Alles wat je wil weten over gordijn railsen

In een eerder artikel vertelden we je alles over de verschillende soorten plooien waarmee onze gordijnen afgewerkt kunnen worden. Gordijnen hebben we in vele soorten, materialen en kleuren. Dik, dun, fijn, grof, stug of soepel? Het bestaat allemaal. Met deze eigenschappen kun je dan ook een bepaalde sfeer of stijl creëren in je interieur.

Het is echter ook belangrijk om te kijken naar de montage van je gordijnen. De montage, door middel van een rails, is namelijk bepalend voor de gehele uitstraling van je nieuwe gordijnen op maat.

De verschillende railsen voor onze gordijnen

Bij Joe Benelli werken we met verschillende typen railsen. Zo hebben we de KS rail, een standaard rail die niet zichtbaar is. De plooi van je gordijnen hangt namelijk mooi voor de rails. Kies je voor een enkele of dubbele plooi en wil je het verder basic, maar goed hebben? Dan is de KS rail een geschikte keuze.

 

Voor een waveplooi is de DS rail een mooie, subtiele rails. Deze rails is mooi afgerond, omdat deze altijd zichtbaar is. De waveplooi hangt namelijk altijd onder de rails in plaats van voor de rails, zoals bij een enkele en dubbele plooi het geval is.

 

Een statement maken met de gordijnen rails

Om een extra statement te maken met je gordijnen is er een ruime keuze in soorten en maten railsen. Zo is een roederail in het zwart momenteel een populaire keuze, omdat deze in verschillende diktes te verkrijgen is ook toepasbaar in elk interieur!

Een roederail is, zoals de naam het al zegt, een roede met een rail erin verwerkt. Voor een roederail zijn geen ringen in het gordijn vereist. Met een enkele of dubbele plooi met band en haken kun je de runners aan de rails hangen. Een voordeel hiervan is dat het gordijn soepeler heen en weer kan worden geschoven en direct aan het plafond gemonteerd kan worden waardoor deze een modernere uitstraling creëert.

 

 

Toch meer fan van een traditionele roede? Dan is deze roederail ook in een standaard roede te verkrijgen, waarbij je je gordijn als ringgordijn laat afwerken.

 

 

Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

Kunnen wij je ergens mee helpen

010 - 720 04 00
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: