Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Voering

Kies voor voering om eventuele verkleuring tegen te gaan. De voering stof zal er voor zorgen dat de gekozen stof minder licht door laat, maar maakt het vouwgordijn niet verduisterend.

Selecteer kleur voering

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Overgordijnen

Onze exclusieve overgordijnen worden gemaakt van stijlvolle en duurzame stoffen van zeer hoge kwaliteit. De exclusieve gordijnen van het merk A House of Happiness zijn al 100 jaar een begrip in de raamdecoratie en nu ook te koop bij mijnraamdecoratie.nl. Stel uw A House of Happiness overgordijnen op maat volledig naar wens samen en laat u verassen door de scherpe prijs.

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

A House of Happiness overgordijnen op maat bij Joe Benelli

De overgordijnen op maat in onze collectie worden gemaakt door A House of Happiness. Dit merk focust zich op zowel stijlvolle raamdecoratie als duurzame raamdecoratie. De meeste stoffen in deze overgordijnen collectie zijn gemaakt van PET flessen en een overschot uit de t-shirt industrie. Met A House of Happiness overgordijnen maakt u dus een zeer bewuste, duurzame keuze. U hoeft echter niet in te leveren op stijl. In onze collectie vindt u namelijk meer dan 50 verschillende stoffen terug. Met een ruime keuze uit uni kleuren en gordijnstoffen met print zijn er voor ieder interieur mooie overgordijnen samen te stellen.

Waarom kiezen voor overgordijnen?

Overgordijnen op maat zijn gordijnen die de ruimte goed kunnen verduisteren. Hiermee zijn overgordijnen op maat een zeer geschikte keuze voor slaapkamers en kinderkamers. Deze stof laat slechts nog restlicht door. Voor een 100% lichtdichte stof adviseren we u de dim-out gordijnen op maat. Toch bieden overgordijnen ook een mooie oplossing voor slaapkamers. Voor een extra verduisterende werking kunt u deze combineren met andere raamdecoratie, zoals verduisterende rolgordijnen.

Hiernaast geniet u ook van veel privacy. Zodra de overgordijnen gesloten zijn, kunnen mensen van buitenaf niet meer naar binnen kijken. Alsof dat nog niet genoeg was, worden de overgordijnen van A House of Happiness ook gekenmerkt door de isolerende werking. In de zin geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. De stof houdt de warmte namelijk tegen als de gordijnen gesloten zijn. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel in huis en in de winter juist heerlijk warm.

Overgordijnen met plooi, ringen of wave

Voor de afwerking van uw nieuwe overgordijnen op maat heeft u keuze uit vier opties: de enkele plooi, dubbele plooi, ringen of wave. Bij een enkele of dubbele plooi (vaak ook vlinderplooi genoemd) wordt aan de achterzijde van de stof flex haken bevestigt, waardoor de hoogte aanpasbaar is. Dankzij de flex haken kunt u de rails en runners/geleiders verbergen. De optie voor een enkele of dubbele plooi is vooral aan te raden als er weinig ruimte voor het monteren van overgordijnen aanwezig is.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor ringen. De ring gordijnen van A House of Happiness worden aangeboden in vier kleuren: zilver, mat zilver, goud of zwart. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een prachtig golf effect. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Een ring gordijn kan uitsluitend met een roede worden toegepast.

Ook bieden wij de optie voor wave afwerking aan. Wave gordijnen zijn te herkennen aan de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners die aan elkaar zijn bevestigd met koorden. U kan daarom voor een wave gordijn alleen deze runners gebruiken om het wave effect te krijgen. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Let op: Bij uw nieuwe overgordijnen op maat wordt geen rails of roede meegeleverd. Wij kunnen deze wel voor u leveren. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen.

Extra informatie over de stoffen van onze overgordijnen

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Hoe meet ik mijn overgordijnen op?

Het opmeten van uw nieuwe verduisterende gordijnen is kinderspel. Als u de overgordijnen tussen twee muren wil plaatsen, kunt u de hoogte en breedte tussen de muren opmeten. Omdat de gordijnen niet helemaal strak gespannen hoeven te hangen, kunt u juist extra breedte toevoegen. Om ervoor te zorgen dat de overgordijnen niet botsen op uw vloer of kozijn, raden we u aan om 1,5 centimeter van de totaal gemeten hoogte af te halen.

Kan ik mijn overgordijnen wassen?

Gordijnen zijn erg mooi, maar ook echte stofvangers. Eens in de zoveel tijd kunnen de overgordijnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Het losliggende stof op uw gordijnen kunt u eenvoudig met een plumeau afnemen. Zijn de gordijnen toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is namelijk gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Als u uw gordijnen wil wassen, raden wij u altijd aan om contact met ons op te nemen. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.

Plooi gordijn

De plooi gordijnen zijn gemaakt met een dubbele , ook wel vlinderplooi genoemd, of enkele plooi. Verder hebben zij een flex haak met een aanpasbare hoogte, zo zijn de gordijnen geschikt om alle soorten rails, runners en/of glijders te verbergen. Wanneer u niet veel ruimte heeft om het gordijn de plaatsen, kies dan voor een plooi gordijn.


Ring gordijn

De ring gordijnen van “A House of Happiness” worden aangeboden in vier kleuren. Zilver, mat zilver, goud of zwart. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een prachtig golf effect. Een ring gordijn heeft net als een wave gordijn een diepere plooi. Houd daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.


Wave gordijn

Wave gordijnen zijn herkenbaar door de mooie gelijkmatige golven aan de bovenkant. De golven hangen precies op dezelfde afstand van elkaar. Dit komt door de speciale waverunners die aan elkaar zijn bevestigd met koorden. U kan daarom voor een wave gordijn alleen deze runners gebruiken om het wave effect te krijgen. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Elite 140 cm breed 100% Gerecycled polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Formidable 320 cm hoog 100% Polyester 1% Nee Ja 5 Nee Zoom
Hero 145 cm breed 85% polyester / 15% Polyamide 0% Nee Ja 5 Nee Zoom NIET WASSEN
Lucky 143 cm breed 100% Polyester gerecycled 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Luxe 295 cm hoog 100% Polyester gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Royal-lin 300 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Snakeskin 295 cm hoog 100% Polyester Gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Inmeetinstructies

Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm