Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleurgroep

Kies kleur

Decoratief

Transparant plissé gordijn. hier zijn de koordjes die door de stof lopen in zichtbaar.


Niet doorschijnend

Lichtdoorlatende plissé gordijn. Laat licht door, maar geeft wel privacy. De koordjes die door de stof lopen zijn zichtbaar.


Verduisterend

Verduisterende dubbele stof (honinggraat/ dupli gordijnen). De achterkant van de stof is altijd wit. De koordjes die door de stof lopen zijn niet zichtbaar, de stof en het systeem maakt de raamdecoratie volledig verduisterend.


Dupli

Lichtdoorlatende dubbele stof (honinggraat/ dupli gordijnen). De achterkant van de stof is altijd wit. De stof laat licht door, maar geeft wel de gewenste privacy. De koordjes die door de stof lopen zijn niet zichtbaar.


Volgende stap

Gordijnrails

De rail wordt inclusief runners & plafondsteunen geleverd.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.

Let op! Het gordijn wordt zonder roede geleverd. - Deze maand ontvangt u bij aankoop van een gordijn, 50% korting op onze roedes! Interesse in onze roedes? Neem contact met ons op.
Vitrage gordijnen

Onze vitrage gordijnen op maat worden gemaakt van zeer stijlvolle, duurzame stoffen van zeer hoge kwaliteit. Stel uw A House of Happiness vitrage gordijnen op maat volledig naar wens samen. Voer de gewenste afmetingen in, kies de uitvoering en kleur en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Inbetween gordijnen "A House of Happiness"

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen de vitrages en overgordijnen zitten. Inbetween gordijnen op maat geven uw woning een warme uitstraling en past bij elke inrichting. Buiten zijn prachtige uiterlijk heeft een inbetween ook een isolerend effect en geeft u de gewenste privacy.

Waarom kiezen voor vitrage gordijnen?

Bent u op zoek naar raamdecoratie die nog veel licht doorlaat? Dan zijn vitrage gordijnen op maat de perfecte keuze. De stof is namelijk open geweven, waardoor er nog veel natuurlijk licht van buiten naar binnen komt. Dit zorgt voor een optisch ruimere uitstraling. En daarnaast zorgt veel natuurlijk licht in uw huis ook voor een fijne sfeer. Door de veelzijdigheid van vitrages kunt u deze vorm van raamdecoratie mooi combineren met andere soorten raamdecoratie. Denk aan de combinatie van vitrages en overgordijnen, maar vitrages en inbetween gordijnen vormen ook een mooie combinatie.

Alsof dat nog niet genoeg is, worden de gordijnen van A House of Happiness ook gekenmerkt door de isolerende werking. In de zin geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. Vitrage gordijnen isoleren het minst, overgordijnen isoleren het meest. De stof houdt de warmte namelijk tegen als de gordijnen gesloten zijn. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel in huis en in de winter juist heerlijk warm.

Vitrage gordijnen met plooi, ringen of wave

Voor de afwerking van uw nieuwe vitrage gordijnen op maat heeft u keuze uit vier opties: de enkele plooi, de dubbele plooi, ringen of wave. Bij vitrages met een enkele plooi of dubbele plooi wordt aan de achterzijde flex haken bevestigt, waardoor de hoogte aanpasbaar is. Fijn als u de vitrages wat hoger of lager bij de grond wil laten hangen. Dankzij de flex haken kunt u tevens de rails en runners/geleiders verbergen. De optie voor een enkele of dubbele plooi is vooral aan te raden als er weinig ruimte voor het monteren van overgordijnen aanwezig is.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor ringen. De ring gordijnen van A House of Happiness worden aangeboden in vier kleuren: zilver, mat zilver, goud of zwart. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een prachtig golf effect. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Een ring gordijn kan uitsluitend met een roede worden toegepast.

Ook bieden wij de optie voor wave afwerking aan. Wave gordijnen zijn te herkennen aan de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners die aan elkaar zijn bevestigd met koorden. U kan daarom voor een wave gordijn alleen deze runners gebruiken om het wave effect te krijgen. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Let op: Bij uw nieuwe vitrage gordijnen op maat wordt geen rails of roede meegeleverd. Wij kunnen deze wel voor u leveren. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

Extra informatie over de stoffen van onze vitrage gordijnen

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Hoe meet ik mijn vitrage gordijnen op?

Het opmeten van uw nieuwe vitrage gordijnen is erg eenvoudig. Als u de vitrage tussen twee muren wil plaatsen, kunt u de hoogte en breedte tussen de muren opmeten. Omdat de gordijnen niet helemaal strak gespannen hoeven te hangen, kunt u juist extra breedte toevoegen. Om ervoor te zorgen dat de vitrage gordijnen niet botsen op uw vloer of kozijn, raden we u aan om 1,5 centimeter van de totaal gemeten hoogte af te halen.

Kan ik mijn vitrage gordijnen wassen?

Gordijnen zijn erg mooi, maar ook echte stofvangers. Eens in de zoveel tijd kunnen de vitrage wel een opfrisbeurt gebruiken. Het losliggende stof op uw gordijnen kunt u eenvoudig met een plumeau afnemen. Zijn de gordijnen toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is namelijk gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Als u uw gordijnen wil wassen, raden wij u altijd aan om contact met ons op te nemen. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.

Plooi gordijn

De plooi gordijnen zijn gemaakt met een dubbele , ook wel vlinderplooi genoemd, of enkele plooi. Verder hebben zij een flex haak met een aanpasbare hoogte, zo zijn de gordijnen geschikt om alle soorten rails, runners en/of glijders te verbergen. Wanneer u niet veel ruimte heeft om het gordijn de plaatsen, kies dan voor een plooi gordijn.


Ring gordijn

De ring gordijnen van “A House of Happiness” worden aangeboden in vier kleuren. Zilver, mat zilver, goud of zwart. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een prachtig golf effect. Een ring gordijn heeft net als een wave gordijn een diepere plooi. Houd daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.


Wave gordijn

Wave gordijnen zijn herkenbaar door de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners die aan elkaar zijn bevestigd met koorden. U kan daarom voor een wave gordijn alleen deze runners gebruiken om het wave effect te krijgen. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Top color /
Top voile
320 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Inmeetinstructies

Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm