Jaloezieën op maat bestellen

Houten jaloezieën

Volledig op maat geleverd in 15 werkdagen!

 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Natuurlijke uitstraling
 • Brengen sfeer en warmte in uw woning
 •  
Adviesprijs € 50,09 Vanaf € 45,08

Aluminium jaloezieën

Volledig op maat geleverd in 15 werkdagen!

 • Voordeligste keuze
 • Strak en moderne uitstraling
 • Lamellen sluiten perfect op elkaar aan
 •  
Adviesprijs € 67,00 Vanaf € 60,30
         
Beoordeeld met een 9.2 gebaseerd op 2152 beoordelingen


In 3 keer gespreid betalen zonder rente

Daarom kies je voor ons

 • Scherpe prijzen
 • Productie in eigen fabriek
 • Binnen 15 werkdagen geleverd
 • 2 jaar garantie
 • Gratis verzending vanaf € 100,-
 • Veilig achteraf betalen

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Jaloezieën

Jaloezieën zijn de horizontale, verticale of vlindervormige lamellen voor een raam, waarmee u kunt bepalen in hoeverre het (zon)licht uw kamer binnenvalt. Het wordt ook wel binnenzonwering genoemd dat gemonteerd is aan het kozijn. Andere woorden voor jaloezieën zijn lamellen of luxaflex. Het woord 'jaloezieën' wordt vaak fout geschreven als 'jaloezieen' of 'jaloezien'.

Met lamellen creëert u de gewenste doorkijk en privacy. Zo kunnen voorbijgangers alleen zien wat u wilt dat ze zien. Verder beschermt u uw meubels en planten van invloeden van het zonlicht.

Verticale of horizontale lamellen

Twijfelt u over het nemen van verticale of horizontale lamellen? Dit is vooral een keuze gebaseerd op smaak. Qua voordeel is er weinig verschil tussen verticale en horizontale lamellen. Toch wordt er gezegd dat verticale lamellen vooral geschikt zijn voor grote glasoppervlakten en afwijkende ramen zoals erkers.

Jaloezieën op maat

Zelf jaloezieën op maat maken is lastig en tijdrovend. Jaloezieën moet u dan inkorten met een houtzaag of decoupeerzaag, wat nog geen makkelijke karwei is. Het resultaat is vaak niet naar wens omdat u meestal beschadigde zijkanten krijgt en de afwerking amateuristisch is. MijnRaamdecoratie maakt het mogelijk om jaloezieën op maat te bestellen.

Jaloezieën op maat kunt u gemakkelijk en snel samenstellen bij MijnRaamdecoratie. U kiest eerst of u houten of aluminium lamellen wilt en hierna kiest u het producttype en de gewenste breedte van de lamellen. Vervolgens kunt u zelf uw lamellen op maat en naar uw eigen smaak samenstellen!

 1. U kiest de gewenste montage;
 2. U voert de afmetingen in;
 3. U kiest de gewenste kleur;
 4. U kiest de geleider (ladderband of ladderkoord) en de kleur van de geleider;
 5. U kiest de bedieningszijde en de vorm van het koordgewicht;
 6. U kiest de wijze van afwerking van het mechanisme;
 7. U kiest of u zijgeleiding wilt of niet.

Jaloezieën op maat bestelt u dus bij MijnRaamdecoratie!

 

 

Bediening en zijgeleiding

Jaloezieën kunt u simpel handmatig bedienen met een ladderkoord of een ladderband. Ook kunt u kiezen voor een automatische, gemotoriseerde bediening, Dit is vooral handig voor moeilijke bereikbare ramen en als fysieke beperkingen een rol spelen. Welke bediening u ook kiest, u kunt altijd simpel en snel spelen met het licht totdat u het heeft zoals u het wilt hebben.

Zijgeleiding

U kunt ook kiezen voor zijgeleiding bij de samenstelling van uw jaloezieën. Als u hiervoor kiest, wordt er verticaal een staaldraad door de gaatjes aan de zijkant door de lamellen geplaatst. Dit voorkomt het klapperen van de lamellen door beweging of door de wind.

Zijgeleiding is aan te bevelen als u lamellen bestelt voor deuren en draaikiepramen. Zo voorkomt u dus het irritante klapperen van de lamellen. Er zijn verschillende soorten jaloezieën.

 

Inmeten en montage

Inmeten

U kunt ervoor kiezen om de jaloezieën zelf in te meten of gebruik te maken van onze inmeetservice. Wij komen dan direct bij u langs om de benodigde metingen te verrichten. Als u zelf uw jaloezieën wilt inmeten is het belangrijk dat u dit nauwkeurig doet. Op maat gemaakte jaloezieën kunt u namelijk niet zo snel terugsturen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat u lamellen krijgt die perfect passen.

Als u fouten wilt voorkomen, dient u gebruik te maken van een goede metalen rolmaat waarmee u in één keer zowel de hoogte als breedte kunt meten. Voor meer informatie over het inmeten, verwijzen wij u naar onze inmeet instructies.

Montage van jaloezieën

Bij de montage van jaloezieën kunt u kiezen of u het zelf wilt doen, of dat u wilt gebruik maken van onze montageservice. Als u ervoor kiest om uw lamellen zelf te monteren, kunt u gebruik maken van onze montagehandleidingen.

Het monteren van de lamellen is redelijk simpel. Binnen enkele minuten kunt u al klaar zijn. Er zijn twee mogelijkheden voor het plaatsen van uw lamellen. Dit dient u aan te geven bij het bestellen van uw product.

Houten jaloezieën in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte van het kozijn.
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte(minus 1 cm voor speling tussen jaloezie en kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor uw houten jaloezieën.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diep.

Houten jaloezieën op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn .
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bepaal de gewenste overlapping van de houten jaloezieën op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte- en hoogtemaat plus de gewenste overlap (in cm) als bestel maat voor uw houten jaloezieën.
 • De hoogte maat is incl. de ophangbak.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diepte.
 • Komt de bak op de vensternis te hangen? Tel dan 6 cm op bij de hoogte van het raam

 

Soorten jaloezieën

De populairste soorten jaloezieën van dit moment zijn houten en aluminium jaloezieën. Daarnaast zijn er ook nog jaloezieën gemaakt van stof. Deze leveren we alleen niet meer omdat deze niet meer van deze tijd zijn en veel nadelen met zich meebrengen. Op de website MijnJaloezieen.nl kunt u bij ons ook terecht voor PVC jaloezieën.

Houten jaloezieën

Als u sfeer en warmte in huis wilt brengen, dan zijn houten jaloezieën de jaloezieën voor u! Hout zorgt namelijk voor een natuurlijke uitstraling van uw interieur.

Als u een houten vloerbedekking, houten tafel of houten kozijn heeft, dan zijn houten lamellen helemaal geschikt voor u. De houten lamellen vullen dan goed de rest van uw interieur aan en zo creëert u één bepaalde stijl.

Voordelen van houten jaloezieën

 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Klassiek
 • Past goed bij houten vloeren en meubels
 • Vele kleuren
 • Chique
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Natuurlijke uitstraling
 • Lamellen sluiten perfect op elkaar aan

Er zijn verschillende soorten houten lamellen in verschillende maten beschikbaar. Bij MijnRaamdecoratie hebben we 4 verschillende soorten houten lamellen beschikbaar.

Zo hebben we houten jaloezieën 50 mm Lindehout, 50 mm Abachi, 50 mm Abachi Exclusive en 25 mm Colonial. Onze houten jaloezieën zijn in wit, zwart en diverse kleuren beschikbaar.

Functie van houten jaloezieen

Houten jaloezieen zijn een raamdecoratie en hebben een decoratieve functie. De lamellen reguleren het binnenvallende licht en geven de gewenste privacy. Jaloezieen hebben geen verduisterende functie, er zal altijd sprake zijn van restlicht tussen de lamellen. Voor een warme uitstraling én verduistering van uw woonruimte raden wij de combinatie van houten jaloezieen en overgordijnen aan. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment gordijnen.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn voor ieder interieur geschikt, maar passen vooral goed bij moderne en strakke interieurs. Verder passen de aluminium lamellen goed bij andere staalkleurige producten in uw woning.

Voordelen van aluminium jaloezieën

 • Sluiten perfect op elkaar aan voor betere privacy;
 • Geen 'werking' van het materiaal;
 • Past bij moderne interieur;
 • Sluit goed aan bij staalkleurige producten;
 • Goedkoper dan hout.

De prijzen van aluminium jaloezieën zijn vaak lager dan die van houten jaloezieën omdat producten van aluminium simpelweg gemakkelijker te repareren zijn dan producten van hout.

Bij MijnRaamdecoratie kunt u gemakkelijk aluminium lamellen op maat laten maken. Aluminium jaloezieën 25 mm en aluminium jaloezieën 50 mm zijn beide beschikbaar bij MijnRaamdecoratie.

 

Prijs van jaloezieën

De prijs van jaloezieën is van een aantal aspecten afhankelijk. Zo zijn de kosten van jaloezieën onder andere afhankelijk van het soort materiaal, de breedte van de lamellen en het merk van de jaloezieën.

De kosten van het materiaal
Houten en stoffen lamelle zijn duurder dan aluminium lamellen en pvc lamellen. Dit komt vooral doordat houten en stoffen lamellen moeilijker te repareren zijn dan pvc en aluminium lamellen. Hout is daarnaast een natuurlijk materiaal en stoffen lamellen zijn moeilijker om te maken.

Breedte van de lamellen
Hoe breder de lamellen, hoe lager de prijs gemiddeld is. Natuurlijk geldt ook het omgedraaide: hoe smaller de lamellen, hoe hoger de prijs is. Waarom? Hoe smaller de lamellen, hoe meer lamellen u nodig heeft en hoe meer materiaal gebruikt wordt.

Merk
De prijs is vaak afhankelijk van het type jaloezie, maar meestal zijn de huismerken goedkoper dan de A-merken. Een merk dat de laagste prijs kan hanteren, is een eigen merk dat geen rekening hoeft te houden met tussenhandelaren. Joe Benelli is zo’n merk.

Joe Benelli Home en Living
MijnRaamdecoratie voert haar eigen merk dat nergens anders in Nederland verkrijgbaar is. Onze producten voeren we direct in van de fabriek, zonder gebruik te maken van enige tussenhandel. Zo kunnen we goedkoper zijn dan andere aanbieders van jaloezieën zoals Ikea, Praxis, Kwantum en Wehkamp. Alle producten van het merk Joe Benelli Home en Living zijn met de hand uitgekozen door Erik Lips en Leo Smit, de eigenaren van het bedrijf. Onze selectiecriteria: de look, feel en charme van een echte Joe Benelli Home en Living. Een product dat uniek is en uw huis in een thuis verandert. Onze producenten staan garant voor hoge kwaliteit unieke producten.

jaloezieën MijnRaamdecoratie

Het merk Joe Benelli Home en Living staat dus voor unieke, charmante, handgeselecteerde jaloezieën van hoge kwaliteit, voor een lage prijs, die van uw huis een thuis maken.

jaloezieën MijnRaamdecoratie

Ergens anders goedkoper?
Twijfelt u over de prijs van onze goedkope jaloezieën? In onze webshop zijn de jaloezieën wel tot 40% goedkoper dan bij andere grote aanbieders. Zijn ze ergens anders goedkoper? Meld het ons meteen en wij passen onze prijs voor u aan! Wij bieden namelijk jaloezieën het goedkoopste aan in Nederland!

 

Kleuren en trends

Jaloezieën zijn bij MijnRaamdecoratie beschikbaar in vele kleuren. Bij ieder product heeft u een keuze uit een uniek kleurenpallet. Welke kleur voor u het meest geschikt is, is onder andere afhankelijk van uw smaak en van de kleur van de rest van het interieur. Er zijn een aantal trends op het gebied van kleurgebruik waar te nemen.

Trends jaloezieën kleuren
Voor het jaar 2017-2018 is de trend om witte kleuren met elkaar te combineren. Wit is namelijk de kleur die een nieuw begin symboliseert. We komen met Nederland in 2017 en 2018 langzaam uit de economische crisis en een nieuw begin kunnen we allemaal wel gebruiken. We wassen onze vuile witte was en willen ons weer schoon voelen na de 'vuile' periode van de crisis. Als u wilt voorlopen op de trends, dan zijn witte lamellen dus een prima keuze.

 

Wit is een tijdloze kleur waar u veel mee kunt. Het staat op alles en het geeft een rijke, moderne uitstraling als het goed gebruikt wordt. Als u voor witte jaloezieën kiest, wordt aangeraden om niet alleen uw lamellen wit te maken. Om een rustieke, trendy sfeer te scheppen dient het gehele interieur wit te zijn. Het is dus de bedoeling dat u wit op wit combineert. Maar niet dezelfde kleur wit. Wat hiermee wordt bedoeld is dat u gebruik dient te maken van alle verschillende soorten witten. Ook de combinatie van wit met een randje van goud, zilver of brons is helemaal in en zorgt voor een moderne, rijke uitstraling.

Mythes over gekleurde jaloezieën
Het is een mythe dat licht gekleurde lamellen meer licht doorlaten. De hoeveelheid licht dat wordt doorgelaten heeft vooral te maken met de dikte en het materiaal. Over het algemeen laten aluminium lamellen het minste licht door. De kleur die u het beste kunt kiezen is dus gewoon de kleur die het beste aansluit bij uw smaak, de trends en de rest van uw interieur. Naast deze mythe, bestaan er nog andere mythes over jaloezieën.

 

Veelgestelde vragen over jaloezieën

Er zijn nog steeds veel vragen op het gebied van jaloezieën waar nog veel onzekerheid over is. Gelukkig weten de meeste mensen wel dat licht gekleurde raamdecoraties niet meer licht doorlaten dan donker gekleurde raamdecoraties. Maar is het wel hygiënisch om lamellen in de badkamer op te hangen? Kunnen jaloezieën wel een isolerende werking hebben? Op deze vragen en meer zal antwoord gegeven worden.

Jaloezieën voor in de badkamer?
Mensen denken nog steeds dat je het beste geen mooie jaloezieën in de badkamer kan plaatsen, omdat zij vocht in de badkamer houden. En dit gaat natuurlijk stinken. Ze zijn nog niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van jaloezieën. Verticale houten en aluminium lamellen kunnen gemakkelijk in de badkamer geplaatst worden. U kunt ook kiezen voor mooie shutters in de badkamer. Deze zijn vaak vochtbestendig en geven uw badkamer een luxe, mediterrane uitstraling en geven een mooie lichtval in uw badkamer.

Buitenjaloezieën voor woningen?
Waar de meeste mensen ook nog niet van op de hoogte zijn, is dat buitenjaloezieën gemakkelijk tegen regen en wind kunnen. Mensen denken vaak dat ze niet tegen het buitenweer kunnen en gemakkelijk kapot gaan. Buitenjaloezieën kunnen dus een goedkoop alternatief van een rolluik zijn.

Isolerende jaloezieën?
Mensen twijfelen ook erg aan het feit dat raamdecoratie wel degelijk kan bijdragen aan de besparing van energie dankzij de isolerende werking. De stilstaande lucht tussen de lagen van Duettes zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kou en warmte buiten worden gehouden. Ook jaloezieën kunnen een isolerende werking hebben. Het is natuurlijk afhankelijk van uw woning of u de investering in isolerende raamdecoratie terugverdient binnen een aantal jaar, maar dat u het terugverdient is een feit.

 

Inspiratie voor jaloezieën

Voordat u zich gaat oriënteren op de markt van jaloezieën, is het belangrijk dat u zich eerst laat inspireren. Zo heeft u al voor ogen wat u ongeveer wilt en bent u minder tijd kwijt tijdens uw zoektocht. U kunt zich bijvoorbeeld laten inspireren door social media. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze Facebook-pagina en van onze Pinterest. Natuurlijk kunt u zich ook laten inspireren door de foto’s van lamellen op deze pagina. Verder kunt u natuurlijk ook altijd laten inspireren in onze showroom in Rhoon! Kom gezellig langs en wij leiden u rond en beantwoorden al uw vragen die u heeft op het gebied van jaloezieën!


 

Kan ik u ergens me helpen

Kan ik u ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: