Woontrend van juni: natuurlijke en pure materialen!

Hoe heerlijk is het om na een drukke werkdag thuis te komen in een huis dat rust uitstraalt?! Thuiskomen in een rustige basis is ontzettend belangrijk. Neutrale tinten en natuurlijke materialen worden dan ook steeds populairder. Benieuwd hoe jij deze nieuwe woontrend zelf kan toepassen? In dit blog lees je alles over deze trend en geven we je tips & tricks.

Invloeden van de botanische woonstijl

Bij deze woontrend draait het vooral om natuurlijke materialen. Denk aan houten accessoires, plaids van wol en katoen, planten, bamboe en andere materialen die het natuurlijke effect versterken. Duurzame en gerecyclede producten zijn steeds vaker in woonwinkels terug te vinden. De kleuren van deze materialen zijn goed te combineren met kleuren als bruin, beige, wit- en grijstinten. Daarom heeft deze woontrend veel weg van de botanische woonstijl.

De juiste accessoires kiezen

Het belangrijkste bij deze woontrend is dat er voldoende rust ontstaat en dat je van een huis echt een ‘thuis’ kan maken. Echt een plek waar jij na een lange dag werken, een intense workout of een flinke dag shoppen weer tot rust komt. Een warme en zachte deken en mooie kussens op de bank zorgen al snel voor een knusse uitstraling.

En hoewel natuurlijke lichtinval erg belangrijk is, is het ook verstandig om na te denken over privacy. Houten jaloezieën zorgen er bijvoorbeeld voor dat je zelf de mate van privacy en lichtinval kan bepalen. Vergeet je niet om gratis kleurstalen aan te vragen, zodat je thuis kan kijken welke kleur het beste bij je interieur past?

Een warme sfeer

Wordt het wat donkerder? Dan zijn sfeerlichten de perfecte oplossing om toch wat extra sfeer toe te voegen. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel en te koel is, omdat je interieur daardoor al gauw een ‘wachtruimte van de huisarts’-gevoel krijgt. Je hebt tegenwoordig peertjes met een subtiele coating, waardoor het licht al snel wat minder fel wordt. En kaarsen zijn natuurlijk ook altijd een goede oplossing om snel extra sfeer toe te voegen. Combineer crème kaarsen met bruine kaarsen en zorg voor een klein contrast door er een lichte kleur mintgroen bij te zetten.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: