Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Kleur ringen

Kies je kleur ringen

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Voering

Kies voor voering om eventuele verkleuring tegen te gaan. De voering stof zal er voor zorgen dat de gekozen stof minder licht door laat, maar maakt het vouwgordijn niet verduisterend.

Selecteer kleur voering

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Overgordijnen

Onze overgordijnen op maat worden gemaakt van zeer stijlvolle, duurzame stoffen van zeer hoge kwaliteit. Stel uw A House of Happiness overgordijnen op maat volledig naar wens samen. Voer de gewenste afmetingen in, kies de uitvoering en kleur en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Op zoek naar verduisterende overgordijnen voor uw slaapkamer of die van de kleine? Onze collectie overgordijnen van A House of Happiness biedt voor elk interieur een geschikte optie. De luxe uitstraling van dit type gordijnen op maat zorgt voor een mooie, warme sfeer in uw slaapkamer. En met een verduisterende voering kunt u optimaal genieten van een fijne nachtrust. Dus, waar wacht u nog op?

Exclusive by A House of Happiness overgordijnen op maat bij Joe Benelli

De overgordijnen op maat in onze collectie worden gemaakt door A House of Happiness. Met al 100 jaar vakmanschap is A House of Happiness een koninklijk merk. Dit merk focust zich op zowel stijlvolle als duurzame raamdecoratie. De meeste stoffen in deze overgordijnen collectie zijn gemaakt van PET flessen en een overschot uit de t-shirt industrie. Met A House of Happiness overgordijnen maakt u dus een zeer bewuste, duurzame keuze. U hoeft echter niet in te leveren op stijl. In onze collectie vindt u namelijk meer dan 50 verschillende stoffen, van echte klassiekers tot mooie stoffen die aansluiten op de laatste woontrends. Met een ruime keuze uit uni kleuren en gordijnstoffen met print is voor elk interieur mooie raamdecoratie beschikbaar. Vraag direct gratis kleurstalen aan via onze website, om thuis te bekijken welke kleur het beste bij uw wensen past!

De verschillende plooien voor onze overgordijnen

Het samenstellen van uw nieuwe overgordijnen begint bij het kiezen van het type plooi. De plooi bepaalt de sfeer en uitstraling van de gordijnen, maar is ook bepalend voor de benodigde maten voor uw nieuwe overgordijnen. Voor de afwerking van uw nieuwe overgordijnen op maat heeft u keuze uit vier opties: de enkele plooi, de dubbele plooi, ringen of wave.

  • Enkele/dubbele plooi: De enkele of dubbele plooi is de meest voorkomende plooi en zorgt voor een klassieke uitstraling. Een overgordijn met deze plooi wordt afgewerkt met flexhaken, waardoor de gordijnen nog iets in hoogte aan te passen zijn. Doordat een enkele of dubbele plooi weinig ruimte in beslag neemt, is dit een mooie optie als er weinig ruimte voor de montage beschikbaar is.
  • Ringen: Bij ring gordijnen wordt uw overgordijn afgewerkt met ringen aan de bovenzijde. Hier loopt de roede doorheen. Een overgordijn met ringen kan daarom niet met rails gecombineerd worden. De ringen van de A House of Happiness overgordijnen worden aangeboden in zilver, mat zilver, goud of zwart. Er is dus altijd een mooie kleur die aansluit bij de gekozen overgordijn stof. De ring start 2,5 cm vanaf de bovenkant van de stof. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.
  • Wave plooi: Wave gordijnen zijn te herkennen aan de mooie, gelijkmatige golven aan de bovenkant. De waverunners zorgen ervoor dat de golven op gelijke afstand van elkaar komen te hangen, wat direct voor meer luxe en extra sfeer in uw woning zorgt. Wave gordijnen hangen altijd direct onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Voor het meest verduisterende effect raden wij u de enkele en dubbele plooi aan, maar de wave plooi is ook zeer geschikt voor mooie overgordijnen in de slaapkamer.

Het voordeel van overgordijnen op maat

Overgordijnen op maat zijn gordijnen die de ruimte goed kunnen verduisteren. Hiermee zijn overgordijnen op maat een zeer geschikte keuze voor slaapkamers en kinderkamers. Deze stof laat slechts nog restlicht door. Voor een 100% lichtdichte stof adviseren we u de dim-out gordijnen op maat, maar u kunt de overgordijnen ook met verduisterende voering laten afwerken om de mate van restlicht te verlagen. U kunt uw overgordijnen ook combineren met andere raamdecoratie, zoals verduisterende rolgordijnen.

Hiernaast geniet u ook van veel privacy. Zodra de overgordijnen gesloten zijn, kunnen mensen van buitenaf niet meer naar binnen kijken. Alsof dat nog niet genoeg was, worden de overgordijnen van A House of Happiness ook gekenmerkt door de isolerende werking. In de zin geldt: hoe dikker de stof, hoe beter de gordijnen isoleren. De stof houdt de warmte namelijk tegen als de gordijnen gesloten zijn. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel in huis en in de winter juist heerlijk warm.

De verdeling van overgordijnen

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt in de plooi, is de verdeling van uw nieuwe gordijnen het volgende aandachtspunt. U heeft de keuze uit middensluiting, sluiting aan de linkerzijde en sluiting aan de rechterzijde. De middensluiting is de meest populaire optie, omdat deze verdeling zorgt voor een warme uitstraling in huis. Dit doorbreekt de sterke lijnen en hoeken. Bij de middensluiting bestaat het overgordijn uit twee delen.

Bij sluiting aan de linkerzijde of sluiting aan de rechterzijde bestaat het gordijn uit één stuk, die u door middel van een trekstang kunt bedienen. Dit is vooral een mooie oplossing als u aan één kant een deur of raam hebt die u veel gebruikt of als hier meubels staan die de bediening van uw nieuwe raambekleding wat moeilijker maakt. De verdeling van uw nieuwe raambekleding is dus echt afhankelijk van de indeling van uw woning.

De overgordijnen trends van dit moment

Als u nieuwe raamdecoratie gaat aanschaffen, is het fijn om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Voor onze overgordijnen zien we een duidelijke voorkeur voor gordijnstoffen in natuurlijke kleuren, zoals bruin, beige en crème. Deze kleuren zorgen voor een luxe, warme sfeer in huis en zijn mooi te combineren met andere kleuren die momenteel erg populair zijn.

We zien daarnaast ook dat overgordijnen veel gecombineerd worden met raambekleding, zoals .. en .. Met oog op de privacy is het heel mooi om overgordijnen te combineren met andere raamdecoratie. Als u uw gordijn opent, is deze ook echt open en verliest u uw volledige privacy. Door uw gordijn te combineren met jaloezieën of rolgordijnen, ervaart u ook privacy als uw gordijn geopend is. Zo kunt u licht doorlaten zonder nieuwsgierige aagjes de mogelijkheid te bieden om bij u binnen te kijken.

Extra informatie over de stoffen van onze overgordijnen

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Wat zijn overgordijnen?
Overgordijnen zijn gordijnen die gemaakt zijn van verduisterende stof. Deze stoffen laten nog iets van restlicht door, maar biedt voor de slaapkamer een mooie vorm van aankleding om natuurlijk licht van buitenaf grotendeels te blokkeren. Bent u op zoek naar een gordijn dat volledige verduistering mogelijk maakt? In ons assortiment vindt u ook dim-out gordijnen, die volledig verduisterend zijn.
Kan ik mijn overgordijnen wassen?
Gordijnen zijn erg mooi, maar ook stofvangers. Eens in de zoveel tijd kunnen de overgordijnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Het losliggende stof op uw gordijnen kunt u eenvoudig met een plumeau afnemen. Zijn de gordijnen toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is namelijk gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Als u uw gordijnen wil wassen, raden wij u altijd aan om contact met ons op te nemen. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.
Welke plooi kan ik kiezen voor mijn nieuwe overgordijn?
Bij MijnRaamdecoratie kunt u uw gordijn laten uitvoeren met verschillende plooien. De populairste zijn de enkele en dubbele plooi. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid voor een gordijn met ringen, die u door middel van een roede kunt monteren. Voor een extra luxe uitstraling bieden wij ook de wave plooi aan. Elke plooi biedt zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Ontdek online welke optie het beste bij uw woonwensen past!
Hoe meet ik mijn overgordijnen op?
Hoe u uw overgordijnen moet opmeten, is afhankelijk van de plooi die kiest. In onze meetinstructies hebben we voor u beschreven hoe u uw nieuwe raamdecoratie kunt opmeten. Heeft u vragen over het opmeten van uw raambekleding? Neem dan contact met ons op. En wist u dat u ook gebruik kunt maken van onze meetservice? Ook daar vertellen we u graag meer over.
Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Elite 140 cm breed 100% Gerecycled polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Formidable 320 cm hoog 100% Polyester 1% Nee Ja 5 Nee Zoom
Hero 145 cm breed 85% polyester / 15% Polyamide 0% Nee Ja 5 Nee Zoom NIET WASSEN
Lucky 143 cm breed 100% Polyester gerecycled 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Luxe 295 cm hoog 100% Polyester gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Royal-lin 300 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Snakeskin 295 cm hoog 100% Polyester Gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Inmeetinstructies

Instructievideo's


Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm