Type gordijn

Kies je type gordijn

Volgende stap

Kleur ringen

Kies je kleur ringen

Volgende stap

Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

Let op! De waveplooi komt altijd onder de rail te hangen, hangt er nog geen rail? Haal dan -3cm van de gemeten hoogte maat af (in plaats van 1,5cm).

Volgende stap

Gordijn verdeling

Bij midden-bediening wordt de breedtemaat door tweeën gedeeld, de overlap berekenen wij zelf met de opgegeven breedtemaat.

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Dim out gordijnen op maat

Bent u op zoek naar verduisterende gordijnen voor uw slaapkamer of voor de kinderkamer? De dim out gordijnen van A House of Happiness zijn stijlvol én duurzaam. Verduister uw slaapkamer voortaan in een handomdraai. Voer de gewenste maten in, kies een van de trendy kleuren en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Dim out gordijnen van A House of Happiness

In onze collectie vindt u de dim out gordijnen op maat van het merk A House of Happiness. Een dim out gordijn is 100% verduisterend en draagt bij aan een optimale nachtrust. Dit merk maakt duurzame gordijnen die gemaakt worden van gerecyclede PET-flessen en een overschot uit de T-shirt industrie. Gelukkig hoeft u daarvoor niet in te leveren op sfeer en kwaliteit. Elke dim out stof in onze collectie geeft uw slaapkamer direct een luxe uitstraling en een warme sfeer. Voor welke kleur kiest u?

De verduisterende werking van dim out gordijnen op maat

De dim out gordijnen van A House of Happiness zijn perfect geschikt voor de slaapkamer. Als u uw gordijnen sluit, komt er namelijk bijna geen licht meer door de stof heen. Daarom worden dit soort gordijnen ook wel black out gordijnen genoemd. De verduisterende voering in de stoffen zullen de kamer donkerder maken, maar nooit volledig verduisteren. De gordijnstof zal altijd een kleine mate van restlicht doorlaten.

Om de verduisterende werking van onze dim out gordijnen te versterken, kunt u uw nieuwe raamdecoratie combineren met een andere vorm van raambekleding. Denk daarbij aan een verduisterend rolgordijn of verduisterende vouwgordijnen. Als u uw dim out gordijnen opent, behoudt u zo ook beter uw privacy.

Kies voor duurzame luxe met de dim out gordijnstoffen

Duurzaamheid is steeds belangrijker. Ook als het aankomt op raamdecoratie. Daarom maakt A House of Happiness voor haar stoffen gebruik van een overschot uit de T-shirt industrie en gerecyclede PET-flessen. Voor de productie van de dim out en black out stoffen wordt dus gebruik gemaakt van bestaande materialen, waardoor minder grondstoffen nodig zijn om mooie gordijnen te produceren. Daar merkt u zelf overigens niets van, want de kwaliteit en sfeer van de dim out gordijnen van dit merk voldoen aan alle verwachtingen. Slapen wordt echt een feestje met mooie dim out gordijnen voor uw raam.

Bent u benieuwd welke kleur het beste bij uw interieur past? Vraag dan geheel vrijblijvend gratis kleurstalen aan via onze website. Hiermee kunt u thuis op uw gemak bekijken en bepalen welke kleur het beste past bij uw woonwensen. En komt u er niet uit? Dan staat ons team van stylisten zowel online als in onze showroom voor u klaar om u te adviseren over een mooie dim out gordijn stof die voldoet aan uw wensen.

Ruime keuze in plooien voor uw dim out gordijnen

Om uw nieuwe dim out gordijnen volledig naar wens samen te stellen, heeft u een ruime keuze uit verschillende typen plooien. Wij leggen u graag meer uit over de verschillende opties en hoe u voor uw woning de juiste plooi kiest.

  • Enkele en dubbele plooi: de populairste variant is de enkele of dubbele plooi. Hierbij wordt een mooie, klassieke uitstraling gecreëerd. De stof van uw dim out gordijn wordt afgewerkt met flex haken, waarmee u de hoogte van uw gordijnen aan de rails kunt aanpassen. Heeft u weinig montageruimte? Dan biedt deze optie de perfecte keuze.
  • Ringen: Bij ring gordijnen wordt uw dim out gordijn afgewerkt met ringen, waarmee u uw gordijn kunt ophangen aan een roede. Bij de dim out gordijnen van A House of Happiness heeft u keuze uit ringen in de kleuren zilver, mat zilver, goud of zwart. Zo zijn de ringen altijd mooi te combineren met een van de inbetween stoffen uit onze collectie. De ring start 2,5 cm onder de bovenkant van de stof. Bij een ring gordijn houden wij al rekening met de overlapping voor een mooi golvend effect. Een ring gordijn heeft een diepere plooi. Houdt daarom rekening met een diepte tussen de 14-16 cm. Let op: een ring gordijn kan uitsluitend met een roede worden geplaatst.
  • Wave plooi: Wave gordijnen zijn erg populair. Voor dit type gordijnen worden speciale waverunners in de rails verwerkt, waardoor gelijkmatige golven worden gecreëerd. De golven hangen hierdoor ook altijd precies op dezelfde afstand van elkaar. Wave gordijnen hangen altijd onder de rail. Daarom moet u weten welke rail er aan het plafond komt te hangen om uw maat te berekenen. Net als ring gordijnen heeft de wave een diepere plooi. Houd rekening met een diepte tussen de 14-16 cm.

Let op: Bij een enkele, dubbele of wave plooi wordt de rails meegeleverd. Bij een dim out gordijn met ringen wordt geen roede meegeleverd. Deze dient u apart te bestellen. Wilt u een roede bestellen? Neem dan contact met ons op.

De verdeling van uw nieuwe dim out gordijnen

Uw nieuwe dim out gordijnen zijn zo samen te stellen, dat deze volledig voldoen aan uw wensen. Niet alleen als het aankomt op kleur, maat en plooitype, maar ook de verdeling van uw nieuwe verduisterende gordijnen. De populairste verdeling is de middensluiting, waarbij de gordijnen bestaan uit twee delen. Deze twee delen sluiten in het midden van de rail of roede. Deze optie is vooral mooi als u raamdecoratie voor grote raampartijen zoekt. Daarnaast heeft de middensluiting als voordeel dat het de ruimte optisch breder laat ogen.

Naast de middensluiting heeft u ook keuze uit sluiting aan de rechterzijde en sluiting aan de linkerzijde. Dit kan vooral prettig zijn als uw gordijnen voor een deur of raam gehangen worden waar u veel gebruik van maakt. Een sluiting aan de linker- of rechterzijde is ook erg fijn als het gordijn in open toestand achter een bank of ander meubelstuk valt.

De dim out gordijnen trends van dit moment

Als u nieuwe raambekleding voor uw slaapkamer of de kinderkamer samen wilt stellen, is het fijn als u op de hoogte bent van de laatste trends. Welke black out gordijnstoffen zijn populair? En voor welke plooi kies ik? We zien al enige tijd dat gordijnen in natuurlijke tinten erg populair zijn. Denk daarbij aan beige en bruin, maar ook grijstinten doen het altijd erg goed. De kleur van uw nieuwe dim of black out gordijnen is natuurlijk altijd afhankelijk van de styling van uw slaapkamer. Met de gratis kleurstalen kunt u eenvoudig zelf bepalen welke kleur de beste match oplevert.

Wat betreft de plooi zien we een groeiende populariteit in de wave plooi. De luxe uitstraling van dit plooitype valt bij veel huishoudens namelijk erg in de smaak. En dat begrijpen wij maar al te goed! Als u de ruimte binnenkomt, zal de luxe en warme sfeer u direct tegemoet komen.

Vouwgordijnen in dezelfde stof als uw dim out gordijnen

Naast gordijnen biedt A House of Happiness ook een stijlvolle collectie vouwgordijnen aan. Alle dim out stoffen kunnen ook toegepast worden voor een vouwgordijn op maat. Wilt u een combinatie van gordijnen en vouwgordijnen in uw slaapkamer plaatsen voor een goed, verduisterend effect? Dan kan dezelfde kleur of type stof voor een mooi en rustig geheel zorgen. Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden of kom langs in onze showroom.

De isolerende werking van de verduisterende gordijnen

Raamdecoratie heeft een isolerende werking. De warmte die u stookt, blijft dankzij raamdecoratie op maat binnen. In de zomer houdt raamdecoratie de warmte juist buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft. Bij de verschillende soorten gordijnen geldt de regel: hoe dikker de stof, hoe beter de isolerende werking van de gordijnen. Dim out gordijnen hebben daarom dus een betere isolerende werking dan andere soorten gordijnen, zoals vitrages of inbetween gordijnen. De dikte van onze dim out stoffen houdt een groot deel van de warmte tegen, zeker in gesloten toestand. En in combinatie met een andere vorm van raamdecoratie, zoals jaloezieën, versterkt dit de isolerende werking. Dat maakt een dim out gordijn niet alleen heel stijlvol, maar ook duurzaam!

Extra informatie over de stoffen van onze gordijnen

De krimptolerantie is verschillend per stof. Dit is namelijk afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn om de stof te fabriceren. U kunt dit terugvinden bij de stofsoorten. Heeft u vragen over de stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag.

Wat zijn dim out gordijnen?
Dim out gordijnen worden ook wel black out gordijnen genoemd. Dit type gordijnen heeft namelijk een verduisterend effect. Ideaal voor in uw slaapkamer of die van uw kind(eren). Let er wel op dat dit type gordijnen nooit 100% verduisterend en altijd iets van restlicht doorlaat. Voor de beste verduistering raden we u aan om uw dim out gordijn te combineren met andere raambekleding, zoals een verduisterend rolgordijn of vouwgordijn.
Kan ik mijn gordijnen wassen?
Zijn uw gordijnen toe aan een wasbeurt? Vraag dan altijd eerst advies bij onze klantenservice op over het wasprogramma en eventuele wasmiddel. Elke stof is gemaakt van andere materialen en moeten dus ook anders behandeld worden. De ene stof kan eenvoudig heet gewassen worden in een wasprogramma, andere stoffen moeten juist met de hand gewassen worden. Bij het verkeerd wassen zonder eerst advies te hebben gevraagd, vervalt uw garantie.
Hoe meet ik mijn nieuwe gordijnen op?
Hoe u uw nieuwe gordijnen moet opmeten, is afhankelijk van de plooi die u kiest en of u uw gordijnen in de dag of op de dag wil plaatsen. In onze meetinstructies hebben we voor u beschreven hoe u uw nieuwe gordijn kunt opmeten. Heeft u vragen over het opmeten van uw raambekleding? Neem dan contact met ons op. Wij bieden ook een meetservice aan, waarbij onze specialisten bij u thuis komen om de maten op te nemen.
Wanneer kies ik voor dim out gordijnen?
Als u op zoek bent naar verduisterende raambekleding, zijn dim out gordijnen goed geschikt. De stof blokkeert een groot deel aan zonlicht of natuurlijk licht van buitenaf. U behoudt hiermee uw privacy, omdat men niet door de stof heen kan kijken.
Specificaties

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties

Afwerking onderzijde:

Op onze website worden per stof verschillende afwerkingen aangegeven. Dit kan u per stof vinden onder de specificaties. Vaak werken de transparantere stoffen met een verzwaringskoord/loodveter. Deze stoffen zijn niet zo zwaar en om de stof op hun plek te houden wordt er onderin een verzwaringskoord ingelegd. Ook worden sommige stoffen met een zoom of een lockafwerking geleverd. Wilt u uw gordijn anders dan standaard op de website staat aangegeven? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Metallic F.R. 150 cm breed 100% Polyester 1% Ja Ja 6 Ja – M1 Brandgedrag Zoom
Reflex F.R. 145 cm breed 100% Polyester gerecycled 0% Ja Ja 5 Ja – M1 Brandgedrag Zoom
Solarflex 300 cm hoog 100% Polyester gerecycled 0% Ja Ja 5 Ja – M1 Brandgedrag Zoom
Lagoon F.R. 145 cm breed 100% Polyester 0% Ja Ja 6 Ja – M1 Brandgedrag Zoom
Inmeetinstructies

Instructievideo's


Plooigordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = afmeting rail
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, min 1,5 cm


Ringgordijnen

Hang eerst de roede op voordat u gaat meten.
Let op! Het gordijn steekt 2,5 cm boven de roede uit. Houd hier rekening mee voor de plaatsing van uw roede.

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige gordijnroede. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan de grond of vensterbank. Tel hier 1,5 cm bij op voor de stof wat boven de roede uitsteekt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting roede
Hoogte = Bovenkant rail tot grond, plus 1,5 cm


Wave gordijnen

Breedte meten:
1 - Meet de breedte van uw huidige rail. Geef de opgemeten maat op.

Hoogte meten:
2 - Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rail tot aan de grond of vensterbank. Van deze hoogte maat moet 1,5 cm afgetrokken worden, zodat het gordijn vrij hangt.

Bestelmaat
Breedte = Afmeting rail
Hoogte = Onderkant rail tot grond, min 1,5 cm