Je huis winterklaar maken met deze tips

De dagen worden korter, de avonden langer. Tijd om je interieur weer aan te pakken en klaar te stomen voor de herfst en winter. Met een aantal aanpassingen creëer je al meer sfeer en warmte. Onze interieurstylist Iris geeft je in dit artikel leuke tips om je huis winterklaar te maken!


Bron: Pinterest

Warme kleuren in je woning combineren

Na de zomer heb je weer wat meer behoefte aan warmte. Dit creëer je met warme kleuren in je interieur. Denk aan cognac tinten, donkerbruin en groen. Wellicht is het weer eens tijd voor een andere muurkleur waar dit op toegepast kan worden. Is dat iets te rigoureus? Dan kun je deze kleuren ook doorvoeren met behulp van accessoires, zoals sierkussens, een andere vaas voor je droog- of zijdebloemen, een plaid op de bank of een nieuwe vloerkleed. En met posters kun je ook elk seizoen weer switchen qua kleur.

Letterlijk en figuurlijk meer warmte met raamdecoratie op maat

Ook mooi om toe te voegen aan je woning zijn warme kleuren in de raamdecoratie. We zien duidelijk een trend opkomen met de Abachi houten jaloezieën in de kleuren kastanje, walnoot en wengue. Niet voor niks, want buiten de natuurlijke uitstraling geeft deze kleur ook veel warmte aan je woonkamer.

Het fijne aan houten jaloezieën is dat ze niet alleen figuurlijk warmte toevoegen, maar ook letterlijk voor meer warmte in huis zorgen. Deze raamdecoratie heeft namelijk een hoge isolerende werking. In huis verlies je tot wel 30% aan gestookte warmte via de ramen. De horizontale lamellen van een houten jaloezie houden deze warmte binnen. Jij hoeft dus niet extra te stoken. En met de huidige gasprijzen is dat mooi meegenomen!


 

Leuke accessoires voor op tafel

Ga een middagje naar het tuincentrum en haal een mooie schaal waar je wat op kan decoreren. Denk hierbij aan kaarsen, vaasjes, herfst accessoires zoals kastanjes, bladeren en pompoenen. Ook geeft een vaas met lichtjes een gezellige en warme uitstraling. Kijk van tevoren waar je de schaal wilt neerzetten. Zet je dit op een ronde tafel neer, kies dan ook voor een ronde schaal. Meet alvast hoe groot je de schaal wilt hebben, dit is anders ook weer lastig in te schatten.

 


Bron: Eliving.nl en Pinterest

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: