Meer sfeer in huis? Zo doe je dat!

Thuiskomen in een sfeervol, warm en knus huis. Wie wil dat nou niet?! Toch lukt het nog niet iedereen om een sfeervolle inrichting samen te stellen. We houden van industrieel, maar ook van warmte. Van strakke lijnen, maar ook van zacht. Hoe kiest u dan? En wat is de juiste keuze? Geen paniek, want MijnRaamdecoratie helpt u verder. Met deze tips creëert u sfeer in een handomdraai!

Mixen met verschillende materialen

We zijn Olympisch kampioen in witte interieurs. Een perfecte basis voor een mooi interieur. Helaas wordt er vaak te weinig kleur toegepast om van die witte basis een mooi resultaat te maken. Start daarom met een (online) moodboard. Welke kleuren spreken u aan en welke stoffen en materialen geven u dat knusse gevoel? Door een moodboard te maken, komt u nog beter te weten wat u mooi vindt.

Kleur op de muur

Terug naar die witte muren. Hoe leuk zou het zijn als deze een kleurtje krijgen? Het hoeft niet direct een uitgesproken kleur te zijn. Vaak is een beige tint of een lichtblauwe kleur al voldoende om het kille in de ruimte weg te halen. Ga aan de slag met kleurtesters om te kijken welke kleur het beste aansluit bij uw wensen. Vergeet niet om de kleur te vergelijken met meerdere factoren in huis. Denk hierbij aan meubels, maar ook de vloer, de lamp die in de hoek staat of de eettafel en stoelen. Kleur bepaalt namelijk direct en indirect de sfeer in een ruimte.

Behang is ook een goede optie om meer kleur toe te voegen. Vaak biedt dit net iets meer contrast en verschillende kleuren, waardoor er direct meer dynamiek in uw woning ontstaat.

Accessoires: de puntjes op de i

Het valt of staat met de kleur in uw woning. Maar alleen een likje verf op de muur is vaak niet voldoende. Kijk daarom ook naar accessoires. Denk aan mooie gordijnen die het licht filteren, posters en foto’s aan de muur en (droog)bloemen om een luxe touch aan uw woning toe te voegen. Bij raamdecoratie op maat is het belangrijk om thuis te vergelijken welke kleur het beste past. Gaat u voor vitrage gordijnen? Of toch liever voor inbetween gordijnen? Het is altijd handig om gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen.

Tip: vergelijk de verschillende staaltjes met uw vloer, kleur op de muur en meubels. Doe dit meerdere keren op een dag, omdat ook het natuurlijke licht van buiten invloed heeft op de kleur. Vooral bij lichtdoorlatende en transparante raamdecoraties is het belangrijk om de kleur in verschillende soorten zonlicht te vergelijken. Zo voorkom je teleurstelling achteraf!

Bron afbeelding: FonQ, Eijerkamp & Inscoolgifts

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: