De voor- en nadelen van zwarte houten jaloezieën

Een trend die niemand ontgaan is, is de kleur zwart. Van kleding tot interieur, meubels tot raamdecoratie en zelfs met bestek is de kleur zwart zeer populair. Daarom krijgen wij vaak de vraag "wat zijn de voor- en nadelen van zwarte jaloezieën?" Daar geven wij in deze blog antwoord op.

Een stoer en warm interieur.

Een groot voordeel van donkere houten jaloezieën is de uitstraling die het de woning geeft. Of je nu een licht of donker interieur hebt, zwarte jaloezieën passen altijd. Wit en zwart zijn neutraal en kunnen daarom overal mee gecombineerd worden. Door te gaan voor donkere elementen creëer je een warme en stijlvolle uitstraling binnen je woning. Ook geven zwarte houten jaloezieën een stoere touch. Perfect voor een industriële woonstijl, maar ook voor een klassieke of landelijke stijl lenen zwarte houten jaloezieen zich perfect.

Sprankelende inrichting met contrast

Zoals eerder aangegeven geven zwarte jaloezieën een stoere touch aan je inrichting. Zeker wanneer het zwart afgewisseld wordt met een contrasterende, lichte muur zorgt dat voor een mooi balans in je interieur die niet gaat vervelend en blijft sprankelen!

Maak deze fout niet...

Veel mensen hebben de neiging om zo min mogelijk nadruk te leggen op hun ramen en kiezen dan voor onopvallende raamdecoratie. Maar waarom zou je geen aandacht vestigen op je ramen? Door te kiezen voor jaloezieën kun je nog steeds naar buiten kijken, behoudt je genoeg lichtinval én waarborgt het nog steeds je privacy! Door zwarte jaloezieën op te hangen vestig je juist de aandacht op die mooie raampartij en worden ze een mooi onderdeel van je interieur.

Oké... allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de nadelen?

Er zitten maar weinig nadelen aan zwarte houten jaloezieën. Als we er dan toch één moeten benoemen, is dat het schoonmaken van jaloezieën. Jaloezieën moeten regelmatig afgestoft worden. Vooral bij donkere lamellen, zoals zwart of grijs, is stof eerder zichtbaar dan bij lichte kleuren. Om het je toch wat makkelijker te maken, hebben wij een aantal schoonmaaktips voor je op een rij gezet.

Wil je zwarte houten jaloezieën aanschaffen, maar zo min mogelijk het stof zien wat erop blijft liggen? Ga dan voor bamboe jaloezieën of onze Abachi exclusief lijn. Beide hout lijnen hebben een diepe nerfstructuur waardoor stof minder zichtbaar is!

Twijfel je tussen een strakke, egale lamel of een met nerfstructuur? Vraag dan gratis kleurstalen aan op onze website! Hiermee kun je thuis bekijken en bepalen welke variant past bij jouw woonwensen!

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: