Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Kleur ringen

Kies je kleur ringen

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Inbetween gordijnen

Stijlvolle inbetweens samenstellen voor uw woonkamer, keuken of slaapkamer? De lichtdoorlatende inbetween gordijnen op maat van A House of Happiness bieden de luxe, warme sfeer waar u naar zoekt! Stel uw exclusieve inbetweens van A House of Happiness op maat volledig naar wens samen en laat u verrassen door de scherpe prijs.

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Inbetween gordijnen op maat zijn gordijnen gemaakt van lichtdoorlatende stoffen. Dat zorgt voor een unieke lichtinval in huis. En misschien nog wel belangrijker: u behoudt hiermee ook uw privacy. De stof is namelijk dichter geweven dan doorzichtige gordijnen, zoals vitrages vaak ook genoemd worden. In combinatie met andere raambekleding, zoals jaloezieën of rolgordijnen, vormen inbetween gordijnen een perfecte keuze voor uw woonkamer of andere ruimte in huis waar u lichtinval en privacy wil combineren.

De luxe uitstraling van inbetween gordijnen op maat

Van alle soorten raamdecoratie zijn gordijnen het populairst in de woonkamer. Zeker omdat gordijnen mooi te combineren zijn met andere vormen van raamdecoratie. Inbetween gordijnen vormen voor veel huishoudens de perfecte keuze. Inbetween houdt namelijk in dat de stof qua lichtdoorlatendheid tussen doorzichtig en verduisterend in zit. De stoffen laten daarmee voldoende licht door om thuis een fijne sfeer te creëren.

Combineer uw nieuwe gordijnen met een andere vorm van raamdecoratie om op elk moment van de dag zelf de inkijk te bepalen. Als u uw inbetween gordijnen opent, is een groot deel van het raam onbedekt en kunnen mensen van buitenaf goed naar binnen kijken. Door uw inbetween gordijnen te combineren met rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen of een andere vorm van raambekleding behoudt u uw privacy op elk moment van de dag.

Kies voor duurzaam met de inbetween gordijn stoffen

De stoffen die voor onze inbetween gordijnen op maat gebruikt worden, hebben een zeer duurzaam karakter. De stoffen van A House of Happiness inbetween gordijnen worden namelijk gemaakt van PET-flessen en een overschot uit de T-shirt industrie. Bestaande materialen vormen daarmee de basis voor uw nieuwe gordijnen op maat. En dat zonder dat u in hoeft te leveren op de sfeer en kwaliteit! Wij hebben prachtige linnenlook stoffen, maar ook uni stoffen die mooi gecombineerd kunnen worden in uw interieur.

Exclusieve gordijn van het koninklijke merk A house of happiness

A House of Happiness is een kleurrijk merk waar creativiteit, kwaliteit, inspiratie en passie samenkomen. Een huis vol potentie, dat de stevige ambitie heeft de beste textieldecoratiespecialist van Europa te zijn, die doet wat ze belooft. A house of happiness bestaat sinds 1919 en is dus al meer dan 100 jaar een decoratiespecialist die nog altijd meegaat met de tijd en laatste trends. Met hun jaren ervaring en door zich continue te ontwikkelen haal je gegarandeerd een exclusief, kwalitatief en luxe gordijn in huis.

Ruime keuze in plooien voor uw inbetweens

Bij MijnRaamdecoratie kunt u uw inbetween gordijnen laten afwerken met verschillende plooien. We leggen u graag meer uit over de verschillende opties:

  • Enkele en dubbele plooi: Deze optie geeft uw inbetweens een mooie, klassieke uitstraling. De stof van uw inbetween gordijnen wordt afgewerkt met flex haken, waarmee u de hoogte van uw inbetweens aan de rails kunt aanpassen. Fijn als u de gordijnen wat hoger of lager bij de grond wil laten hangen. Bij weinig montageruimte vormt de enkele of dubbele plooi ook een zeer geschikte optie.
  • Ringen: Bij ring gordijnen wordt uw inbetween gordijn afgewerkt met ringen, waar de roede doorheen loopt. De ringen van A House of Happiness worden aangeboden in zilver, mat zilver, goud of zwart. Zo zijn de ringen altijd mooi te combineren met een van de inbetween stoffen uit onze collectie. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een mooi golvend effect. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Let op: een ring gordijn kan uitsluitend met een roede worden geplaatst.
  • Wave plooi: Wave gordijnen zijn erg populair. De luxe look van de gelijkmatige golven biedt een prachtige uitstraling. Dankzij speciale waverunners hangen de golven precies op dezelfde afstand van elkaar. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

De verdeling van inbetween gordijnen

Bij het samenstellen van uw nieuwe inbetweens heeft u niet alleen keuze uit de kleur stof en de plooi, maar ook in verdeling van de gordijnen is veel keuze. De populairste verdeling is de middensluiting, waarbij de gordijnen bestaan uit twee stoffen. Deze sluiten in het midden van de rail of roede. Deze optie is vooral mooi als u raamdecoratie voor grote raampartijen zoekt. Daarnaast heeft de middensluiting als voordeel dat het de ruimte opties breder laat ogen.

Naast de middensluiting heeft u ook keuze uit sluiting aan de rechterzijde en sluiting aan de linkerzijde. Dit is vooral prettig als achter uw gordijnen een deur geplaatst is waar u veel gebruik van maakt. Een sluiting aan de linker- of rechterzijde is vooral fijn als het gordijn in open toestand achter een bank of ander meubelstuk valt.

De inbetween gordijnen trends van dit moment

Bent u van plan om inbetween gordijnen aan te schaffen? Dan is het wellicht fijn om op de hoogte te zijn van de trends op gebied van gordijnen. Witte inbetween gordijnen zijn al jaren erg populair. Dat komt omdat witte inbetweens zorgen voor een optisch ruimer effect. De lichte kleur van de stof in combinatie met het licht van buitenaf biedt een lichte, ruime uitstraling. Daarnaast is wit een kleur die mooi combineert met andere kleuren die momenteel populair zijn.

Daarnaast zijn inbetween gordijnen in beige kleuren ook erg populair. Deze natuurlijke kleuren passen perfect bij de huidige interieurtrends. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt, kunt u gratis kleurstalen aanvragen op onze website. Hiermee kunt u thuis bekijken hoe kleuren ogen in verschillende typen licht, zoals sfeerlicht en natuurlijk licht, en kiezen welke stof het beste bij uw interieur past. Plak de kleurstalen daarom eens op uw ramen, om zo de kleur in ochtendlicht, volle zon en avondzon te bekijken. Licht heeft namelijk veel effect op de kleur van de stof.

De isolerende werking van inbetween gordijnen

Wist u dat u tot wel 30% aan warmte verliest via kale ramen? Deze warmte houdt u binnen door middel van raamdecoratie, zoals inbetween gordijnen op maat. De regel geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de isolerende werking. De dikte van onze inbetween stoffen houdt een groot deel van de warmte tegen, zeker in gesloten toestand. En in combinatie met een andere vorm van raamdecoratie, zoals jaloezieën, versterkt dit de isolerende werking. Dat maakt onze inbetweens niet alleen heel stijlvol, maar ook duurzaam!

De inbetween gordijnen trends van dit moment

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Wat zijn inbetween gordijnen?
Inbetween gordijnen zijn lichtdoorlatende gordijnen waarmee u het licht van buitenaf mooi kunt filteren. Daarnaast kunnen mensen van buitenaf minder goed door de stof kijken, waardoor u uw privacy behoudt.
Kan ik mijn inbetween gordijnen wassen?
Zijn uw inbetweens toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.
Hoe meet ik inbetween gordijnen op?
Hoe u uw inbetweens moet opmeten, is afhankelijk van de plooi die kiest. In onze meetinstructies hebben we voor u beschreven hoe u uw nieuwe inbetween gordijn kunt opmeten. Heeft u vragen over het opmeten van uw raambekleding? Neem dan contact met ons op. En wist u dat u ook gebruik kunt maken van onze meetservice? Ook daar vertellen we u graag meer over.
Wanneer kies ik voor inbetween gordijnen?
Inbetween gordijnen zijn de perfecte vorm van raamdecoratie voor ruimtes in huis waar u veel lichtinval wenst, maar uw privacy niet wil opgeven. Daarom hebben veel mensen inbetween gordijnen in de woonkamer hangen. Zeker in combinatie met andere raamdecoratie zorgt een inbetween gordijn voor een sfeervolle en luxe uitstraling.
Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Birgit 320 cm hoog 100% Polyester gerecycled 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Flax 295 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Glow 295 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Maran 320 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Kantoner 295 cm hoog 100% Polyester gerecycled 0% Nee Ja 5 Nee Loodveter
Metropole F.R. 295 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Ja-M1 brandgedrag Zoom
Rank 295 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 6 Nee Loodveter
Inmeetinstructies

Instructievideo's


Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm