Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Kleur ringen

Kies je kleur ringen

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Vitrage gordijnen

Onze exclusieve vitrage gordijnen worden gemaakt van stijlvolle en duurzame stoffen van zeer hoge kwaliteit. De exclusieve gordijnen van het merk A House of Happiness zijn al 100 jaar een begrip in de raamdecoratie en nu ook te koop bij mijnraamdecoratie.nl. Stel uw A House of Happiness vitrage gordijnen op maat volledig naar wens samen en laat u verassen door de scherpe prijs.

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Vitrage gordijnen op maat

Zoekt u mooie gordijnen voor uw woning die genoeg natuurlijk licht binnen laten? Dan zijn vitrage gordijnen de perfecte keuze! Vitrages, vaak ook glasgordijnen of voile gordijnen genoemd, zijn gordijnen die gemaakt zijn van zeer dunne stof. Ze filteren het felle zonlicht van buitenaf en creëren hiermee een mooie, zachte lichtinval. En door uw vitrages ziet u nog precies wat er buiten gebeurt. Met vitrage gordijnen verbindt u binnen en buiten.

A House of Happiness vitrages

p onze website stelt u eenvoudig uw nieuwe vitrage gordijnen van het merk A House of Happiness samen. Het merk A House of Happiness biedt een mooie collectie vitrages aan in verschillende kleuren en afwerkingen. Van klassiek wit tot modern taupe en van grijs en zwart tot groen en blauw. Voor elk interieur is er een mooi vitrage gordijn samen te stellen!

De vitrage gordijnen van A House of Happiness zijn niet alleen heel stijlvol, maar ook duurzaam! De stoffen van deze glasgordijnen bestaat uit een combinatie van een overschot uit de T-shirt industrie en gerecyclede PET-flessen. Deze materialen worden vervolgens verwerkt tot nieuwe garen, waarvan de stoffen worden gemaakt. Daar merkt u zelf overigens niets van, want uw vitrages geven u gegarandeerd de gewenste, luxe uitstraling.

De verschillende plooien voor onze vitrage gordijnen

Het samenstellen van uw nieuwe vitrage gordijnen begint bij het kiezen van het type plooi. De plooi is niet alleen afhankelijk voor de uitstraling van uw nieuwe raamdecoratie, maar ook voor de benodigde afmetingen. Voor de afwerking van uw nieuwe vitrage gordijnen op maat heeft u keuze uit vier opties: de enkele plooi, de dubbele plooi, ringen of wave.

  • Enkele en dubbele plooi: Deze optie geeft uw nieuwe vitrages een klassieke uitstraling. De flex haken die aan de achterzijde worden verwerkt, zorgen ervoor dat u uw gordijn in hoogte kunt aanpassen. Fijn als u de vitrages wat hoger of lager bij de grond wil laten hangen. Is er weinig ruimte om uw vitrages te monteren? Dan is een enkele of dubbele plooi een geschikte keuze.
  • Ringen: Bij ring gordijnen wordt uw gordijn afgewerkt met ringen, waar de roede doorheen loopt. De ringen van A House of Happiness worden aangeboden in zilver, mat zilver, goud of zwart. Zo zijn de ringen altijd mooi te combineren met een van de stoffen. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een prachtig golf effect. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Let op: een ring gordijn kan uitsluitend met een roede worden geplaatst.
  • Wave plooi: Wave gordijnen zijn te herkennen aan de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners die aan elkaar zijn bevestigd. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

De verdeling van vitrage gordijnen

Nadat u de plooi en de afmetingen hebt ingevoerd, kunt u de verdeling van uw nieuwe vitrage gordijnen bepalen. De meest populaire verdeling is de middensluiting. Hierbij wordt het vitrage gordijn verdeeld over twee delen, die vanuit de zijkanten naar het midden lopen. Dit zorgt voor een warmte, sfeervolle uitstraling in uw interieur.

Naast de middensluiting heeft u ook keuze uit sluiting aan de linkerzijde en sluiting aan de rechterzijde. Hierbij bestaat het vitrage gordijn uit één deel die u naar de linker- of rechterzijde bedient. Een sluiting aan de linker- of rechterzijde is vooral fijn als het gordijn in open toestand achter een bank of ander meubelstuk valt.

De vitrage trends van dit moment

Gaat u binnenkort vitrage kopen? Dan is het fijn als u op de hoogte bent van de laatste trends als het aankomt op vitrage gordijnen. We zien dat witte vitrages nog steeds erg populair zijn. Deze zijn immers erg divers en komen in elke woonstijl goed tot hun recht. Daarnaast zorgt deze kleur vitrages voor een optisch ruimere uitstraling.

Vitrages worden veel gecombineerd met overgordijnen. Bij een overgordijn geldt namelijk: als u deze opent, verliest u direct uw privacy. En als uw overgordijnen dicht zijn, kunt u niet meer genieten van het mooie zonlicht van buitenaf. Door een overgordijn te combineren met vitrages kunt u zelf de mate van zonlicht en privacy in huis bepalen.

We zien ook dat er steeds meer gekozen wordt voor aardetinten bij vitrages. Denk daarbij aan taupe, bruin en beige. Deze kleuren geven warmte, sfeer en rust in het interieur. Met de gratis kleurstalen kunt u thuis kijken welke kleur het beste bij uw woonwensen past!

De isolerende werking van vitrage gordijnen

Elke vorm van raamdecoratie op maat heeft een isolerende werking. Bij kale ramen verliest u tot wel 30% aan warmte via uw ramen. Zonde! Door raamdecoratie op maat te plaatsen, houdt u deze warmte zoveel mogelijk buiten. De regel geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de isolerende werking. Doordat een vitrage op maat van dunne stof gemaakt is, is de isolerende werking van deze raamdecoratie niet zo hoog. Echter, doordat vitrage gordijnen in veel gevallen altijd volledig voor het raam hangen, profiteert u toch van de isolerende werking die deze raamdecoratie biedt. Niet veel andere vorm van raamdecoratie zijn namelijk de gehele dag gesloten.

In combinatie met inbetween gordijnen of overgordijnen zullen vitrage gordijnen een nog betere, isolerende werking hebben.

Extra informatie over de stoffen van onze vitrage gordijnen

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Wat zijn vitrage gordijnen?
Vitrage gordijnen zijn geheel transparante gordijnen waar u doorheen kunt blijven kijken. Vitrages filteren het felle zonlicht van buitenaf, waardoor er binnen in huis een mooie, zachte lichtinval ontstaat.
Kan ik mijn vitrage gordijnen wassen?
Zijn de gordijnen toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is namelijk gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Als u uw gordijnen wilt wassen, raden wij u altijd aan om contact met ons op te nemen. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.
Welke plooi voor vitrages moet ik kiezen?
Bij MijnRaamdecoratie kunt u kiezen uit vier soorten plooien: de enkele en dubbele plooi, ringen en wave plooi. Als u weinig ruimte heeft voor de montage, raden we u de enkele plooi en dubbele plooi aan. De wave plooi en gordijnen met ringen vragen namelijk iets meer ruimte voor de montage.

Voor een klassieke look raden we u de enkele of dubbele plooi (vlinderplooi) aan. De wave plooi geeft een moderne, luxe uitstraling. De ringen in combinatie met roede zorgen voor een speelse look.
Hoe meet ik mijn vitrage gordijnen op?
Hoe u uw vitrages moet opmeten, is afhankelijk van de plooi die kiest. In onze meetinstructies hebben we voor u beschreven hoe u uw nieuwe raamdecoratie kunt opmeten. Heeft u vragen over het opmeten van uw raambekleding? Neem dan contact met ons op. En wist u dat u ook gebruik kunt maken van onze meetservice? Ook daar vertellen we u graag meer over.
Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Top color /
Top voile
320 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Inmeetinstructies

Instructievideo's


Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm