Dit zijn de woontrends van 2022

Nog niet op de hoogte van de nieuwste trends op gebied van interieur en styling? Wij hebben de nieuwe woontrends met daarin de nieuwste kleuren, materialen en nog veel meer voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij je woning ook dit jaar weer stijlvol inrichten volgens de nieuwste woontrends!

De kleuren van 2022

Dit jaar zijn er twee kleuren van het jaar bekend gemaakt. Bij Histor is dit de kleur Olive Spring en bij Flexa is dit Bright Skies. Het zijn beide mooie, natuurlijke tinten die goed in je interieur te combineren zijn met mooie, natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, katoen, wol en staal. Ze zijn bijna net zo divers als de standaard wit, grijs en zwart!

Olive Spring: Staat voor groei en veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid.

Bright Skies: Licht en luchtig. Het brengt frisse wind in elk huis. Het is een levendige optimistische kleur die goed is voor de geest.

Histor en Flexa

Woontrend: Organische en ronde vormen

Deze trend werd in het afgelopen jaar al even gespot, maar is zeker ook veel te zien in 2022. Meubels met ronde, organische vormen zijn erg populair. Denk maar aan de opkomst van de ronde en ovale eettafel. Maar ook ronde accessoires zijn dit jaar veel te spotten in de interieurs. Van ronde kussens tot een rond vloerkleed en van banken met afgeronde hoeken tot ronde wanddecoratie. Zolang het rond is, zit je al snel goed!

Dit in combinatie met aaibare stoffen met een hoog knuffelgehalte en je interieur is compleet! De afgeronde hoeken van meubels en accessoires geeft je interieur een veel zachtere, warmere uitstraling in vergelijking tot meubels en accessoires met veel strakke lijnen.

Bron; https://nl.pinterest.com/pin/58757970130240525/
https://nl.pinterest.com/pin/45106433755173653/

 

Woontrend: 70s retro

Warme kleuren, veel patronen en een knusse en gezellige sfeer. De retro stijl komt weer terug! Je kunt de retro stijl herkennen aan de terra tinten en andere aardetinten, zoals oranje kleuren die veelvuldig gebruikt worden. Maar ook het gebruik van velvet, kurk en schrootjes muren is een belangrijk onderdeel bij deze woontrend. De warme kleuren kom je ook tegen in houten meubels. Zo zie je veel walnoot, grenen en eiken kleuren. Ook zijn dit steeds populairdere kleuren in houten jaloezieën. Combineren van verschillende houtsoorten is zeker ook goed mogelijk.

Bron; https://nl.pinterest.com/pin/27795722690277817/

 

Raamdecoratie van 2022

De raamdecoratie van 2022 zijn toch wel de Bamboe jaloezieën 50mm die in verschillende houttinten leverbaar zijn. Nog zo’n juweeltje zijn onze mooie, zachte velvet gordijnen. In onze collectie overgordijnen vindt je in bijna elke kleurgroep wel een mooie velvet stof terug. Met zijn hoge aaibaarheidsgehalte is velvet echt dé stof van 2022! Bekijk ons ruime assortiment aan aaibare stoffen in de showroom of vraag telefonisch gratis stalen aan op 0107200400.

A house of Happiness velvet gordijn en Bamboe 50mm – JB483 Pine

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: