Uit welke gordijnen plooisoorten kan ik kiezen?

Je hebt een mooie gordijnstof uitgekozen, de maten opgemeten en nu wil je je gordijnen op maat verder samenstellen. Dan stuit je al gauw op de keuze voor een plooi soort. Maar welke opties heb je? En hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende plooien en hoe jij de juiste kiest!

Gordijnen met enkele plooi

Ben je op zoek naar een voordelig gordijn en mag de plooi niet te diep zijn? Kies dan voor een enkele plooi. Een enkele plooi heeft een minimale plooivorming, waardoor er niet veel extra stof nodig is. Dit zorgt ervoor dat het pakket, bij gordijnen die open hangen ook smal blijft. Je maakt optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

Gordijnen met dubbele plooi

De dubbele plooi is de populairste plooi. Door de vorm van de plooi wordt een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoemd. Doordat deze plooi zo populair is, kun je de dubbele plooi bij veel stoffen laten toepassen.

Voor een dubbele plooi is meer stof nodig dan bij een enkele plooi. Dit zorgt ervoor dat het gordijn voller hangt. Het geeft een warme, sfeervolle uitstraling. Het geeft ook direct een luxere uitstraling dan een gordijn met enkele plooi. Daarentegen betaal je wel meer voor een gordijn met dubbele plooi, omdat er meer stof nodig is.

Een dubbele plooi is voor zowel de woonkamer als slaapkamer zeer geschikt. Heb je voldoende ruimte in je woon- of slaapkamer? Dan biedt de dubbele plooi een mooie en luxe keuze.

Gordijn met ringen

Gordijnen met ringen kunnen in elke woonstijl worden toegepast, maar wordt vooral in de klassieke woonstijlen gekozen. De ring gordijnen worden opgehangen aan een gordijnroede. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Wanneer je een stoere uitstraling wenst is een ring gordijn een goede keuze. Voor een ring gordijn heb je wel voldoende ruimte nodig. Deze plooi heeft al snel een diepte van 14-16 cm. Een ring gordijn wordt het meeste toegepast in woonkamers. Dit kan zowel met vitrage stoffen als overgordijnen.

Gordijnen met wave plooi

Wave gordijnen zijn herkenbaar door de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners, die aan elkaar worden bevestigd door middel van koorden. Zonder deze speciale waverunners kunnen gordijnen met wave plooi niet gerealiseerd worden.

Gordijnen met wave plooi zorgen voor een luxe, elegante uitstraling in uw interieur. Anders dan bij de andere plooisoorten oogt de stof luchtig en hangt de stof, in gesloten toestand, altijd op dezelfde afstand van elkaar. Je hoeft hier zelf niets meer aan te doen.

Net als ring gordijnen heeft een gordijn met wave plooi een diepere plooi. Houdt rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Een wave plooi wordt het meeste in de woonkamer toegepast in een wat moderner interieur.

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: