Jaloezieën op maat

Bent u op zoek naar stijlvolle en trendy jaloezieën op maat voor uw woonkamer, keuken of slaapkamer? Bij MijnRaamdecoratie kunt u verschillende typen jaloezieën op maat bestellen. Kies hieronder het gewenste materiaal, voer uw maten in en laat u verrassen door de scherpe prijs!

Houten jaloezieën

Volledig op maat geleverd in 15 werkdagen!

 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Natuurlijke uitstraling
 • Brengen sfeer en warmte in uw woning
Adviesprijs € 46,81 Vanaf € 23,41

Aluminium jaloezieën

Volledig op maat geleverd in 15 werkdagen!

 • Voordeligste keuze
 • Strak en moderne uitstraling
 • Lamellen sluiten perfect op elkaar aan
Adviesprijs € 24,98 Vanaf € 13,74
         
Beoordeeld met een 9.2 gebaseerd op 2406 beoordelingen


In 3 keer gespreid betalen zonder rente

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Jaloezieën

Jaloezieën vormt veruit de meest populaire vorm van raamdecoratie op maat. Je kent ze misschien wel als lamellen op maat, horizontale lamellen (niet te verwarren met verticale lamellen) of, zoals ze dus echt heten, jaloezieën. Deze vorm van binnenzonwering bestaat uit horizontale lamellen van hout, aluminium of PVC en zijn ontworpen om het licht te kunnen filteren en tegelijkertijd de gewenste privacy te kunnen bepalen. Zo kunnen voorbijgangers alleen zien wat u wilt dat ze zien. Verder beschermt u uw meubels en planten van invloeden van het zonlicht.

De verschillende soorten jaloezieën op maat van MijnRaamdecoratie

Bij MijnRaamdecoratie heeft u de keuze uit jaloezieën van twee soorten materiaal: houten jaloezieën, gemaakt van lindehout, Abachi hout of bamboe hout, en aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën zijn het meest populair, omdat het materiaal hiervan een bepaalde luxe en warmte uitstraalt. Dit type jaloezieën sluit goed aan bij houten meubels, is leverbaar in verschillende mooie kleuren en biedt een duurzame optie voor uw raambekleding. Houten jaloezieën zijn beschikbaar in lamelbreedtes 25mm, 50mm en 70mm. Voor de kleinere ramen zijn de 25mm houten jaloezieën erg geschikt. En daarbij geldt ons advies: hoe groter de raampartij, hoe groter de lamelbreedte.

Aluminium jaloezieën zijn gemaakt van roestvrij aluminium, wat dit type jaloezie een industriële uitstraling geeft. Het voordeel van deze jaloezieën is dat deze voordeliger zijn dan houten jaloezieën. Kiest u voor 50mm aluminium jaloezieën, dan kunt u eenvoudig de uitstraling van houten jaloezieën nabootsen. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën vochtbestendig en kunt u deze met een gerust hart monteren in de badkamer zonder bang te hoeven zijn voor roest op de lamellen. Aluminium jaloezieën op maat zijn beschikbaar in lamelbreedtes 16mm, 25mm en 50mm. Ook hierbij geldt: hoe groter de raampartij, hoe groter de lamelbreedte.

De bediening van uw jaloezieën op maat

Naast het materiaal, de lamelbreedte en de kleur heeft u ook keuzemogelijkheden in de bediening van uw nieuwe binnenzonwering. Een jaloezie is altijd uitgevoerd met trekkoord en tuimelstang. Met het trekkoord kunt u de jaloezieën omhoog halen of laten zakken. Met de tuimelstang kunt u de horizontale lamellen vervolgens bedienen, van open naar dicht en weer terug. U kunt zelf kiezen aan welke kant u uw bediening wil hebben. Bij het bestellen van jaloezieën is het daarom ook handig om te kijken waar uw nieuwe jaloezie komt te hangen. Staat er een bank waardoor u eventueel moeilijker bij één kant van de jaloezie kunt komen? Dan is het verstandig om de bediening aan de andere zijde te kiezen.

Jaloezieën met zijgeleiding en kiep kantel steunen

Komt uw nieuwe jaloezie op of naast een deur of raam die vaak open gaat? In dit geval raden wij aan om voor zijgeleiding te kiezen. Zijgeleiding is een staaldraad dat over de gehele lengte van uw raamdecoratie gespannen wordt. Zijgeleiding zorgt ervoor dat uw jaloezie altijd op dezelfde plek blijft hangen. Ook wanneer een deur of raam geopend wordt. Zonder zijgeleiding bestaat de kans dat uw jaloezie tegen het kozijn zal botsen, wat op den duur voor beschadigingen aan uw kozijn en jaloezie kan zorgen.

Komt uw jaloezie op een draaikiepraam te hangen? Speciaal voor dit type ramen kunt u in het bestelproces kiezen voor speciale klemsteunen die u aan de bovenzijde van het raam kunt monteren. Deze zorgen er, in combinatie met zijgeleiding, voor dat uw jaloezie vlak langs het raam blijven hangen wanneer u het raam geopend heeft. Zonder klemsteunen zullen de jaloezieën recht naar beneden hangen als u uw draaikiepraam naar binnen opent.

zijgeleiding jaloezie

De jaloezieën trends van dit moment

Houten jaloezieën waren nog nooit zo populair als in dit jaar. We zijn blijvend op zoek naar meer sfeer, meer warmte en meer luxe in huis. Daar passen jaloezieën van hout perfect bij. Vooral de natuurlijke look is populair. In de collectie op MijnRaamdecoratie.nl vindt u dan ook veel kleuren lamellen met houtnerf in de lamel. Dit geeft veel warmte en een mooie, natuurlijke uitstraling. Ook de witte en beige kleurige lamellen blijven zeer geliefd. De lichte kleur geeft een ruimtelijke uitstraling, waardoor uw woning optisch groter oogt.

Voor aluminium jaloezieën zien we juist dat antraciet en zwart erg populair zijn. Kleuren die perfect passen in het industriële interieur, maar ook in het moderne interieur. Daarbij wordt veel gekozen voor ladderband in een bijpassende kleur voor een extra stoere touch. Benieuwd hoe deze kleuren in uw interieur tot hun recht komen? Vraag vandaag nog gratis kleurstalen aan via onze website!

Het verschil tussen verticale en horizontale lamellen

Bij jaloezieën heeft u de keuze uit horizontale lamellen en verticale lamellen. Verticale lamellen zijn vooral voor schuine ramen een geschikte keuze. Door de rails waaraan de verticale lamellen worden bevestigd, zullen de lamellen altijd recht naar beneden hangen en verticale lamellen kunnen schuin gesneden worden zonder enige belemmeringen. Voor standaard raampartijen en deuren raden wij u echter altijd onze horizontale lamellen aan. Deze benadrukken de breedte van uw raampartij en geeft uw woning daarmee direct een optisch ruimere uitstraling. Daarnaast heeft u een veel ruimere keuze aan kleuren en materialen, waarmee u uw persoonlijke woonstijl tot in de raamdecoratie door kunt laten voeren.

Het opmeten van uw jaloezieën

Houten jaloezieën in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte van het kozijn.
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte(minus 1 cm voor speling tussen jaloezie en kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor uw houten jaloezieën.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diep.

Houten jaloezieën op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn .
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bepaal de gewenste overlapping van de houten jaloezieën op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte- en hoogtemaat plus de gewenste overlap (in cm) als bestel maat voor uw houten jaloezieën.
 • De hoogte maat is incl. de ophangbak.
 • De ophangbak waar de houten jaloezieën aan hangen is 6 cm in hoogte en 6 cm in diepte.

In 7 stappen uw nieuwe jaloezieën op maat bestellen

Zelf jaloezieën op maat maken is lastig en tijdrovend. Jaloezieën moet u dan inkorten met een houtzaag of decoupeerzaag, wat nog geen makkelijke karwei is. Het resultaat is vaak niet naar wens omdat u meestal beschadigde zijkanten krijgt en de afwerking amateuristisch is. MijnRaamdecoratie maakt het mogelijk om jaloezieën op maat te bestellen. Jaloezieën op maat kunt u gemakkelijk en snel samenstellen bij MijnRaamdecoratie. Nieuwe jaloezieën online samenstellen doet u in zeven eenvoudige stappen.

 1. Kies de gewenste montage (jaloezieën in de dag of jaloezieën op de dag)
 2. Voer de gewenste afmetingen in
 3. Kies een van de stijlvolle kleuren uit onze collectie
 4. Maak de keuze tussen ladderband of ladderkoord
 5. Bepaal aan welke kant u de bediening wil laten hangen
 6. Kies de gewenste afwerking van het mechanisme
 7. Eventuele zijgeleiding of klemsteunen kunt u als laatste stap selecteren. Handig voor een draaikiep raam of deur!

En komt u er niet uit? Dan staat onze klantenservice voor u klaar om u te helpen bij het samenstellen van uw nieuwe jaloezieën!

De mogelijkheid om uw jaloezieën elektrisch uit te voeren

Naast handmatige bediening van uw jaloezieën kunt u ook kiezen om uw jaloezieën elektrisch uit te laten voeren. Wij werken hiervoor samen met de merken Somfy en Elero. In de jaloezie wordt een motor geplaatst die door middel van een afstandsbediening bediend kan worden. Zo kunt u van een afstandje uw jaloezieën op maat bedienen. Naast de bediening op afstand kunt u de motor van het merk Somfy koppelen aan uw Google Home. “Hey Google, doe de jaloezieën open” en de lamellen kantelen zodat er een mooie lichtinval ontstaat. U kunt gewoon blijven zitten, koken, tv kijken, lezen.. En de Google Home doet het voor u.

Bent u geïnteresseerd in de optie voor elektrische jaloezieën? Deze optie is nog niet beschikbaar via onze website. Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom. Samen met een van onze medewerkers kunt u uw jaloezieën met elektrische bediening bestellen.

De isolerende werking van jaloezieën op maat in uw woning

Naast de stijlvolle uitstraling van jaloezieën kent deze vorm van raambekleding nog een ander voordeel: de isolerende werking. Doordat jaloezieën over het algemeen over de gehele hoogte en breedte van uw raam hangen, gaat de warmte in uw woning minder eenvoudig verloren via de ramen. Bij kale ramen verliest u tot 30% aan warmte via de ramen. De horizontale lamellen van uw nieuwe jaloezie blokkeert dit, waardoor de warmte binnen blijft. In de winter hoeft u minder te stoken. In de zomer werkt het omgekeerd: door de horizontale lamellen blijft het binnen aangenaam koeler.

Goedkope jaloezieën bestellen, kiest u dan voor aluminium of hout?

De prijs van nieuwe jaloezieën op maat is afhankelijk van enkele aspecten. Het materiaal is daar één van. Het is eenvoudiger om aluminium te repareren dan bij hout het geval is. Dat merkt u direct terug in de prijs. Daarnaast is ook de lamelbreedte van invloed op de prijs. Hoe breder de lamel is, hoe minder lamellen er nodig zijn voor uw jaloezie. Zo hoeft er minder materiaal toegepast te worden. Hoe breder de lamel, hoe lager de prijs is. Omgekeerd geldt hetzelfde: hoe smaller de lamel, hoe hoger de prijs.

Een derde factor is het merk van uw nieuwe jaloezieën. De jaloezieën van Joe Benelli Home & Living worden in onze eigen fabriek geproduceerd. Hierdoor hoeven wij geen gebruik te maken van tussenhandel en kunnen hierdoor een lagere prijs aanbieden. Dat scheelt u tot wel 40% ten opzichte van de speciaalzaak.

Wat zijn jaloezieën?
Een jaloezie op maat is een vorm van raamdecoratie die bestaat uit horizontale lamellen. Deze horizontale lamellen kunt u in hoogte bedienen. U kunt de jaloezie tot halverwege het raam open laten of volledig aan laten sluiten op het kozijn of de vloer. Met de tuimelstang kunt u de horizontale lamellen kantelen, waarmee u de lichtinval en privacy in uw woning bepaalt.
Hoe werkt een jaloezie op maat?
U kunt uw jaloezie bedienen met de tuimelstang en bedieningskoord. Met het bedieningskoord kunt u de onderkant van uw jaloezieën op maat laten zakken tot elke gewenste hoogte van het raam. Veel mensen kiezen ervoor om de jaloezie over de volledige hoogte van het raam te laten hangen. Met de tuimelstang kunt u de horizontale lamellen openen of sluiten.
Worden mijn jaloezieën kant en klaar geleverd?
Onze jaloezieën worden 100% op maat gemaakt. Uw nieuwe jaloezieën sluiten dus naadloos aan op uw raam. U hoeft deze dus niet meer zelf te knippen. U hoeft uw jaloezie enkel nog te monteren met de meegeleverde montagesteunen.
Welke typen jaloezieën kan ik online bestellen?
Bij MijnRaamdecoratie heeft u de keuze uit houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en PVC jaloezieën.

 

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: