Licht of donker interieur - Deel 2: Donker interieur

In ons vorige artikel heb je kunnen lezen hoe je een licht interieur toch sfeervol en gezellig kunt maken. Tijd om tegenlicht te bieden en inspiratie te bieden voor een donker interieur. Want in de juiste samenstelling kan dat juist heel gezellig en sfeervol zijn!

De uitstraling van een donker interieur

Een donker interieur geeft een andere uitstraling dan een licht interieur. Kleuren doen namelijk zoveel in een interieur dat deze een totaal ander gevoel kunnen geven. Een licht interieur geeft vaak een fris en neutrale uitstraling waar een donker interieur juist weer een charmante en geborgen gevoel kan geven.

Vaak gaat de gedachte rond dat het bij een donker interieur al snel te donker wordt. Dit is echter vrijwel alleen het geval als er alleen donkere kleuren met elkaar gecombineerd worden. Dus enkel zwarte muren, zwarte gordijnen, zwarte meubels en een donkere vloer. Door te spelen met verschillende kleuren en materialen kun je juist een prachtige, chique en vooral warme uitstraling creëren.

Welke kleuren zorgen voor de perfecte balans?

Welke kleuren zorgen voor de perfecte balans? Zou jij ook in zo’n prachtig, donker interieur willen wonen, maar weet je niet waar te beginnen? De kleuren van je vloer en muren vormen altijd de basis. Vergeet ook niet het optische gevoel van een ruimte in je achterhoofd te houden. Heb je een kleine ruimte? Zorg dan dat de kleuren op de muur en vloer niet te donker zijn. Dat zorgt namelijk voor een optisch kleinere ruimte.

Ga voor een donkere beige tint, taupe, stoer blauw of donkergroen. Antraciet en zwart kunnen niet alleen snel te donker worden, maar geven de ruimte ook een koelere en daarmee koudere uitstraling.

Bron: https://chloedominik.com/12-moody-room-designs-that-you-will-love-for-the-winter-season/#.X8n6-i-iFTa

Creëer contrast met verschillende materialen

Naast de kleur van de basis is het creëren van contrast ook erg belangrijk. Zeker als je een donker interieur gaat samenstellen. Je wil namelijk geen vlak geheel, maar een sprekend interieur. En dat doe je door gebruik te maken van verschillende materialen. Denk aan een vloerkleed, een leren bank of stoel, een deur van staal, houten jaloezieen, een speels kleed over de bank, planten... Noem het maar op. Zodra er maar verschillende lagen in het interieur ontstaan.

Wil je toch een wat meer charmante en zachte uitstraling? Ga dan ook op zoek naar zachtere materialen om mee te mixen en matchen. Wol voor een (vloer)kleed bijvoorbeeld, of mooie vouwgordijnen voor de ramen, een speelse lamp.. Zachte ronde vormen maken je interieur wat zachter en zoals op de afbeeldingen hieronder kan een touch of gold het extra chique maken.

Bron: https://www.elle.be/nl/217940-25-redenen-om-donkere-muren-kiezen-interieur.html#217940

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: