Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 1 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 200 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 220 cm.
Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 jaloezieën naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

 

Let op: De keuze voor bedieningszijde "links tuimelen - links ophalen" en "rechts tuimelen - rechts ophalen” is enkel mogelijk voor jaloezieën breder dan 50cm.

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de aluminium jaloezieën op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Komt de jaloezie op een kunststof draai kiep raam? Kies dan voor zijgeleiding en klemsteunen.
Afdeklat standaard
 Afdeklat
Sierkoof aan beide zijden
Sierkoof aan beide zijden
Sierkoof linker zijde
Sierkoof linker zijde
Sierkoof rechter zijde
Sierkoof rechter zijde

Let op: De sierkoof is enkel mogelijk wanneer u kiest voor "Op de dag" (op de muur) montage.

Let op! De afdeklat is van hout en de kleur kan afwijken van de gekozen kleur. De maximale breedte is 240 cm.

Selecteer de kleur van de afdeklat / sierkoof

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Aluminium jaloezieën 16 mm

Aluminium jaloezieën 16mm op maat zijn erg populair! De moderne, trendy uitstraling van 16mm aluminium jaloezieën past perfect binnen elk interieur. Stel uw 16mm aluminium jaloezieën naar wens samen en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

16mm aluminium jaloezieën op maat

Bent u op zoek naar aluminium jaloezieën voor een kleine ruimte? Dan zijn de 16mm aluminium jaloezieën op maat perfect. Deze aluminium jaloezieën zijn leverbaar vanaf een breedte en hoogte van 30cm, waardoor u zelfs de kleinste ramen in uw woning kunt voorzien van raamdecoratie op maat. De 16mm aluminium jaloezieën geven daarnaast een verfijnde uitstraling aan uw interieur en met de smalle bovenbak is de 16mm aluminium jaloezie ook geschikt voor ramen met weinig montageruimte.

Wanneer kies ik voor 16mm aluminium jaloezieën?

Aluminium jaloezieën geven een moderne en strakke uitstraling in uw interieur. Naast de mooie uitstraling zijn ze ook erg praktisch. Aluminium jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte in huis. In de slaapkamer, de keuken of zelfs de badkamer! Door het materiaal blijven deze stijlvolle jaloezieën jarenlang mooi. En doordat u de 16mm aluminium jaloezieën volledig op maat kan laten fabriceren, zal uw raamdecoratie naadloos aansluiten op uw kozijnen.

16 mm jaloezieën ideaal voor vochtige ruimtes

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn de aluminium jaloezieën uit onze collectie geschikt voor vochtige ruimtes. Waar andere vormen van raamdecoratie sterk kunnen reageren op vocht, zoals schimmelvorming in de stof, kunt u met een gerust hart uw nieuwe jaloezieën ophangen. Het materiaal is roestvrij, waardoor de jaloezie ook in vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken mooi blijft. Zo kunt u jarenlang genieten van uw raamdecoratie.

De juiste kleur voor uw 16 mm jaloezieën

In onze collectie vindt u meer dan 25 verschillende kleuren, van wit en zwart tot rood en blauw. Genoeg keuze dus! Met zoveel verschillende kleuren is er altijd wel een kleur die past binnen uw interieur. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Dan kunt u gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen op onze website. Hiermee kunt u thuis kijken welke kleur het beste past binnen uw interieur.

Heeft u hulp nodig of kunt u wel advies gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Maak dan een afspraak met een van onze interieur adviseurs.

Verduistering en privacy van 16mm aluminium jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoeld om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting bereikt u door de jaloezieën naar beneden te kantelen. Voor privacy of lichtinval regulatie kunt u de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Hoe meet ik 16 mm aluminium jaloezieën op?

Het opnemen van de juiste maten voor uw nieuwe jaloezie is erg eenvoudig. Het enige wat u moet weten is hoe u de jaloezie wilt monteren. Komt de jaloezie tussen twee muren te hangen? Dan meet u de breedte tussen de twee muren op. Vervolgens haalt u 1 cm van de totale breedte af voor eventuele speling. Komt de jaloezie op de muren of tegen het plafond aan te hangen? Dan kunt u de gewenste breedte en hoogte opmeten. Houdt hier wel rekening met overlap van het raam, zodat er geen lichtkieren aan de zijkanten ontstaan. Wij raden een overlap van 14 centimeter in totaal aan. Alle stappen zijn terug te vinden in onze meetinstructies.

Hoe moet ik 16 mm aluminium jaloezieën monteren?

De montage van 16mm jaloezieën is zeer eenvoudig. De steunen van de bovenbak monteert u tegen het plafond of op de muur. Vervolgens klikt u de bovenbak van de jaloezie in deze steunen. Bekijk de montagehandleiding op onze website om alle stappen nogmaals door te nemen.

 

Wat zijn 16mm aluminium jaloezieen op maat?
Bij een 16mm aluminium jaloezie is de lamelbreedte van de jaloezie 16mm. Deze lamelbreedte is vooral geschikt voor kleinere ramen in huis. De 16mm aluminium jaloezie is namelijk al te bestellen vanaf een breedte en hoogte van 30cm.
Wanneer kies ik voor 16mm aluminium jaloezieen?
De 16mm aluminium jaloezieen van Joe Benelli zijn uitermate geschikt als er weinig ruimte is om de jaloezie op te monteren. Denk aan kleine ramen in de badkamer of in de toiletruimte, maar ook in oudere woningen waarbij het kozijn weinig ruimte biedt voor montage van andere vormen van raamdecoratie.
Wat kosten 16mm aluminium jaloezieen op maat?
De prijs van 16mm aluminium jaloezieen hangt af van de gewenste maten. Voor uw maten in op de webshop en zie direct de scherpe prijs voor uw nieuwe raamdecoratie op maat.
Kunnen 16mm jaloezieën ook uitgevoerd worden met ladderband?
Onze 16mm aluminium jaloezieën kunnen uitsluitend met ladderkoord geleverd worden. Onze 50mm aluminium jaloezieën kunnen wel met ladderband geleverd worden.

 

Technische gegevens
Afmetingen
Breedte van de lamel: 16mm
Afmetingen bovenbak: 25 x 25mm
Afmetingen onderlat 15 x 25mm
Maximaal leverbare afmetingen: 200 cm breed x 220 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Overig  
Ladderkoord: Het ladderkoord is 3mm breed, een ladderband is niet mogelijk.
Bedieningssysteem: Trekkoord en plastic tuimelstang
Materiaal: De lamellen zijn gemaakt van hoge kwaliteit aluminium. De bovenbak en onderlat zijn gemaakt van staal in matchende kleur met de lamellen.
Jaloezie breedte Aantal Ladderkoorden / Ladderbanden
t/m 70 cm 2 stuks
t/m 134,9 cm 3 stuks
t/m 179,9 cm 4 stuks
tot 219,9 cm 5 stuks
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
300 38
400 40
500 43
600 45
700 48
800 50
900 53
1000 55
1100 58
1200 60
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
1300 63
1400 65
1500 70
1600 70
1700 73
1800 75
1900 78
2000 80
2100 83
2200 85
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Meet de breedte van het raam + de gewenste overlap. Dit is de bestelmaat.

2) Hoogte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Opties
  Ladderkoord

  Ladderkoord
  Ladderkoord: Standaard uitrusting, de ladderkoorden worden in dezelfde kleur geleverd als de kleur van uw jaloezieën.


  montagebeugel

  Montagebeugel
  Bij alle houten jaloezieën worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


  sierkoof

  Zijgeleiding
  Wanneer u kiest voor zijgeleiding loopt er een staaldraad van boven tot onder de jaloezie, welke vastgezet wordt op de deur of draaikiepraam. Hierdoor kan de jaloezie niet gaan klapperen. Met zijgeleiding kunt u de jaloezie wel gewoon blijven ophalen en kantelen.


  klemsteunen

  Klemsteunen
  Wanneer de jaloezie op een kunststof draai kiep raam geplaatst wordt kan er gekozen worden voor klemsteunen. Klemsteunen klemmen om het openslaande raam heen waardoor er niet meer geboord hoeft te worden.

  Montagehandleiding

  Download Montagehandleiding - 16mm - 25mm

  Download Montagehandleiding - 50mm

   

  Jaloezie monteren op kunststof draaikiepraam
  met klemsteunen en zijgeleiding

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: