Afmetingen

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 35 cm en maximale breedte 360 cm.
- Minimale hoogte 60 cm en maximale hoogte 300 cm.
Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Volgende stap

Bedieningszijde

Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Voering

Kies voor voering om eventuele verkleuring tegen te gaan. De voering stof zal er voor zorgen dat de gekozen stof minder licht door laat, maar maakt het vouwgordijn niet verduisterend.

Selecteer kleur voering

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de vouwgordijnen op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Wanneer u meerdere vouwgordijnen naast elkaar plaatst dient u dit hier aan te geven. Wij zorgen ervoor dat de vouwgordijnen perfect naast elkaar uitlijnen.

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.

Let op: Je gekozen kleur is een banenstof, met een banenstof zal er een verticale naad zichtbaar zijn.Lichtdoorlatende vouwgordijnen op maat

Nieuwe, lichtdoorlatende vouwgordijnen op maat voor uw woonkamer, keuken of kantoor aan huis? Stel hier uw nieuwe lichtdoorlatende vouwgordijnen van A House of Happiness samen. Kies een van de trendy kleuren, voer de gewenste maten in en laat u verrassen door de scherpe prijzen van onze vouwgordijnen.

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

Lichtdoorlatende vouwgordijnen van A House of Happiness

Genieten van zonlicht in huis zonder uw privacy op te geven? Dan zijn onze vouwgordijnen in lichtdoorlatende stof de perfecte keuze. In onze collectie vindt u lichtdoorlatende vouwgordijnen van A House of Happiness. De stof van onze vouwgordijnen is lichtdoorlatend, wat inhoudt dat de stoffen nog voldoende licht van buitenaf doorlaten. Het natuurlijke licht van buitenaf wordt gefilterd door de stof, waardoor er een zachte lichtinval ontstaat. Perfect voor in uw woonkamer! Hecht u veel waarde aan duurzaamheid? Kies dan voor de lichtdoorlatende vouwgordijnen op maat van A House of Happiness. De stoffen van dit merk worden gemaakt van van gerecyclede PET-flessen en een overschot aan textiel uit de jeans industrie. U hoeft daarbij niet in te leveren op sfeer, want de stoffen voor onze lichtdoorlatende vouwgordijnen zorgen voor een mooie, zachte en warme sfeer in uw woning!

Benieuwd welke kleur lichtdoorlatende vouwgordijnen het beste past bij uw woonwensen? Vraag direct gratis kleurstalen aan op onze website of kom langs in onze showroom om de verschillende kleuren en stoffen te bekijken.

De vouwgordijn trends van dit moment

Vouwgordijnen zijn weer terug van weggeweest. Zeker lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn momenteel erg populair. Deze vorm van raamdecoratie is zeer geschikt voor uw woonkamer, keuken, hal of kantoor aan huis. De klassieke uitstraling van een vouwgordijn in combinatie met een mooie, luxe stof zorgt voor een prachtig resultaat. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor onze vouwgordijnen in lichtdoorlatende stof.

Door de baleinen in de stof creëert u een speels karakter waarmee strakke lijnen in het interieur doorbroken worden. Het geeft uw interieur direct een zachtere look en feel. Een mooi product die in elk interieur en elke woonstijl mooi tot haar recht komt. Ook in uw interieur. Vraag gratis kleurstalen aan om thuis te bekijken en bepalen welke kleur stof mooi aansluit op uw woonwensen.

Een unieke lichtinval in huis dankzij de lichtdoorlatende stoffen

De lichtdoorlatende stoffen van onze vouwgordijnen op maat vormen een mooie keuze voor raamdecoratie in de woonkamer. De lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn namelijk gemaakt van een stof die het natuurlijke licht van buitenaf mooi filtert, waardoor er in uw woning een zachte lichtinval ontstaat. Dat zorgt direct voor een warme, aangename sfeer in huis.

De stof laat dus nog voldoende licht door, maar is dicht genoeg geweven waardoor u niet door de stof heen kunt kijken. Mensen van buitenaf kunnen dus ook niet door de stof heen kijken. Dat zorgt ervoor dat u binnen kunt genieten van optimale privacy. Anders dan bij transparante vouwgordijnen geniet u van natuurlijk licht in huis en optimale privacy.

Het profiel van de inzethorren in matchende kleur met uw kozijn

Bij het samenstellen van uw inzethorren op maat kunt u, naast de kleur van het gaas, ook de kleur van het profiel bepalen. In ons assortiment vindt u 14 klassieke, tijdloze RAL kleuren die voor veel kozijnen is toegepast. Denk aan de RAL 9016 (verkeerswit), RAL 9006 (aluminium) of RAL 9005 (zwart). Doordat u zowel de kleur van het profiel als de kleur van het gaas kunt bepalen, heeft u alles volledig zelf in de hand en zal gegarandeerd een luxe uitstraling opleveren. De dunne rand van aluminium is leverbaar in een mooie RAL kleur die gegarandeerd aansluit op uw huidige kozijn. Zo valt het profiel en dus ook de complete hor minder op, wat zorgt voor een strak geheel.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen met baleinen

De vouwgordijnen in onze collectie worden standaard uitgevoerd met baleinen. Dit zijn verzwarende latten die horizontaal in de stof van de vouwgordijnen verwerkt worden. Deze baleinen zorgen ervoor dat uw vouwgordijn sierlijk opent en sluit. In open toestand valt de stof mooi over elkaar heen. In gesloten toestand zorgen de verzwarende latten ervoor dat de stof mooi strak hangt. Bij de lichtdoorlatende vouwgordijnen van A House of Happiness kunt u zelf kiezen of u de baleinen aan de voorzijde of achterzijde wil laten plaatsen.

Het opmeten van lichtdoorlatende vouwgordijnen

Vouwgordijnen in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte van het kozijn.
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte(minus 1 cm voor speling tussen het vouwgordijn en kozijn) en gemeten hoogtemaat (allemaal in cm) als dagmaat voor uw vouwgordijnen.

Vouwgordijnen op de dag (op de muur)

 • Meet de breedte van het kozijn.
 • Meet de hoogte van het kozijn.
 • Bepaal de gewenste overlapping van de vouwgordijnen op het kozijn.
 • Bestel de kleinst gemeten breedte- en hoogtemaat plus de gewenste overlap (in cm) als bestel maat voor uw vouwgordijnen.

Extra optie voor zijgeleiding bij uw nieuwe vouwgordijnen op maat

Wordt uw nieuwe vouwgordijn op een draaikiepraam geplaatst? Of komt deze op of naast een deur te hangen? Door de wind kan uw vouwgordijn klapperen op uw kozijn. Bij een draai kiepraam zal uw vouwgordijn standaard naar beneden blijven hangen, waardoor deze iets los komt van het raam. Voor deze situaties raden we u aan om te kiezen voor zijgeleiding en/of klemsteunen. Zijgeleiding is spandraad dat over de gehele lengte van het vouwgordijn gespannen wordt. Het spandraad begeleidt het vouwgordijn en houdt deze op zijn plek, ook als u een raam opent of sluit.

Klemsteunen zijn ontworpen voor draaikiepramen, zodat u uw vouwgordijnen eenvoudig kunt monteren en bedienen op een draaikiep- of kiep kantelraam. Meer weten over deze extra opties? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom.

Online lichtdoorlatende vouwgordijn op maat kopen?

Is uw huidige raamdecoratie toe aan vervanging? Of bent u gewoon toe aan iets nieuws? U kunt uw nieuwe, lichtdoorlatende vouwgordijn op maat direct online bestellen. Voer de maten in, kies de gewenste kleur en laat u verrassen door de scherpe prijs van uw nieuwe raamdecoratie. Al onze lichtdoorlatende vouwgordijnen worden 100% op maat gemaakt en kant en klaar bij u geleverd. U hoeft uw vouwgordijn alleen nog te monteren. Een kind kan de was doen! Liever eerst verschillende soorten en kleuren vouwgordijnen bekijken in de showroom? Maak eenvoudig online een afspraak voor een showroom bezoek!

 

Specificaties

Verticale naad

Let op: Bij de volgende stoffen zal er een verticale naad zichtbaar zijn:

 • Elite bij een breedte vanaf 125cm
 • Lucky bij een breedte vanaf 128cm
 • Lucky bij een breedte vanaf 128cm
 • Hero bij een breedte vanaf 130cm
 • Metallic bij een breedte vanaf 135cm
 • Solarflex bij een breedte vanaf 130cm
 • Lagoon bij een breedte vanaf 130cm
 • Reflex bij een breedte vanaf 130cm
verticale naad

Lichtechtheid:

De stoffen van A house of Happiness worden getest op de lichtechtheid. Dit houd in dat dit langdurig aan zonzicht wordt blootgesteld om te zien hoe de stof hierop reageert. Dit is getest volgens ISO 105-B02. De schaal loopt daarbij van 1 t/m 8, waarbij 1 betekend dat het niet zo goed tegen zonlicht kan, en 8 dat het er heel goed tegen kan en nagenoeg niet verkleurd.

Krimp tolerantie:

De stoffen van A house of Happiness worden uitvoerig getest op krimp tolerantie. Synthetische stoffen zoals polyester hebben een lage krimptolerantie. Wanneer er viscose katoen of linnen in een stof is toegevoegd kan dit een hogere krimptolerantie hebben. Het gordijn met wel worden gewassen volgens de wasvoorschriften die worden aangegeven per stof.

U vindt de krimp tolerantie per stof onder de specificaties


Technische gegegens:

Afmetingen
Maximaal leverbare afmetingen: 360 cm breed x 300 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 35 cm breed x 60 cm hoog
Dikte baleinen: 6 mm
Baleinafstanden: De baleinhoogte is gemiddeld 25-30 cm, gelijkmatig verdeeld over de hoogte
Montage In de dag of op de dag, montagebeugel geschikt voor beide mogelijkheid
Hoogte vouwgordijnen Pakkethoogte
100 cm 22 cm
150 cm 23 cm
200 cm 24 cm
250 cm 25 cm
300 cm 26 cm

Stofeigenschappen

  Hoogte /
Breedte
Samenstelling Krim- tolerantie Verduisterend Vouwgordijn geschikt Licht- echtheid Vlam- vertragend loodveter / Zoom / lockafwerking Wasvoorschrift
Elite 140 cm breed 100% Gerecycled polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Formidable 320 cm hoog 100% Polyester 1% Nee Ja 5 Nee Zoom
Hero 145 cm breed 85% polyester / 15% Polyamide 0% Nee Ja 5 Nee Zoom NIET WASSEN
Lucky 143 cm breed 100% Polyester gerecycled 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Luxe 295 cm hoog 100% Polyester gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Royal-lin 300 cm hoog 100% Polyester 0% Nee Ja 5 Nee Zoom
Snakeskin 295 cm hoog 100% Polyester Gerecycled 1% Nee Ja 5 Nee Lockafwerking
Inmeetinstructies

Instructievideo's


Vouwgordijnen in de dag (in kozijn of tussen twee muurdelen)

 • Meet de breedte binnen het kozijn (links en rechts) op drie punten, boven, midden en onder.
 • Meet de hoogte binnen het kozijn op drie punten, links, midden en rechts.
 • Bestelmaat Breedte = de kleinst gemeten breedte min 1 cm voor speling tussen vouwgordijn en kozijn.
 • Bestelmaat Hoogte = de strakke hoogte maat van het kozijn, in centimeters.
 • De hoogtemaat is inclusief de ophangbak.

Vouwgordijnen op de dag (op de muur/ over het kozijn heen)

 • Bestelmaat breedte = breedte van het raam + de gewenste overlap.
 • Bestelmaat hoogte = Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen.
 • De hoogte maat is incl. de ophangbak.

 

Wat zijn lichtdoorlatende vouwgordijnen?
Lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn vouwgordijnen die gemaakt zijn van lichtdoorlatende stof. In gesloten toestand filtert de stof het harde licht van buitenaf en laat nog een mooie waas aan natuurlijk licht door in huis. Dat zorgt voor een zachte, warme sfeer in uw woning.
Wanneer kies ik voor lichtdoorlatende vouwgordijnen?
De lichtdoorlatende vouwgordijnen van A House of Happiness zijn een mooie keuze als u op zoek bent naar raamdecoratie met een klassieke, landelijke uitstraling die ook nog voldoende licht doorlaat. Het fijne aan de lichtdoorlatende stoffen is dat deze u zowel een natuurlijke lichtinval als de gewenste privacy geven. Vraag gratis kleurstalen aan om zelf de lichtdoorlatendheid van deze stoffen te ervaren. Zo kunt u ook direct een keuze maken voor een van de vele kleuren in onze collectie!
Worden mijn lichtdoorlatende vouwgordijnen kant en klaar geleverd?
Alle vormen van raamdecoratie uit onze webshop worden volledig op maat voor u gemaakt. Als u uw lichtdoorlatende vouwgordijnen heeft ontvangen, hoeft u deze dus niet zelf nog in te korten. Na de levering kunt u gelijk starten met de montage van uw vouwgordijn(en)!
Wat zijn baleinen?
Baleinen zijn verzwarende latjes die horizontaal in de stof worden geplaatst. Door middel van deze baleinen valt de stof van uw lichtdoorlatende vouwgordijn mooi over elkaar heen.

Daarom kies je voor ons

 • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
 • Productie in eigen fabriek
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
 • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: