Buisdikte

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedtemaat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: de buisdikte is afhankelijk van de breedte- en hoogtemaat. Vanaf 170 cm hoog en breed zit er mogelijk een lasnaad in de stof.

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 400 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 500 cm.

Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 rolgordijnen naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties

Normaal rolt een rolgordijn aan de achterzijde af. Indien u voor contra rollend kiest rolt uw rolgordijn aan de voorzijde af. Contra rollend is niet mogelijk bij rolgordijnen met een cassette.
Komt het rolgordijn op een kunststof kiep-raam? Kies dan voor klemsteunen. Let op: De klemsteunen zijn alleen voor de bovenzijde.

Let op! Is de breedte breder dan 350 cm dan zit er bij de standaard optie geen stof om de verzwaringslat, de verzwaringslat hangt dan onder de stof.

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Lichtdoorlatende rolgordijnen op maat

Lichtdoorlatende rolgordijnen op maat van Joe Benelli zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit. De stof is speciaal geweven om licht van buitenaf te filteren en zo een fijne en zachte lichtinval in huis te creГ«ren. Door productie in onze eigen fabriek ben je tot wel 40% goedkoper uit. Stel hieronder jouw lichtdoorlatende rolgordijn samen en laat je verrassen door de scherpste prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Op maat gemaakte lichtdoorlatende rolgordijnen

Ben je op zoek naar een op maat gemaakt lichtdoorlatend rolgordijn? Dan ben je bij Joe Benelli aan het juiste adres. Deze lichtdoorlatende rolgordijnen zijn gemaakt van een lichtdoorlatende stof die UV-straling filtert. Naast UV-straling filteren onze lichtdoorlatende rolgordijnen ook het scherpe licht. Dit zorgt voor een zachte lichtinval in jouw woning. Wij fabriceren onze lichtdoorlatende rolgordijnen op maat tot op de millimeter nauwkeurig, zodat jouw nieuwe lichtdoorlatende rolgordijn perfect aansluit op jouw wensen. Het materiaal van onze onderdelen en de stoffen zijn gemaakt van de beste kwaliteit. Op alle raamdecoratie van Joe Benelli krijg je twee jaar garantie.

Niet alleen onze lichtdoorlatende rolgordijnen, maar ook onze verduisterende rolgordijnen en andere vormen van raamdecoratie worden volledig op maat gemaakt. Dat doen wij in onze eigen fabriek, zodat we de kwaliteit goed kunnen controleren. Dat zorgt er tevens voor dat wij je een zeer scherpe prijs kunnen aanbieden. Het kan tot wel 40% schelen met de prijs die je bij een woninginrichter betaalt!

Lichtdoorlatend rolgordijn: een zachte sfeer dankzij de lichtdoorlatende stof

De lichtdoorlatende stof van onze rolgordijnen op maat biedt jou vele voordelen. Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen namelijk voor een fijne sfeer in jouw woonkamer, keuken of kantoor. Ondanks dat je kunt blijven genieten van het zonlicht, profiteer je ook van privacy. De lichtdoorlatende stof zorgt er namelijk voor dat mensen van buitenaf enkel nog schimmen kunnen zien. Zonlicht en privacy tegelijkertijd: wat wil je nog meer?! Zo kun je in alle rust genieten van een Netflix middag, een gezellige middag met visite of sporten in de woonkamer zonder pottenkijkers. En als je meer daglicht in jouw kamer wil, kun je jouw lichtdoorlatende rolgordijnen eenvoudig omhoog en omlaag bedienen.

Een ruim assortiment aan kleuren voor lichtdoorlatende rolgordijnen

Belangrijk bij het samenstellen van een lichtdoorlatend rolgordijn is de kleur van de stof. We hebben online een ruim assortiment aan stoffen voor jou beschikbaar. Je kunt kiezen uit standaard uni tinten zoals wit en grijs, maar ook voor kleuren zoals blauw, paars, groen en roze. Alles is mogelijk! Om er zeker van te zijn dat een lichtdoorlatend rolgordijn op maat perfect aansluit op jouw woonkamer, keuken of kantoor, kun je online gratis kleurstalen aanvragen. Ideaal om te bekijken welke kleur het beste aansluit op jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld veel wittinten in jouw woonkamer? Dan is een beige of bruin rolgordijn een mooie keuze. Een stoer, industrieel interieur? Dan zijn zwarte lichtdoorlatende rolgordijnen erg mooi.

Kom ook eens langs in onze showroom om verschillende soorten raamdecoratie te bekijken. Je kunt vanaf nu ook een afspraak maken met een van onze woonadviseurs. Zij kijken samen met jou welke vorm van raamdecoratie het beste aansluit op jouw interieur.

Er is een lichtdoorlatend rolgordijn voor elk budget

Klinkt een lichtdoorlatend rolgordijn ook als muziek in je oren? Omdat wij onze raamdecoratie op maat in onze eigen fabriek produceren, ben je tot wel 40% goedkoper uit. Je kunt eenvoudig online oriënteren. Met een ruim assortiment aan kleuren en extra opties kun je jouw nieuwe rolgordijn helemaal naar wens samenstellen. De prijs van jouw rolgordijn hangt af van de gewenste maten. Voer daarom de gewenste breedte en hoogte in en ontdek direct de scherpe prijs van jouw nieuwe lichtdoorlatende rolgordijnen op maat!

Geef je lichtdoorlatende gordijnen een luxe look met een op maat gemaakte cassette

Elk lichtdoorlatend rolgordijn op maat is uniek. Je kunt namelijk zelf de gewenste maat invoeren. Maar wist je dat je ook nog diverse extra opties kunt kiezen? Standaard worden lichtdoorlatende rolgordijnen uitgevoerd met een open montageprofiel. Kies bij de uitvoering voor een gesloten montageprofiel of voor een luxe cassette die de buis en de stof op de buis beschermt tegen vuil en zonlicht. Zo blijft de kleur nog jarenlang mooi. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Daarnaast kun je ook de kleur van het systeem bepalen, zodat dit volledig aansluit op de kleur van jouw rolgordijn en op jouw interieur. Maak het geheel af met een luxe metalen ketting en een mooie aluminium onderlat in wit of aluminium.

Opmeten en monteren van lichtdoorlatende rolgordijnen

Bij het online bestellen van lichtdoorlatende rolgordijnen stuit je al snel op het zelf opmeten en monteren van rolgordijnen. Gelukkig is het erg eenvoudig om de juiste maten op te nemen. Online kun je namelijk alle informatie over het meten en de montage terugvinden. Bij raamdecoratie op maat spreken we van twee typen montage: montage in de dag en montage op de dag. Afhankelijk van de gewenste montage meet je de hoogte en breedte op. Hoe je dit doet, vind je terug in onze meetomschrijving.

De montage is ook erg eenvoudig. De steunen voor jouw rolgordijn monteer je op de juiste plekken op de muur, in het kozijn of op het plafond. Hierna klik je jouw rolgordijn in de steunen en bevestig je de ketting tegen de muur. Wil je het opmeten en monteren graag uitbesteden? Wij bieden hier een speciale service voor aan. Zo heb je de garantie dat jouw rolgordijn op maat straks perfect aansluit op jouw ramen en de ruimte. Voor meer informatie over deze service kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

Rolgordijnen in de dag (in kozijn, tegen het plafond of tussen twee muren)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bestel de kleinst gemeten breedte (minus 1 cm voor speling tussen het rolgordijn en het kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor jouw rolgordijnen.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is de bestelmaat.

 

Rolgordijnen op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn
 • Meet de hoogte van het kozijn
 • Bepaal de gewenste overlapping van de rolgordijnen op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten hoogtemaat en breedtemaat, inclusief de gewenste overlap.

 

Wat zijn lichtdoorlatende rolgordijnen op maat?
Bij lichtdoorlatende rolgordijnen is de stof zo geweven dat het zonlicht van buiten gefilterd wordt. Een lichtdoorlatend rolgordijn is vooral geschikt voor in jouw woonkamer, keuken of op kantoor.
Hoe meet ik een lichtdoorlatend rolgordijn op?
Meet de gewenste breedte en hoogte op. Als je het rolgordijn tussen twee muren hangt, raden we aan om 1 cm van de totale breedte af te halen. Wordt het rolgordijn op de muur geplaatst? Voeg dan 10 cm aan de breedte toe voor overlapping op de muren.
Wat kosten lichtdoorlatende rolgordijnen op maat?
De prijs van nieuwe lichtdoorlatende rolgordijnen is afhankelijk van de gewenste maten. Voer jouw maten in op onze webshop en zie direct de scherpe prijs voor jouw nieuwe rolgordijn op maat!
Filteren lichtdoorlatende rolgordijnen van Joe Benelli zonlicht?
Onze lichtdoorlatende rolgordijnen filteren het natuurlijke licht van buitenaf, waardoor een zachte en aangename lichtinval gecreëerd wordt.

 

Technische gegevens

Rolgordijnen standaard

Afmetingen
Bestelbreedte: Totale breedte inclusief de montagesteunen en of cassette
Stofbreedte: De stofbreedte is 35mm smaller dan de bestelbreedte. Waneer u kiest voor een cassette is de stofbreedte 45mm smaller dan de bestelbreedte.
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Maximaal leverbare afmetingen: 350 cm breed x 400 cm hoog bij cassette maximaal 250cm breed
Type eigenschappen Transparant, lichtdoorlatend, verduisterend
Stof type: 100% Polyester
Bediening: Links of rechts met kunststof ketting, metalen ketting optioneel
Onderlat: De stof zit standaard om de verzwaringslat gestikt. Is de breedte breder dan 350cm dan zit er geen stof om de verzwaringslat, dit hangt dan onder de stof.
Let op  
Indien de hoogte en breedte meer dan 170cm bedraagt zal het rolgordijn een lasnaad bevatten.
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissĂ©/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in jouw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Opties

  Optrekkoorden

  ketting

  Je kunt kiezen uit een kunstof of metalen optrekkoord om de rolgordijnen te bedienen. Het gewicht aan de onderzijde van het rolgordijn is omzoomd met de gekozen rolgordijn stof.


  De montagebeugels

  montagebeugels

  Bij alle rolgordijnen worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


  Contrarollend

  Contrarollend

  Bij niet contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de achterzijde af.
  Bij contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de voorzijde af.

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: