Uitvoering

 • Meest geselecteerd

  Dit systeem bedient u doormiddel van bedieningskoorden omhoog en omlaag. Bij Bottom-up top-down uitvoering zit er aan elke zijde een bedieningskoord.

 • Dit systeem zit altijd tussen 2 koorden verspannen en bedient u door met de hand het profiel naar boven en beneden te bewegen.
  Maximale breedte van 200 cm.

Volgende stap

Optie

U kunt kiezen uit Standaard of Top Down. Standaard houdt in dat alleen het onderste deel van het plissegordijn of duette omlaag en omhoog kan. Met het Top Down systeem kan zowel het onderste, als het bovenste deel van de plisse of duette omhoog en omlaag.

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm.
- De maximale breedte kan per kleur afwijken.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 220 cm.
- Bij een breedte vanaf 120 cm is de maximale hoogte 150 cm.

- Minimale breedte 30 cm.
- De maximale breedte kan per kleur afwijken.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 260 cm.

Volgende stap

Type stof

Volgende stap

Kleuren

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Bedieningszijde

Tip! Indien u 2 plisse gordijnen naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de Plisse gordijnen op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Komt de jaloezie op een kunststof draai kiep raam? Kies dan voor zijgeleiding en klemsteunen.
Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Plisségordijnen Cosiflor

Met de plisségordijnen van Cosiflor haalt u direct meer sfeer en warmte in huis! En dankzij de goede kwaliteit van deze plisségordijnen geniet u jarenlang van een mooie lichtinval. Kies hieronder de gewenste kleur, voer de gewenste maten in en laat u verrassen door onze scherpe prijs. Want bij MijnRaamdecoratie.nl bent u tot wel 40% goedkoper uit!

 

https://www.mijnraamdecoratie.nl
Onze klanten beoordelen ons met een 9.2 gebaseerd op 1757 beoordelingen

Bekijk foto's »

Technische gegevens

Plisse en DUETTE® Shades handbediend

Afmetingen
Breedte van de plooi: 20 mm;Duette® Shades zijn 25 mm
Afmetingen bovenprofiel: 20 x 13 mm; Duette® Shades: 25 x 13 mm.
Bij het F2 systeem (top-down): 40 x 13 mm
Afmetingen onderprofiel 20 x 13 mm
Maximaal leverbare afmetingen: Verschillend
Minimaal leverbare afmetingen: 40 cm breed x 40 cm hoog
Overig  
Kleuren systeem: Wit, technisch zilver en zwart
Bediening: Door middel van handgreep
Systeem: Standaard en top-down systeem
Plissé hoogte: Pakkethoogte
50 cm Ca. 5 cm
100 cm Ca. 6 cm
150 cm Ca. 7 cm
200 cm Ca. 8 cm
220 cm Ca. 9 cm
260 cm Ca. 9 cm
Omschrijving

Cosiflor plisségordijnen op maat

De plisségordijnen van Cosiflor passen thuis binnen elk interieur. Door de karakteristieke vouwen in de stof biedt deze vorm van raamdecoratie altijd een unieke uitstraling. Door het plisségordijn te bedienen vouwt de stof zich sierlijk op of uit. En dankzij de verschillende mogelijkheden, zoals de kleuren en een top down bottom up bediening, kunt u uw nieuwe plisségordijn volledig naar wens samenstellen binnen onze webshop!

Plisségordijnen van Cosiflor bestellen

Met plisségordijnen van Cosiflor haalt u direct sfeer in huis. Want met een ruime kleurencollectie van meer dan 60 verschillende lichtdoorlatende kleuren en 24 verduisterende kleuren is er altijd een kleur die past bij uw woning. En door zo’n ruime kleurencollectie kunt u uw gehele woning voorzien van mooie, stijlvolle plisségordijnen. Om uw plisségordijnen volledig naar wens samen te stellen, kunt u daarnaast ook kiezen voor een standaard bediening of een top down bottom up bediening en kunt u ook de kleur van het systeem zelf selecteren. Zo sluit uw raamdecoratie naadloos aan op uw interieur.

Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?

Het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades roept vaak vragen op. Beide vormen van raamdecoratie zien er hetzelfde uit dankzij de vouwen in de stof. Toch zit er een belangrijk verschil tussen deze twee vormen van raambekleding. Plisségordijnen bestaan uit één laag stof en Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof. Door de dubbele laag stof ontstaat er aan de zijkant van de Duette® Shades een honingraatstructuur. In de stof van een plisségordijn zijn gaatjes te zien waardoor het bedieningskoord loopt. Bij een Duette® gordijn worden deze tussen de twee lagen stof verwerkt.

Naast plisségordijnen van Cosiflor kunt u in onze webshop ook de stijlvolle Duette® Shades van Cosiflor bestellen. Voor alle producten van Cosiflor geldt een levering van gemiddeld 15 werkdagen.

Top Down Bottom Up bediening

De Cosiflor plisségordijnen kunnen zowel op traditionele wijze als met top down bottom up bediening geleverd worden. Bij de traditionele bediening opent en sluit u uw plisségordijn door middel van een bedieningskoord. Bij een top down bottom up bediening wordt de stof van een plisségordijn verspannen tussen twee koorden. Door middel van handgrepen aan de boven- en onderzijde van de stof kunt u uw raamdecoratie eenvoudig bedienen.

Bij top down bottom up bediening kunt u de stof van uw plisségordijn op elke gewenste hoogte hangen. Genieten van de ochtendzon zonder uw privacy te moeten afstaan? Verhang de stof zodat deze in het midden of aan de onderzijde van het raam hangt. Met de top down bottom up bediening kunt u op elk moment van de dag spelen met lichtinval en privacy. En doordat de stof verspannen is tussen twee koorden, blijft deze ook altijd op zijn plek hangen. Daarmee is deze uitvoering ook zeer geschikt voor kiepkantel- en draaikiepramen. Liever niet boren of schroeven in uw kozijn? Bekijk dan de Keje Splendid Pliss.

Wat zijn plisségordijnen op maat?

Een plisségordijn is raamdecoratie waarbij vouwen in de stof zijn verwerkt. Door de raamdecoratie te bedienen, vouwt de stof zich op of uit. Een plisségordijn bestaat altijd uit een enkele laag stof.

Wat kosten plisségordijnen van Cosiflor?

Een plisségordijn van Cosiflor is te bestellen vanaf €54,-. De prijs van een plisségordijn hangt af van de maten en gewenste bediening. Voer online de gewenste maten in en laat u verrassen door de scherpe prijs.

Hoe moet ik plisségordijnen monteren?

Het monteren van de Cosiflor plisségordijnen is erg eenvoudig. Bij standaard plisségordijnen monteert u de montagesteunen aan de wand of plafond, waarna u het systeem van het plisségordijn in de steunen klikt. Voor de plisségordijnen met top down bottom up bediening geldt een andere manier van monteren. In onze montagehandleidingen staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw plisségordijn van Cosiflor kunt monteren.

Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Omschrijving

  Cosiflor plisségordijnen op maat

  De plisségordijnen van Cosiflor passen thuis binnen elk interieur. Door de karakteristieke vouwen in de stof biedt deze vorm van raamdecoratie altijd een unieke uitstraling. Door het plisségordijn te bedienen vouwt de stof zich sierlijk op of uit. En dankzij de verschillende mogelijkheden, zoals de kleuren en een top down bottom up bediening, kunt u uw nieuwe plisségordijn volledig naar wens samenstellen binnen onze webshop!

  Plisségordijnen van Cosiflor bestellen

  Met plisségordijnen van Cosiflor haalt u direct sfeer in huis. Want met een ruime kleurencollectie van meer dan 60 verschillende lichtdoorlatende kleuren en 24 verduisterende kleuren is er altijd een kleur die past bij uw woning. En door zo’n ruime kleurencollectie kunt u uw gehele woning voorzien van mooie, stijlvolle plisségordijnen. Om uw plisségordijnen volledig naar wens samen te stellen, kunt u daarnaast ook kiezen voor een standaard bediening of een top down bottom up bediening en kunt u ook de kleur van het systeem zelf selecteren. Zo sluit uw raamdecoratie naadloos aan op uw interieur.

  Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?

  Het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades roept vaak vragen op. Beide vormen van raamdecoratie zien er hetzelfde uit dankzij de vouwen in de stof. Toch zit er een belangrijk verschil tussen deze twee vormen van raambekleding. Plisségordijnen bestaan uit één laag stof en Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof. Door de dubbele laag stof ontstaat er aan de zijkant van de Duette® Shades een honingraatstructuur. In de stof van een plisségordijn zijn gaatjes te zien waardoor het bedieningskoord loopt. Bij een Duette® gordijn worden deze tussen de twee lagen stof verwerkt.

  Naast plisségordijnen van Cosiflor kunt u in onze webshop ook de stijlvolle Duette® Shades van Cosiflor bestellen. Voor alle producten van Cosiflor geldt een levering van gemiddeld 15 werkdagen.

  Top Down Bottom Up bediening

  De Cosiflor plisségordijnen kunnen zowel op traditionele wijze als met top down bottom up bediening geleverd worden. Bij de traditionele bediening opent en sluit u uw plisségordijn door middel van een bedieningskoord. Bij een top down bottom up bediening wordt de stof van een plisségordijn verspannen tussen twee koorden. Door middel van handgrepen aan de boven- en onderzijde van de stof kunt u uw raamdecoratie eenvoudig bedienen.

  Bij top down bottom up bediening kunt u de stof van uw plisségordijn op elke gewenste hoogte hangen. Genieten van de ochtendzon zonder uw privacy te moeten afstaan? Verhang de stof zodat deze in het midden of aan de onderzijde van het raam hangt. Met de top down bottom up bediening kunt u op elk moment van de dag spelen met lichtinval en privacy. En doordat de stof verspannen is tussen twee koorden, blijft deze ook altijd op zijn plek hangen. Daarmee is deze uitvoering ook zeer geschikt voor kiepkantel- en draaikiepramen. Liever niet boren of schroeven in uw kozijn? Bekijk dan de Keje Splendid Pliss.

  Wat zijn plisségordijnen op maat?

  Een plisségordijn is raamdecoratie waarbij vouwen in de stof zijn verwerkt. Door de raamdecoratie te bedienen, vouwt de stof zich op of uit. Een plisségordijn bestaat altijd uit een enkele laag stof.

  Wat kosten plisségordijnen van Cosiflor?

  Een plisségordijn van Cosiflor is te bestellen vanaf €54,-. De prijs van een plisségordijn hangt af van de maten en gewenste bediening. Voer online de gewenste maten in en laat u verrassen door de scherpe prijs.

  Hoe moet ik plisségordijnen monteren?

  Het monteren van de Cosiflor plisségordijnen is erg eenvoudig. Bij standaard plisségordijnen monteert u de montagesteunen aan de wand of plafond, waarna u het systeem van het plisségordijn in de steunen klikt. Voor de plisségordijnen met top down bottom up bediening geldt een andere manier van monteren. In onze montagehandleidingen staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw plisségordijn van Cosiflor kunt monteren.

  Technische gegevens

  Plissegordijnen en Duette® Shades koordbediend

  Afmetingen
  Breedte van de plooi: 20 mm; Duette® Shades zijn 25 mm
  Afmetingen bovenprofiel: 20 x 13 mm; Duette® Shade: 25 x 13 mm.
  Bij het F2 systeem (top-down): 40 x 13 mm
  Afmetingen onderprofiel 20 x 13 mm
  Maximaal leverbare afmetingen: Verschillend
  Minimaal leverbare afmetingen: 40 cm breed x 40 cm hoog
  Overig  
  Kleuren systeem: Wit, technisch zilver en zwart
  Ladderkoord: Alleen ladderkoord leverbaar, geen ladderband
  Bedieningssysteem: Standaard en top-down systeem
  Hoogte Totaal plissé in cm. pakkethoogte
  50 cm ± 6 cm
  100 cm ± 8 cm
  150 cm ± 9,5 cm
  200 cm ± 11,5 cm
  220 cm ± 12 cm
  260 cm ± 13 cm
  Maat berekenen

  Goed om te weten, voordat u gaat meten

  • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
  • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
  • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
  • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
  • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
  • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

   

  Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

  Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

   

  In de dag

  Optie 1: IN de dag

  Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

  Ga naar stap 2A »

  In de dag

  Optie 1: OP de dag

  Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

  Ga naar stap 2B »

  Stap 2 Inmeetinstructies

  Instructievideo's


  In de dag

  stap 2a: IN de dag

  (in kozijn of tussen twee muurdelen)

  1) Breedte meten

  Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

  2) Hoogte meten

  Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


  In de dag

  stap 2b: OP de dag

  (op de muur/over het kozijn heen)

  1) Breedte meten

  Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

  2) Hoogte meten

  Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

  Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

   

  Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

  Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Opties

  Montage

  Bij de montage van de plisségordijnen of Duette® Shades heeft u twee keuzemogelijkheden:

  • Op de dag

   plisségordijnen en Duette® Shades worden geplaatst om het kozijn. Het omsluit dus het gehele kozijn. Plisségordijnen die ‘in de dag’ geplaatst worden, heeft daarom een grotere afmeting dan een plisse die ‘op de dag’ geplaatst moet worden.

  • In de dag

   De plisségordijnen en Duette® Shades worden geplaatst tegen het kozijn aan. Alleen het raam wordt afgedekt. Een plisségordijnen of Duette® Shades die ‘in de dag’ geplaatst worden is minder groot dan plisségordijnen of Duette® Shades die ‘op de dag’ worden geplaatst.

  Zijgeleiding

  Als laatste kunt u ook nog kiezen voor een zijgeleiding. Zo voorkomt u het klapperen van de plisségordijnen bij beweging, wat soms als irritant ervaren kan worden. Wij plaatsen dan een staaldraad aan de zijkant van de plisségordijnen die het klapperen voorkomt. Dit is aan te raden voor bijvoorbeeld deuren en draaikiepramen. Zijgeleiding is niet mogelijk bij de DUETTE® Shades.

   

  🔍 Wat zijn Cosiflor plisségordijnen op maat?
  Een plisségordijn is raamdecoratie waarbij vouwen in de stof zijn verwerkt. Door de raamdecoratie te bedienen, vouwt de stof zich op of uit. Een plisségordijn bestaat altijd uit een enkele laag stof.
  💶 Wat kosten Cosiflor plisségordijnen op maat?
  Een plisségordijn van Cosiflor is te bestellen vanaf €54,-. De prijs van een plisségordijn hangt af van de maten en gewenste bediening. Voer online de gewenste maten in en laat u verrassen door de scherpe prijs.
  ❓ Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?
  Op het eerste gezicht zijn deze twee vormen van raamdecoratie identiek aan elkaar. Het verschil is dat een Duette® gordijn uit twee lagen stof bestaat, terwijl een plisségordijn is gemaakt van één laag stof.
  ✅ Wat zijn de voordelen van Cosiflor plisségordijnen op maat?
  De plisségordijnen van Cosiflor bieden een luxe uitstraling in uw interieur tegen een zeer scherpe prijs. Door de verschillende mogelijkheden in kleur, bediening en afwerking kunt u uw nieuwe plisségordijn volledig naar wens samenstellen.

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: