Buisdikte

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedtemaat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: de buisdikte is afhankelijk van de breedte- en hoogtemaat. Vanaf 170 cm hoog en breed zit er mogelijk een lasnaad in de stof.

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 400 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 500 cm.

Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 rolgordijnen naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties

Normaal rolt een rolgordijn aan de achterzijde af. Indien u voor contra rollend kiest rolt uw rolgordijn aan de voorzijde af. Contra rollend is niet mogelijk bij rolgordijnen met een cassette.
Komt het rolgordijn op een kunststof kiep-raam? Kies dan voor klemsteunen. Let op: De klemsteunen zijn alleen voor de bovenzijde.

Let op! Is de breedte breder dan 350 cm dan zit er bij de standaard optie geen stof om de verzwaringslat, de verzwaringslat hangt dan onder de stof.

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Verduisterend rolgordijn

Op zoek naar verduisterende en zonwerende rolgordijnen voor de slaapkamer of kinderkamer? Stel direct uw verduisterende rolgordijnen op maat samen. De stof is 100% verduisterend, waardoor u kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. Voer de gewenste maten in en laat u verrassen door de scherpe prijs van uw nieuwe raamdecoratie!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Een verduisterend rolgordijn is een zeer geschikt vorm van raamdecoratie voor de slaapkamer of kinderkamer. Doordat de stof van het rolgordijn verduisterend is, wordt het natuurlijke licht van buitenaf geblokkeerd. Het enige waar u rekening mee moet houden, zijn de lichtkieren aan de zijkanten. Er is namelijk ruimte nodig voor de montagesteunen, waardoor de stof van het rolgordijn altijd iets smaller is dan de totale breedte van het rolgordijn.

Als de situatie het toelaat, raden we u daarom altijd aan om uw verduisterende, zonwerende rolgordijnen op de dag te plaatsen. Hierbij plaatst u het rolgordijn op de muren, zodat u zelf de gewenste overlap kunt bepalen. Zo houdt u de lichtkieren nihil en kan het genieten van een goede nachtrust beginnen. U kunt uw rolgordijn ook altijd combineren met verduisterende gordijnen. Het gordijn geeft niet alleen extra sfeer, maar blokkeert het restlicht dat rolgordijnen door kunnen laten. U wordt gegarandeerd uitgerust wakker!

Verduisterende rolgordijnen op maat: 100% maatwerk

Waar u bij een bouwmarkt enkel verduisterende rolgordijnen in standaard maten en standaard kleuren vindt, worden de verduisterende rolgordijnen van MijnRaamdecoratie altijd volledig op maat gemaakt. Daardoor weet u zeker dat uw nieuwe raamdecoratie in uw interieur past en naadloos aansluit op de ramen en kozijnen. Dat geeft direct een luxe touch en zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Niet alleen onze verduisterende gordijnen, maar ook onze lichtdoorlatende rolgordijnen en andere vormen van raamdecoratie worden volledig op maat gemaakt. Dat doen wij in onze eigen fabriek, zodat we de kwaliteit goed kunnen controleren. Dat zorgt er tevens voor dat wij u een zeer scherpe prijs kunnen aanbieden. Het kan tot wel 40% schelen met de prijs die u bij een woninginrichter betaalt!

Een ruim assortiment aan verduisterende stof kleuren

Voor onze collectie verduisterende rolgordijnen op maat hebben wij meer dan 25 leuke, stijlvolle kleuren beschikbaar in ons assortiment. Van standaard wit en zwart tot mooie beige- en grijstinten met linnenlook print. Met de gratis kleurstalen kunt u thuis bekijken en bepalen welke kleur het beste bij uw woonwensen past. Wordt het een rustige beige tint of juist een trendy taupe kleur die mooi aansluit bij de inrichting van uw slaapkamer? In het assortiment aan kleuren vindt u ook enkele stoffen met een meegekleurde achterzijde. Dit betekent dat beide zijden van het rolgordijn in dezelfde kleur zijn uitgevoerd.

 

Het opmeten van uw verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen in de dag (in kozijn, tegen het plafond of tussen twee muren)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bestel de kleinst gemeten breedte (minus 1 cm voor speling tussen het rolgordijn en het kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor uw rolgordijnen.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is uw bestelmaat.

 

Rolgordijnen op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bepaal de gewenste overlapping van de rolgordijnen op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten hoogtemaat en breedtemaat, inclusief de gewenste overlap.

 

Uw verduisterende rolgordijnen in cassette voor een luxe uitstraling

Elk verduisterend rolgordijn op maat is uniek. Denk aan de afmetingen, de kleur van de stof en de kleur van de afwerking. Maar er is meer! Standaard worden verduisterende rolgordijnen uitgevoerd met open montageprofiel, maar u heeft ook de keuze voor een luxe cassette. De cassette valt over de buis met de opgerolde stof en beschermt deze tegen zonlicht en vuil. Zo blijft de kleur van uw rolgordijn nog jarenlang mooi.

Daarnaast kunt u ook de kleur van het systeem bepalen, zodat dit volledig aansluit op de kleur van uw rolgordijn en op uw interieur. Maak het geheel af met een luxe metalen ketting en een mooie aluminium onderlat naar keuze.

 

Wat zijn verduisterende rolgordijnen op maat?
Een verduisterend rolgordijn is een rolgordijn dat gemaakt is van verduisterende stof. Deze stof zelf is 100% verduisterend en laat daardoor geen licht door. Perfect voor in uw slaapkamer of die van de kleine. Houdt wel rekening met de lichtkieren bij verduisterende rolgordijnen. Voor het beste resultaat raden wij aan om het verduisterende rolgordijn op de dag te plaatsen, waarbij u zelf de gewenste overlap kunt kiezen. U kunt uw verduisterende rolgordijn ook combineren met gordijnen, zoals onze dim-out gordijnen.
Worden verduisterende rolgordijnen kant-en-klaar geleverd?
Bij MijnRaamdecoratie werken wij niet met standaard maten. Alle rolgordijnen worden voor u op maat gemaakt. Dat betekent dat de verduisterende rolgordijnen kant-en-klaar geleverd worden. U hoeft alleen nog de montagesteunen te plaatsen en uw rolgordijn hierin vast te klikken. Vanaf dat moment kunt u gaan genieten van een goede nachtrust, waarbij u niet gestoord wordt door natuurlijk licht van buitenaf!
Kunnen verduisterende rolgordijnen ook in vochtige ruimtes geplaatst worden?
Onze verduisterende rolgordijnen zijn voornamelijk geschikt voor de slaapkamer of woonkamer, maar kunnen ook in de badkamer geplaatst worden. Houdt er dan rekening mee dat er voldoende ventilatie is om zo schimmelvorming in de stof te voorkomen. De achterzijde van de stof kunt u met een doek afnemen, zodat er geen vocht of damp op blijft liggen.
Wat is het verschil tussen een goedkoop verduisterend rolgordijn van de bouwmarkt en die van jullie?
Twijfelt u tussen een verduisterend rolgordijn van de bouwmarkt of van MijnRaamdecoratie om uw slaapkamer mee te verduisteren? Bij een bouwmarkt zijn veelal standaard maten verkrijgbaar. Maatwerk rolgordijnen kopen is dan vaak niet mogelijk. Bij MijnRaamdecoratie kunt u zelf de gewenste maten aanleveren, de kleur kiezen en heeft u keuze uit verschillende soorten afwerkingen, waaronder een luxe cassette.

 

Technische gegevens

Rolgordijnen standaard

Afmetingen
Bestelbreedte: Totale breedte inclusief de montagesteunen en of cassette
Stofbreedte: De stofbreedte is 35mm smaller dan de bestelbreedte. Waneer u kiest voor een cassette is de stofbreedte 45mm smaller dan de bestelbreedte.
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Maximaal leverbare afmetingen: 350 cm breed x 400 cm hoog bij cassette maximaal 250cm breed
Type eigenschappen Transparant, lichtdoorlatend, verduisterend
Stof type: 100% Polyester
Bediening: Links of rechts met kunststof ketting, metalen ketting optioneel
Onderlat: De stof zit standaard om de verzwaringslat gestikt. Is de breedte breder dan 350cm dan zit er geen stof om de verzwaringslat, dit hangt dan onder de stof.
Let op  
Indien de hoogte en breedte meer dan 170cm bedraagt zal het rolgordijn een lasnaad bevatten.

Maat berekenen

Het opmeten van uw rolgordijnen is een nauwkeurige aangelegenheid. Onderstaande meetinstructies helpen u de juiste maat te berekenen. Deze kunt u doorgeven bij uw bestelling.

1. Stel vast of er geen verwarmingsbuizen of deurhendels in de weg zitten.

2. Bepaal of de rolgordijnen in de dag (tussen twee raamstijlen of muurdelen) of op de dag (vrij hangend aan de muur boven het kozijn of aan plafond) worden geplaatst.


In de dag

Breedte:
 • Meet de breedte van het kozijn op drie punten.
 • Neem de smalst gemeten maat.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is uw bestelmaat.
Hoogte:
 • Meet de hoogte van het kozijn links en rechts.
 • Neem de strakke hoogtemaat, dit is uw bestelmaat.

Let op: De stof is ± 3,5 cm smaller dan het systeem.

(bij een rolgordijn met cassette is de stof 4,5cm smaller)


Op de dag

Breedte:
 • Meet de breedte van het kozijn en tel hier de gewenste overlap bij op, dit is uw bestelmaat.
 • Qua overlap adviseren wij ± 14cm aan te houden.
Hoogte:
 • Meet de hoogte vanaf onderkant kozijn/vensterbank tot bovenkant van het kozijn en tel hier ± 8 cm bij op voor het monteren van het profiel.

Let op: De stof is ± 3,5 cm smaller dan het systeem.

(bij een rolgordijn met cassette is de stof 4,5cm smaller)

Opties

Optrekkoorden

ketting

U kunt kiezen uit een kunstof of metalen optrekkoord om uw rolgordijnen te bedienen. Het gewicht aan de onderzijde van het rolgordijn is omzoomd met de gekozen rolgordijn stof.


De montagebeugels

montagebeugels

Bij alle rolgordijnen worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


Contrarollend

Contrarollend

Bij niet contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de achterzijde af.
Bij contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de voorzijde af.

 

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten
Kan ik u ergens me helpen

Kan ik u ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: