Buisdikte

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedtemaat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: de buisdikte is afhankelijk van de breedte- en hoogtemaat. Vanaf 170 cm hoog en breed zit er mogelijk een lasnaad in de stof.

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 400 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 500 cm.

Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 rolgordijnen naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties

Normaal rolt een rolgordijn aan de achterzijde af. Indien u voor contra rollend kiest rolt uw rolgordijn aan de voorzijde af. Contra rollend is niet mogelijk bij rolgordijnen met een cassette.
Komt het rolgordijn op een kunststof kiep-raam? Kies dan voor klemsteunen. Let op: De klemsteunen zijn alleen voor de bovenzijde.

Let op! Is de breedte breder dan 350 cm dan zit er bij de standaard optie geen stof om de verzwaringslat, de verzwaringslat hangt dan onder de stof.

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Verduisterend rolgordijn op maat

Op zoek naar verduisterende rolgordijnen voor jouw slaapkamer of kinderkamer? Stel direct jouw verduisterende rolgordijnen op maat samen. De stof is 100% verduisterend, waardoor je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. Voer de gewenste maten in en laat je verrassen door de scherpe prijs van jouw nieuwe raamdecoratie!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Een verduisterend rolgordijn, ook wel een zonwerend rolgordijn, is een zeer geschikte vorm van raamdecoratie voor de slaapkamer of kinderkamer. Doordat de stof van dit type rolgordijn verduisterend is en geen licht doorlaat, wordt het natuurlijke licht van buitenaf geblokkeerd. De perfecte basis voor een goede nachtrust.

Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de lichtkieren aan de zijkanten. Er is namelijk ruimte nodig voor de montagesteunen, waardoor de stof van het rolgordijn altijd iets smaller is dan de totale breedte van het rolgordijn.

Als de situatie het toelaat, raden we je daarom altijd aan om je verduisterende, zonwerende rolgordijnen op de dag te plaatsen. Hierbij plaats je het rolgordijn op de muren, zodat je zelf de gewenste overlap kunt bepalen. Zo houdt je de lichtkieren nihil en kan het genieten van een goede nachtrust beginnen. Je kunt je rolgordijn ook altijd combineren met verduisterende gordijnen. Het gordijn geeft niet alleen extra sfeer, maar blokkeert het restlicht dat rolgordijnen door kunnen laten. Je wordt gegarandeerd uitgerust wakker!

Verduisterende rolgordijnen op maat: 100% maatwerk

Waar je bij een bouwmarkt enkel verduisterende rolgordijnen in standaard maten en standaard kleuren vindt, worden de verduisterende rolgordijnen van MijnRaamdecoratie altijd volledig op maat gemaakt. Daardoor weet je zeker dat jouw nieuwe raamdecoratie in jouw interieur past en naadloos aansluit op de ramen en kozijnen. Dat geeft direct een luxe touch en zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Niet alleen onze verduisterende gordijnen, maar ook onze lichtdoorlatende rolgordijnen en andere vormen van raamdecoratie worden volledig op maat gemaakt. Dat doen we in onze eigen fabriek, zodat we de kwaliteit goed kunnen controleren. Dat zorgt er tevens voor dat wij je een zeer scherpe prijs kunnen aanbieden. Het kan tot wel 40% schelen met de prijs die je bij een woninginrichter betaalt!

Een ruim assortiment aan verduisterende stof kleuren

Voor onze collectie verduisterende rolgordijnen op maat hebben we meer dan 25 stijlvolle kleuren beschikbaar in ons assortiment. Van standaard wit en zwart tot mooie beige- en grijstinten met linnenlook print. Met de gratis kleurstalen kun je thuis bekijken en bepalen welke kleur het beste bij jouw woonwensen past. Wordt het een rustige grijze tint of juist een trendy beige kleur die mooi aansluit bij de inrichting van jouw slaapkamer? In ons assortiment vind je ook enkele stoffen met een meegekleurde achterzijde. Dit betekent dat beide zijden van het rolgordijn in dezelfde kleur zijn uitgevoerd.

 

Het opmeten van jouw verduisterende rolgordijnen

Bij het online bestellen van verduisterende rolgordijnen stuit je al snel op het zelf opmeten en monteren van rolgordijnen. Gelukkig is het erg eenvoudig om de juiste maten op te nemen. Op onze website kun je namelijk alle informatie over het meten en de montage van verduisterende rolgordijnen terugvinden. Bij raamdecoratie op maat spreken we van twee typen montage: montage in de dag en montage op de dag. Afhankelijk van de gewenste montage meet je de hoogte en breedte op. Hoe je dit doet, vind je op deze pagina of in onze meetomschrijving.

De montage is ook erg eenvoudig. De steunen voor jouw rolgordijn monteer je op de juiste plekken op de muur, in het kozijn of op het plafond. Hierna klik je jouw rolgordijn in de steunen en bevestig je de ketting tegen de muur om verstikking te voorkomen. Wil je het opmeten en monteren graag uitbesteden? Bij Joe Benelli kun je niet alleen terecht voor maatwerk raamdecoratie, maar ook meet- of montageservice. Zo heb je de garantie dat jouw rolgordijn op maat straks perfect aansluit op jouw ramen en de ruimte. Voor meer informatie over deze service kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Rolgordijnen in de dag (in kozijn, tegen het plafond of tussen twee muren)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bestel de kleinst gemeten breedte (minus 1 cm voor speling tussen het rolgordijn en het kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor jouw rolgordijnen.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is de bestelmaat.

 

Rolgordijnen op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bepaal de gewenste overlapping van de rolgordijnen op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten hoogtemaat en breedtemaat, inclusief de gewenste overlap.

 

Jouw zonwerende rolgordijn in cassette voor een luxe uitstraling

Elk verduisterings rolgordijn op maat is uniek. Denk aan de afmetingen, de kleur van de stof en de kleur van de afwerking. Maar er is meer! Standaard worden verduisterende rolgordijnen uitgevoerd met open montageprofiel, maar je hebt ook de keuze voor een luxe cassette. De cassette valt over de buis met de opgerolde stof en beschermt deze tegen zonlicht en vuil. Zo blijft de kleur van jouw rolgordijn nog jarenlang mooi.

Daarnaast kun je ook de kleur van het systeem bepalen, zodat dit volledig aansluit op de kleur van jouw rolgordijn en op jouw interieur. Maak het geheel af met een luxe metalen ketting en een mooie aluminium onderlat naar keuze.

 

Wat is een verduisterend rolgordijn op maat op maat?
Een verduisterend rolgordijn op maat is een rolgordijn dat gemaakt is van verduisterende stoffen. Deze stof zelf is volledig verduisterend en laat daardoor geen licht door. Perfect voor in jouw slaapkamer of die van de kleine. Houd wel rekening met de lichtkieren bij verduisterende rolgordijnen. Voor het beste resultaat raden wij aan om het verduisterende rolgordijn op de dag te plaatsen, waarbij je zelf de gewenste overlap kunt kiezen. Je kunt jouw verduisterende rolgordijn ook combineren met gordijnen, zoals onze dim-out gordijnen.
Worden verduisterende rolgordijnen kant-en-klaar geleverd?
Bij MijnRaamdecoratie werken wij niet met standaard maten. Alle rolgordijnen worden voor jou op maat gemaakt. Dat betekent dat de verduisterende rolgordijnen kant-en-klaar geleverd worden. Je hoeft alleen nog de montagesteunen te plaatsen en jouw rolgordijn hierin vast te klikken. Vanaf dat moment kun je gaan genieten van een goede nachtrust, waarbij je niet gestoord wordt door natuurlijk licht van buitenaf!
Kunnen verduisterende rolgordijnen ook in vochtige ruimtes geplaatst worden?
Onze verduisterende rolgordijnen zijn voornamelijk geschikt voor de slaapkamer of woonkamer, maar kunnen ook in de badkamer geplaatst worden. Houd er dan rekening mee dat er voldoende ventilatie is om schimmelvorming in de stof te voorkomen. De achterzijde van de stof kun je met een vochtige doek afnemen, zodat er geen vocht of damp op blijft liggen.
Wat is het verschil tussen een goedkoop verduisterend rolgordijn van de bouwmarkt en die van jullie?
Twijfel je tussen een verduisterend rolgordijn van de bouwmarkt en een van MijnRaamdecoratie om jouw slaapkamer te verduisteren? Bij een bouwmarkt zijn veelal standaard maten verkrijgbaar. Maatwerk rolgordijnen kopen is dan vaak niet mogelijk. Bij MijnRaamdecoratie kun je zelf de gewenste maten aanleveren, de kleur kiezen en heb je keuze uit verschillende soorten afwerkingen, waaronder een luxe cassette.

 

Technische gegevens

Rolgordijnen standaard

Afmetingen
Bestelbreedte: Totale breedte inclusief de montagesteunen en of cassette
Stofbreedte: De stofbreedte is 35mm smaller dan de bestelbreedte. Waneer u kiest voor een cassette is de stofbreedte 45mm smaller dan de bestelbreedte.
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Maximaal leverbare afmetingen: 350 cm breed x 400 cm hoog bij cassette maximaal 250cm breed
Type eigenschappen Transparant, lichtdoorlatend, verduisterend
Stof type: 100% Polyester
Bediening: Links of rechts met kunststof ketting, metalen ketting optioneel
Onderlat: De stof zit standaard om de verzwaringslat gestikt. Is de breedte breder dan 350cm dan zit er geen stof om de verzwaringslat, dit hangt dan onder de stof.
Let op  
Indien de hoogte en breedte meer dan 170cm bedraagt zal het rolgordijn een lasnaad bevatten.
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in jouw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Opties

  Optrekkoorden

  ketting

  Je kunt kiezen uit een kunstof of metalen optrekkoord om de rolgordijnen te bedienen. Het gewicht aan de onderzijde van het rolgordijn is omzoomd met de gekozen rolgordijn stof.


  De montagebeugels

  montagebeugels

  Bij alle rolgordijnen worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


  Contrarollend

  Contrarollend

  Bij niet contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de achterzijde af.
  Bij contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de voorzijde af.

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: