof altijd iets kleiner is dan de door u bestelde breedte. Dit is per systeem verschillend, te weten:

Rolgordijnen vanaf 250cm met cassette (RM45):
4,5cm stofbreedteverliesRolgordijnen tot 250 cm zonder cassette (RM32):
3,5 cm stofbreedteverlies

Wanneer wordt mijn rolgordijn voorzien van een lasnaad?
In de regel geldt dat wanneer uw rolgordijn breder is dan 190 breed en/ of 180 cm hoog, de stof aan elkaar wordt verbonden door een lasnaad.
NB Rolgordijnen breder dan 300 cm, hebben een grotere kans op doorzakken.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Scherpe prijzen
  • Productie in eigen fabriek
  • Binnen 10 werkdagen geleverd
  • 2 jaar garantie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Veilig achteraf betalen
Kan ik u ergens me helpen

Kan ik u ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt
veilig betaald met: