Een optimale nachtrust? Zo doe je dat!

Hoe fijn is het om na een lange werkdag en een bezoekje aan de sportschool je bed in te duiken?! Niets is lekkerder dan een goede nachtrust. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om die 7 of 8 uur slaap te behalen. Wij geven je een aantal tips zodat ook jij een optimale nachtrust hebt.

Verduisterende rolgordijnen of duo rolgordijnen

Tja, hier kunnen we echt niet omheen. Zonlicht heeft direct invloed op onze biologische klok. In de winter merk je daar niet veel van, omdat het in de ochtend nog donker is. Maar zodra de zon in de zomer al rond 6 uur opkomt, wil jij graag nog minimaal een uurtje verder blijven slapen. Het is echt aan te raden om te kijken naar verduisterende raamdecoratie. Een rolgordijn of duo rolgordijn zijn goede opties voor in de slaapkamer. En met een ruim kleurassortiment is er altijd wel een kleur die goed aansluit op je huidige interieur.

Frisse lucht

Zonlicht is niet de enige factor die invloed heeft op onze slaap. Je valt pas in slaap wanneer je lichaam tot een bepaalde temperatuur (zo’n 28 graden) is gedaald. Je lichaam kan zelf de kerntemperatuur laten dalen dankzij melatonine, het stofje wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Help je lichaam wel een handje door het raam open te zetten en/of je winterdekbed om te wisselen voor je zomerdekbed. En een dikke pyjama doet ook niet veel goeds voor je nachtrust.

Een opgeruimde slaapkamer..

.. is een opgeruimd hoofd. Zorg dat je slaapkamer altijd netjes is of in ieder geval overzichtelijk is. Veel mensen hebben wel een stoel, kastje of dresser waar na een week een (flinke) berg kleding op ligt. Ruim je kleding op en zorg dat er niet teveel accessoires in je kamer staan. En een opgemaakt bed doet ook wonderen. Zorg dat je slaapkamer een oase van rust is.

Kleurgebruik in de slaapkamer

Over een oase van rust gesproken: wist je dat kleur ook invloed heeft op je nachtrust? Kleuren als bruin, paars en blauw werken rustgevend en kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen juist voor energie. Werk dus veel met bruin, blauw- en paarstinten. Niet alleen op de muren, maar ook met je dekbed en raamdecoratie bijvoorbeeld. Doordat er zoveel kleuren blauw en paars zijn, is het ook nog eens mogelijk om een contrast toe te voegen aan het interieur.

Een diffuser neerzetten?

Als laatste heeft ook geur invloed op je slaap. Ooit de geur van lavendel of jasmijn geroken? De kans is groot dat je daar echt eventjes ontspannen door bent geraakt. Een diffuser in de slaapkamer zal gedurende een bepaalde tijd geur vrijlaten. Optimale nachtrust gegarandeerd!

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: