Uitvoering

 • Meest geselecteerd

  Dit systeem bedient u doormiddel van bedieningskoorden omhoog en omlaag. Bij Bottom-up top-down uitvoering zit er aan elke zijde een bedieningskoord.

 • Dit systeem zit altijd tussen 2 koorden verspannen en bedient u door met de hand het profiel naar boven en beneden te bewegen.
  Maximale breedte van 200 cm.

Volgende stap

Optie

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm.
- De maximale breedte kan per kleur afwijken.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 220 cm.
- Bij een breedte vanaf 120 cm is de maximale hoogte 150 cm.

- Minimale breedte 30 cm.
- De maximale breedte kan per kleur afwijken.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 260 cm.

Volgende stap

Type stof

Volgende stap

Kleuren

Stoffen waar V/A achter staat zijn stoffen met dezelfde kleur voor- als achterkant.
Wanneer er geen V/A achter staat is de achterkant wit.

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Bediening

Tip! Indien u 2 DUETTE Shades naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de Duette® Shades op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Komt de jaloezie op een kunststof draai kiep raam? Kies dan voor zijgeleiding en klemsteunen.
Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Duette® Shades van Cosiflor

Duette® Shades maken uw interieur compleet. Met een Duette® Shades van Cosiflor voegt u direct warmte en sfeer toe aan uw interieur. En met de gebruiksvriendelijke bediening kunt u op elk moment van de dag spelen met de lichtinval. Kies de gewenste stijl, voer uw maten in en laat u verrassen door een scherpe prijs.

 

https://www.mijnraamdecoratie.nl
Onze klanten beoordelen ons met een 9.2 gebaseerd op 1757 beoordelingen

Bekijk foto's »

Duette® Shades op maat bestellen

Duette® Shades van Cosiflor geven uw woning direct een karakteristieke, sfeervolle uitstraling. Op onze website bestelt u eenvoudig uw nieuwe Cosiflor Duette® Shades. In deze collectie vindt u zowel verduisterende stoffen als lichtdoorlatende stoffen. Zo is deze vorm van raamdecoratie op maat geschikt voor alle ramen in uw woning. Woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, eetruimte, keuken.. Noem het maar op!

Neem ook eens een kijkje bij onze Dupli Plisse gordijnen of plissegordijnen en laat u inspireren door de andere mogelijkheden die wij u kunnen bieden!

Wanneer kiest u voor Duette® Shades van Cosiflor?

Cosiflor staat al jaren bekend om raamdecoratie van zeer goede kwaliteit. De Duette® Shades worden gemaakt van sterke materialen waar u jarenlang plezier van zult beleven. U geniet niet alleen van een fijne sfeer, maar ook van het isolerende effect van deze vorm van raamdecoratie. Omdat een Duette® gordijn altijd uit twee lagen stof bestaat, ontstaat de unieke honingraatstructuur aan de zijkant. Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen. Hierdoor kan de warmte in de zomer niet binnen komen en kan de warmte in de winter juist niet naar buiten. En dat scheelt weer in de energiekosten!

En met vele extra mogelijkheden kunt u uw raamdecoratie volledig laten aansluiten op uw wensen. Zo kunt u kiezen uit standaard bediening of bediening middels top down bottom up systeem.

Duette Top Down Bottom Up: wat is dat?

De Top Down Bottom Up uitvoering biedt u de mogelijkheid om uw raamdecoratie zo te verstellen dat u altijd kunt genieten van privacy. De stof van een Duette® Shades wordt namelijk verspannen tussen twee koorden. Aan de boven- en onderkant kunt u het gordijn op de gewenste hoogte laten hangen. Genieten van zonlicht, maar geen zin in pottenkijkers? Hang uw Duette® Shades in het midden van het raam en laat aan de boven- en onderkant ruimte over.

In het bestelproces van onze Duette® Shades kunt u kiezen voor standaard bediening en Top Down Bottom Up bediening. Hulp nodig bij het kiezen van de bediening of het bestellen van uw nieuwe raamdecoratie? Wij helpen u graag!

Duette verduisterend of lichtdoorlatend bestellen?

De verschillende stoffen bieden elk een eigen, unieke uitstraling. Zo zijn de verduisterende Duette® stoffen echt 100% verduisterend, waardoor deze geschikt zijn voor in uw slaapkamer. Doordat de lichtkieren nihil zijn, kunt u genieten van een optimale nachtrust. De lichtdoorlatende stoffen laten nog wel licht door, waardoor een unieke sfeer in uw woning ontstaat.

De lichtdoorlatende Duette® Shades van Cosiflor zijn perfect voor uw woonkamer, keuken of werkkamer. Met een ruime collectie aan kleuren wordt het aanschaffen van uw nieuwe Duette® Shades op maat nog leuker! En weet u niet welke kleur het beste bij uw woonkamer of keuken staat? Bij MijnRaamdecoratie.nl kunt u gratis kleurstalen aanvragen. Zo kunt u thuis vergelijken en bepalen welke kleur voor de juiste sfeer en balans zorgt.

Cosiflor Duette® Shades kopen? Dat doet u online!

Bij Joe Benelli kunt u uw Duette® Shades volledig naar wens samenstellen en online bestellen. Met de gratis kleurstalen bepaalt u eenvoudig de gewenste kleur van uw nieuwe Duette® Shades. Daarnaast kunt u ook de kleur van de bediening en het systeem bepalen, zodat dit mooi aan zal sluiten op uw kozijnen en verdere elementen in uw interieur.

Wat zijn Cosiflor Duette® gordijnen?

Een Duette® gordijn van Cosiflor is een vorm van raamdecoratie die gekarakteriseerd wordt door de vouwen in de stof. Doordat er gewerkt wordt met een dubbele laag stof, ontstaat een honingraat aan de zijkant van het gordijn.

Wat kosten Duette® Shades?

De prijs van een Duette® Shades hangt sterk af van de gewenste maten en extra mogelijkheden. Voer online uw maten in en kies de gewenste extra opties om te zien wat de prijs is voor Duette® gordijnen op maat voor uw woning.

Hoe moet ik Duette® Shades ophangen?

Het monteren van uw nieuwe Cosiflor Duette® gordijn(en) is erg makkelijk. U monteert de montagesteunen op de wand of tegen het plafond. Vervolgens klikt u het systeem van de Duette® gordijnen in de steunen. Bekijk onze montagehandleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de Cosiflor Duette® gordijnen kunt monteren.

Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?

Plisségordijnen en Duette® Shades worden vaak door elkaar gehaald. Op het eerste gezicht zijn deze twee vormen van raamdecoratie identiek aan elkaar. Het verschil is dat een Duette® gordijn uit twee lagen stof bestaat, terwijl een plisségordijn is gemaakt van één laag stof. Ziet u een honingraat aan de zijkant van het gordijn, dan is het een Duette® gordijn.

Technische gegevens

Plisse en Duette® Shades handbediend

Afmetingen
Breedte van de plooi: 20 mm; Duette® Shades zijn 25 mm
Afmetingen bovenprofiel: 20 x 13 mm; Duette® Shades: 25 x 13 mm.
Bij het F2 systeem (top-down): 40 x 13 mm
Afmetingen onderprofiel 20 x 13 mm
Maximaal leverbare afmetingen: Verschillend
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Overig  
Kleuren systeem: Wit, technisch zilver en zwart
Bediening: Door middel van handgreep
Systeem: Standaard en top-down systeem
Plissé hoogte: Pakkethoogte
50 cm Ca. 5 cm
100 cm Ca. 6 cm
150 cm Ca. 7 cm
200 cm Ca. 8 cm
220 cm Ca. 9 cm
260 cm Ca. 9 cm
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Opties

  Stoffen

  Uw plissegordijnen zijn beschikbaar in 6 verschillende stoffen in diverse kleuren. U kunt kiezen uit de volgende stoffen:

  • Transparant
  • Lichtdoorlatende
  • Half verduisterende
  • Verduisterend
  • Kleurrijk
  • Gecraqueleerde

  Gecraqueleerd betekent: ‘met vele barstjes in het oppervlak’.

  Kleuren

  De plissegordijnen zijn in vele kleuren beschikbaar bij MijnRaamdecoratie.nl. Als u de kleur graag in het echt wilt zien, kunt u gratis bij ons een kleurstaal aanvragen. Natuurlijk zijn we u ook graag van dienst in onze showroom in Rhoon.

  Prijs

  Twijfelt u over de prijs van onze plisse? In onze webshop is de plisse’s wel tot 40% goedkoper dan bij andere grote aanbieders. Zijn ze ergens anders goedkoper? Meld het ons meteen en wij passen onze prijs voor u aan!

  Zijgeleiding

  Als laatste kunt u ook nog kiezen voor een zijgeleiding. Zo voorkomt u het klapperen van de plissé bij beweging, wat soms als irritant ervaren kan worden. Wij plaatsen dan een staaldraad aan de zijkant van de plissé die het klapperen voorkomt. Dit is aan te raden voor bijvoorbeeld deuren en draaikiepramen. Zijgeleiding is niet mogelijk bij de Duette® Shades.

  Duette® Shades op maat bestellen

  Duette® Shades van Cosiflor geven uw woning direct een karakteristieke, sfeervolle uitstraling. Op onze website bestelt u eenvoudig uw nieuwe Cosiflor Duette® Shades. In deze collectie vindt u zowel verduisterende stoffen als lichtdoorlatende stoffen. Zo is deze vorm van raamdecoratie op maat geschikt voor alle ramen in uw woning. Woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, eetruimte, keuken.. Noem het maar op!

  Neem ook eens een kijkje bij onze Dupli Plisse gordijnen of plissegordijnen en laat u inspireren door de andere mogelijkheden die wij u kunnen bieden!

  Wanneer kiest u voor Duette® Shades van Cosiflor?

  Cosiflor staat al jaren bekend om raamdecoratie van zeer goede kwaliteit. De Duette® Shades worden gemaakt van sterke materialen waar u jarenlang plezier van zult beleven. U geniet niet alleen van een fijne sfeer, maar ook van het isolerende effect van deze vorm van raamdecoratie. Omdat een Duette® gordijn altijd uit twee lagen stof bestaat, ontstaat de unieke honingraatstructuur aan de zijkant. Tussen deze twee lagen stof blijft lucht hangen. Hierdoor kan de warmte in de zomer niet binnen komen en kan de warmte in de winter juist niet naar buiten. En dat scheelt weer in de energiekosten!

  En met vele extra mogelijkheden kunt u uw raamdecoratie volledig laten aansluiten op uw wensen. Zo kunt u kiezen uit standaard bediening of bediening middels top down bottom up systeem.

  Duette Top Down Bottom Up: wat is dat?

  De Top Down Bottom Up uitvoering biedt u de mogelijkheid om uw raamdecoratie zo te verstellen dat u altijd kunt genieten van privacy. De stof van een Duette® Shades wordt namelijk verspannen tussen twee koorden. Aan de boven- en onderkant kunt u het gordijn op de gewenste hoogte laten hangen. Genieten van zonlicht, maar geen zin in pottenkijkers? Hang uw Duette® Shades in het midden van het raam en laat aan de boven- en onderkant ruimte over.

  In het bestelproces van onze Duette® Shades kunt u kiezen voor standaard bediening en Top Down Bottom Up bediening. Hulp nodig bij het kiezen van de bediening of het bestellen van uw nieuwe raamdecoratie? Wij helpen u graag!

  Duette verduisterend of lichtdoorlatend bestellen?

  De verschillende stoffen bieden elk een eigen, unieke uitstraling. Zo zijn de verduisterende Duette® stoffen echt 100% verduisterend, waardoor deze geschikt zijn voor in uw slaapkamer. Doordat de lichtkieren nihil zijn, kunt u genieten van een optimale nachtrust. De lichtdoorlatende stoffen laten nog wel licht door, waardoor een unieke sfeer in uw woning ontstaat.

  De lichtdoorlatende Duette® Shades van Cosiflor zijn perfect voor uw woonkamer, keuken of werkkamer. Met een ruime collectie aan kleuren wordt het aanschaffen van uw nieuwe Duette® Shades op maat nog leuker! En weet u niet welke kleur het beste bij uw woonkamer of keuken staat? Bij MijnRaamdecoratie.nl kunt u gratis kleurstalen aanvragen. Zo kunt u thuis vergelijken en bepalen welke kleur voor de juiste sfeer en balans zorgt.

  Cosiflor Duette® Shades kopen? Dat doet u online!

  Bij Joe Benelli kunt u uw Duette® Shades volledig naar wens samenstellen en online bestellen. Met de gratis kleurstalen bepaalt u eenvoudig de gewenste kleur van uw nieuwe Duette® Shades. Daarnaast kunt u ook de kleur van de bediening en het systeem bepalen, zodat dit mooi aan zal sluiten op uw kozijnen en verdere elementen in uw interieur.

  Wat zijn Cosiflor Duette® gordijnen?

  Een Duette® gordijn van Cosiflor is een vorm van raamdecoratie die gekarakteriseerd wordt door de vouwen in de stof. Doordat er gewerkt wordt met een dubbele laag stof, ontstaat een honingraat aan de zijkant van het gordijn.

  Wat kosten Duette® Shades?

  De prijs van een Duette® Shades hangt sterk af van de gewenste maten en extra mogelijkheden. Voer online uw maten in en kies de gewenste extra opties om te zien wat de prijs is voor Duette® gordijnen op maat voor uw woning.

  Hoe moet ik Duette® Shades ophangen?

  Het monteren van uw nieuwe Cosiflor Duette® gordijn(en) is erg makkelijk. U monteert de montagesteunen op de wand of tegen het plafond. Vervolgens klikt u het systeem van de Duette® gordijnen in de steunen. Bekijk onze montagehandleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de Cosiflor Duette® gordijnen kunt monteren.

  Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?

  Plisségordijnen en Duette® Shades worden vaak door elkaar gehaald. Op het eerste gezicht zijn deze twee vormen van raamdecoratie identiek aan elkaar. Het verschil is dat een Duette® gordijn uit twee lagen stof bestaat, terwijl een plisségordijn is gemaakt van één laag stof. Ziet u een honingraat aan de zijkant van het gordijn, dan is het een Duette® gordijn.

  Technische gegevens

  Plisségordijnen en Duette® Shades koordbediend

  Afmetingen
  Breedte van de plooi: 20 mm; Duette® Shades is 25 mm
  Afmetingen bovenprofiel: 20 x 13 mm; Duette® Shades: 25 x 13 mm.
  Bij het F2 systeem (top-down): 40 x 13 mm
  Afmetingen onderprofiel 20 x 13 mm
  Maximaal leverbare afmetingen: Verschillend
  Minimaal leverbare afmetingen: 20 cm breed x 20 cm hoog
  Overig  
  Kleuren systeem: Wit, technisch zilver en zwart
  Bedieningssysteem: Standaard en top-down systeem
  Hoogte Totaal plissé in cm. pakkethoogte
  50 cm ± 6 cm
  100 cm ± 8 cm
  150 cm ± 9,5 cm
  200 cm ± 11,5 cm
  220 cm ± 12 cm
  260 cm ± 13 cm
  Maat berekenen

  Goed om te weten, voordat u gaat meten

  • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
  • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
  • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
  • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
  • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
  • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

   

  Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

  Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

   

  In de dag

  Optie 1: IN de dag

  Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

  Ga naar stap 2A »

  In de dag

  Optie 1: OP de dag

  Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

  Ga naar stap 2B »

  Stap 2 Inmeetinstructies

  Instructievideo's


  In de dag

  stap 2a: IN de dag

  (in kozijn of tussen twee muurdelen)

  1) Breedte meten

  Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar -0,5 cm.

  2) Hoogte meten

  Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


  In de dag

  stap 2b: OP de dag

  (op de muur/over het kozijn heen)

  1) Breedte meten

  Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

  2) Hoogte meten

  Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.

  Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

   

  Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

  Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen en plissé/duette is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Opties

  Montage

  Bij de montage van de plisségordijnen of Duette® Shades heeft u twee keuzemogelijkheden:

  • Op de dag

   plisségordijnen en Duette® Shades worden geplaatst om het kozijn. Het omsluit dus het gehele kozijn. Plisségordijnen die ‘in de dag’ geplaatst worden, heeft daarom een grotere afmeting dan een plisse die ‘op de dag’ geplaatst moet worden.

  • In de dag

   De plisségordijnen en Duette® Shades worden geplaatst tegen het kozijn aan. Alleen het raam wordt afgedekt. Een plisségordijnen of Duette® Shades die ‘in de dag’ geplaatst worden is minder groot dan plisségordijnen of Duette® Shades die ‘op de dag’ worden geplaatst.

   

  Wat zijn Cosiflor Duette® gordijnen op maat?
  Een Duette® gordijn van Cosiflor is een vorm van raamdecoratie die gekarakteriseerd wordt door de vouwen in de stof. Doordat er gewerkt wordt met een dubbele laag stof, ontstaat een honingraat aan de zijkant van het gordijn.
  Wat kosten Duette® Shades op maat?
  De prijs van een Duette® Shades hangt sterk af van de gewenste maten en extra mogelijkheden. Voer online uw maten in en kies de gewenste extra opties om te zien wat de prijs is voor Duette® gordijnen op maat voor uw woning.
  Hoe moet ik Duette® Shades ophangen?
  Het monteren van uw nieuwe Cosiflor Duette® gordijn(en) is erg makkelijk. U monteert de montagesteunen op de wand of tegen het plafond. Vervolgens klikt u het systeem van de Duette® gordijnen in de steunen. Bekijk onze montagehandleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de Cosiflor Duette® gordijnen kunt monteren.
  Wat is het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades?
  Plisségordijnen en Duette® Shades worden vaak door elkaar gehaald. Op het eerste gezicht zijn deze twee vormen van raamdecoratie identiek aan elkaar. Het verschil is dat een Duette® gordijn uit twee lagen stof bestaat, terwijl een plisségordijn is gemaakt van één laag stof. Ziet u een honingraat aan de zijkant van het gordijn, dan is het een Duette® gordijn.

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: