Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedte maat 1 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Wilt u gebruik maken van een meetgarantie? Bekijk hier onze meetservice.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 240 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 240 cm.
Volgende stap

Kleuren

Kies kleurgroep

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend een kleurstaal aan.

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 jaloezieën naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

 

Let op: De keuze voor bedieningszijde "links tuimelen - links ophalen" en "rechts tuimelen - rechts ophalen” is enkel mogelijk voor jaloezieën breder dan 50cm.

Volgende stap

Extra opties

Tip! Indien u de aluminium jaloezieën op een kantelraam plaatst kies dan voor de optie zijgeleiding.

Komt de jaloezie op een kunststof draai kiep raam? Kies dan voor zijgeleiding en klemsteunen.
Afdeklat standaard
 Afdeklat
Sierkoof aan beide zijden
Sierkoof aan beide zijden
Sierkoof linker zijde
Sierkoof linker zijde
Sierkoof rechter zijde
Sierkoof rechter zijde

Let op: De sierkoof is enkel mogelijk wanneer u kiest voor "Op de dag" (op de muur) montage.

Let op! De afdeklat is van hout en de kleur kan afwijken van de gekozen kleur. De maximale breedte is 240 cm.

Selecteer de kleur van de afdeklat / sierkoof

Volgende stap

Referentie & aantal

Let op: De referentie is niet zichtbaar bij de productie. Voor opmerkingen over het product kan u contact met ons opnemen.
Aluminium Jaloezieën 25 mm

Aluminium jaloezieën zijn al jaren erg populair. De industriële, moderne uitstraling van deze horizontale lamellen past mooi binnen elke woonstijl. Stel hier uw 25mm aluminium jaloezie naar wens samen en laat u verrassen door de scherpe prijs!

 

Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »

Omschrijving

25mm aluminium jaloezieen op maat

Op zoek naar raamdecoratie op maat met een moderne uitstraling? Dan zijn de 25mm aluminium jaloezieën van Joe Benelli zeer geschikt. Deze horizontale lamellen zijn licht, eenvoudig te monteren en daarnaast ook echt een aanvulling op uw interieur. De smalle lamel zorgt ervoor dat u nog voldoende lichtinval in huis krijgt zonder dat mensen van buitenaf makkelijk naar binnen kunnen kijken. En met een maximale hoogte en breedte van 240cm kunt u alle ramen in uw woning voorzien van mooie 25mm jaloezieën.

Wanneer kies ik voor 25 mm aluminium jaloezieën?

De 25 mm aluminium jaloezieën zijn vooral geschikt als u wilt blijven genieten van de lichtinval van buiten zonder dat u uw privacy daarvoor hoeft op te geven. Doordat u de lamellen kunt kantelen, creëert u op elk moment van de dag de gewenste sfeer.

Hiernaast zijn de aluminium jaloezieën ook erg geschikt voor montage in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Het materiaal is namelijk roestvrij, waardoor uw zonwering nog jarenlang mooi blijft. Het schoonmaken van deze vorm van raamdecoratie is ook erg eenvoudig. U kunt de lamellen namelijk met een vochtige doek of stofdoek afnemen.

Zeer geschikt voor plaatsing in badkamers

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn onze 25 mm aluminium jaloezieën zeer geschikt voor montage in vochtige ruimtes. Bij een rolgordijn, vouwgordijn of plisségordijn kan schimmelvorming in de stof optreden naarmate deze raamdecoratie lang in een vochtige ruimte is gemonteerd. Waar deze vormen van raamdecoratie dus sterk reageren op vocht, kunt u met een gerust hart uw aluminium jaloezie in de badkamer monteren. Het materiaal is roestvrij, waardoor de 25 mm jaloezie ook in vochtige ruimtes mooi blijft. Zo kunt u jarenlang genieten van uw raamdecoratie.

De juiste kleur voor uw 25mm jaloezieën

Bij MijnRaamdecoratie kunt u uw nieuwe jaloezie volledig naar wens samenstellen. Naast de maat kunt u namelijk ook de kleur kiezen. In onze collectie vindt u maar liefst 84 verschillende kleuren om uit te kiezen. Let op: door de instellingen van uw beeldscherm kan de kleur die u op onze website ziet afwijken van het origineel. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen aan te vragen. Hiermee kunt u thuis vergelijken welke kleur het beste past binnen uw huidige interieur.

Heeft u hulp nodig of kunt u wel advies gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur? Maak dan een afspraak met een van onze interieur adviseurs.

Verduistering / privacy

Horizontale jaloezieën zijn niet bedoelt om een ruimte volledig lichtdicht af te sluiten. De beste sluiting bereikt u door de jaloezieën naar beneden te kantelen. Voor privacy of licht inval regulatie kunt u de lamellen naar boven of naar beneden kantelen.

Hoe meet ik 25 mm aluminium jaloezieën op?

Het opnemen van de juiste maten is zeer eenvoudig. Als u de jaloezie tussen twee muren (in de dag) wil plaatsen, meet u de breedte tussen deze twee muren op. Vervolgens haalt u hier 1 cm af voor eventuele speling. Hierna kunt u de lengte van het raam opmeten. Wilt u de jaloezie tegen het plafond of op de muren (op de dag) plaatsen? Dan kunt u de totale lengte en breedte opmeten. Wilt u dat de jaloezie het raam volledig overlapt? Tel dan 14 centimeter bij de totale breedte op. Zo zal de jaloezie netjes over het raam geplaatst kunnen worden en heeft u zo min mogelijk last van eventuele lichtkieren. Alle stappen zijn terug te vinden in onze meetinstructies.

Hoe moet ik 25 mm aluminium jaloezieën monteren?

Het monteren is zeer eenvoudig. De steunen van de bovenbak monteert u, afhankelijk van de gewenste situatie, tegen het plafond of op de muur. Vervolgens klikt u de bovenbak van de aluminium jaloezie in deze steunen. De steunen die meegeleverd worden bij de aluminium jaloezie zijn universeel en daarbij dus voor zowel in de dag als op de dag te gebruiken. Bekijk de montagehandleiding op onze website om alle stappen nogmaals door te nemen.

 

🔍 Wat zijn 25mm aluminium jaloezieen op maat?
Bij een 25mm aluminium jaloezie is de lamelbreedte van de jaloezie 25mm. Deze populaire vorm van raamdecoratie is vooral geschikt als u wilt blijven genieten van de lichtinval van buiten, zonder uw privacy daarvoor op te geven.
📐 Hoe meet ik een 25mm aluminium jaloezie op?
Meet de gewenste breedte en hoogte op. Als u de jaloezie tussen twee muren hangt, raden we aan om 1cm van de totale breedte af te halen. Wordt de jaloezie op de muur geplaatst? Voeg dan 10cm aan de breedte toe voor overlapping op de muren.
💶 Wat kosten 25mm aluminium jaloezieen op maat?
De prijs van 25mm aluminium jaloezieen hangt af van de gewenste maten. Voor uw maten in op de webshop en zie direct de scherpe prijs voor uw nieuwe raamdecoratie op maat.
ℹ️ Kunnen 25mm jaloezieën ook uitgevoerd worden met ladderband?
Onze 25mm aluminium jaloezieën kunnen uitsluitend met ladderkoord geleverd worden. Onze 50mm aluminium jaloezieën kunnen wel met ladderband geleverd worden.

 

Technische gegevens
Afmetingen
Breedte van de lamel: 25 mm
Afmetingen bovenbak: 25 x 25 mm
Maximaal leverbare afmetingen: 240 cm breed x 220 cm hoog
Minimaal leverbare afmetingen: 40 cm breed x 40 cm hoog
Overig  
Ladderkoord: Alleen ladderkoord leverbaar, geen ladderband
Bedieningssysteem: Trekkoord en plastic tuimelstang
Materiaal: De lamellen zijn gemaakt van hoge kwaliteit aluminium. De bovenbak en onderlat zijn gemaakt van staal in matchende kleur met de lamellen.
Aantal mm: Aantal ladderbanden Aantal ladderkoorden
<= 700 2 2
701 - 1349 3 3
1350 - 1799 4 4
1800 - 2199 5 4
2200 - 2500 6 4
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
300 42,5
400 45
500 47,5
600 50
700 52,5
800 55
900 57,5
1000 60
1100 62,5
1200 65
1300 67,5
Jaloezie hoogte (mm) Hoogte X in opgetrokken
toestand (mm)
1400 70
1500 72,5
1600 75
1700 77,5
1800 80
1900 82,5
2000 85
2100 87,5
2200 90
2300 92,5
2400 95
Maat berekenen

Goed om te weten, voordat u gaat meten

 • Houd rekening met vensterbanken en verwarmingsbuizen.
 • Houd rekening met naar binnendraaiende ramen en/of deuren en uitstekend raam- en/of deurbeslag.
 • Kijk goed of er geen sierstrip, plint of ander obstakel in de weg zit op de plaats waar u de raamdecoratie gaat monteren.
 • Houd voldoende afstand van het raam als dit gevoelig is voor thermische breuk
 • Meet enkel in wanneer de maten niet meer veranderen door bijvoorbeeld stucen of het plaatsen van een vloer.
 • In dit document vindt u inmeetinstructies voor: IN de dag, OP de dag, meerdere producten naast elkaar, draaikiepramen, erkers met rechte hoeken en erkers met schuine hoeken.

 

Stap 1 Bepaal de plaatsing van de raamdecoratie

Voordat u begint met inmeten is het belangrijk om te bepalen hoe u raamdecoratie gaat monteren. U kunt kiezen voor plaatsing IN de dag en plaatsing OP de dag. De manier van plaatsen heeft invloed op het inmeten. Bepaal de plaatsing en volg de bijpassende stap voor de juiste inmeetinstructies.

 

In de dag

Optie 1: IN de dag

Hierbij komt de raamdecoratie tussen twee muren of in het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2A »

In de dag

Optie 1: OP de dag

Hierbij komt de raamdecoratie op de muur/over het kozijn te hangen.

Ga naar stap 2B »

Stap 2 Inmeetinstructies

Instructievideo's


In de dag

stap 2a: IN de dag

(in kozijn of tussen twee muurdelen)

1) Breedte meten

Meet de breedte binnen het kozijn op 3 punten: boven, midden en onder. De bestelmaat = smalst gemeten maat -1 cm, bij (duo)rolgordijnen is dit maar -0,5 cm.

2) Hoogte meten

Meet de hoogte binnen het kozijn op 3 punten: links, midden en rechts. Houd de langste maat aan voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duorolgordijnen de kortste maat.


In de dag

stap 2b: OP de dag

(op de muur/over het kozijn heen)

1) Breedte meten

Meet de breedte van het raam + de gewenste overlap. Dit is de bestelmaat.

2) Hoogte meten

Hoogte gemeten vanaf het punt dat u de raamdecoratie ophangt tot waar de raamdecoratie moet eindigen. Deze maat is inclusief bovenbak.

Let op: Houd rekening met bovenbak en de pakkethoogte, zodat naar binnendraaiende ramen/deuren probleemloos kunnen openen en sluiten wanneer de raamdecoratie is opgetrokken. De pakkethoogte vindt u op onze website onder het kopje ‘‘technische gegevens’’ op de productpagina.

 

Meerdere producten naast elkaar? Zo bepaalt u de breedte

Gaat u meerdere producten naast elkaar hangen? Volg dan de onderstaande stappen om de breedte te bepalen.

 • Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
 • Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Bij (duo)rolgordijnen is dit maar 0,5 cm. Deze breedtemaat vult u in op de website.
 • Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam
 •  

  Inmeetinstructies voor draaikiepramen

  Draai kiep raam, standaard montage.

  Draai kiep raam, montage met klemsteunen.

  Let op: Geschikt voor de volgende vormen van raamdecoratie: plissé/duette verspannen of vrijhangend met zijgeleiding. 25 mm en 50mm houten/aluminium jaloezie met zijgeleiding.

  Het opmeten van een draaikiepraam is een nauwkeurige aangelegenheid. Er bestaan twee vormen van montage. Zorg dat u de inmeetinstructies volgt die in uw situatie van toepassing is.

  Optie 1: Standaard montage

  Montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikt voor houten en aluminium draaikiepramen.

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Montage door middel van klemsteunen.
  Geschikt voor kunststof draaikiepramen.

  Optie 1: Standaard montage

  Standaard montage door middel van boren/schroeven.
  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van hout en aluminium.

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Meet de bovenkant van het openslaande deel tot onderzijde glaslat.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit.

  standaard montage

  Optie 2: Montage met klemsteunen

  Geschikte oplossing voor draaikiepramen van kunststof.

  Let op: Controleer bij een kunststof draaikiepraam vooraf of u boven en onder minimaal 2,5 cm ruimte heeft tussen het openslaande gedeelte en vensterbank/kozijn (zie afbeelding, oranje aanwijzing ) Wanneer u deze ruimte niet heeft, is montage met klemsteunen niet mogelijk!

   

  1) Breedte meten

  Meet tegen de klink tot de buitenkant van de glaslat. Dit is de bestelmaat.

  2) Hoogte meten

  Zet het raam open en meet de totale hoogte van het openslaande deel.
  Dit is de bestelmaat. Deze maat is inclusief de bovenbak.

  Kies bij de stap “Extra opties” voor zijgeleiding wanneer dit niet standaard op het gekozen product zit. Kies hier ook voor de optie klemsteunen.

  standaard montage

   

  Inmeetinstructies voor erkers

  Wilt u de raamdecoratie ophangen in een erker? Hieronder ziet u de stappen voor het inmeten van een erker met rechte hoeken (optie 1). Heeft u een erker met schuine hoeken? Volg dan de stappen van optie 2.

  Let op:
  • Houdt er rekening mee dat u open ruimtes krijgt tussen de producten.
  • De stofbreedte bij een (duo)rolgordijn is smaller dan de cassette, plaatsing in een erker raden wij hierom af.
  • I.v.m. de bediening raden wij een vrijhangend top down bottom up systeem af in een erker met rechte hoeken.
  • Het inmeten van erkers kan lastig zijn, komt u er niet uit of twijfelt u? Maak dan gebruik van onze inmeetservice

  Optie 1: Erker met rechte hoeken

  1. Maak een keuze voor optie A of optie B, zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
  2. Meet de strakke breedte op drie plaatsen van raamzijde 1.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 1 cm vanaf. Dit is de bestelmaat.
  3. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 1 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  4. Meet de strakke breedtemaat op drie plaatsen van raamzijde 2.
   Noteer de smalst gemeten maat en haal hier de juiste speling vanaf (zie tabel hieronder)
  5. Meet de hoogte op drie plaatsen van raam 2 en noteer de langste maat voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette. Voor vouwgordijnen en duo-rolgordijnen de kortste maat.
  TABEL: Aan te houden speling per product
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm

  Optie 2: Erker met schuine hoeken

  1. Knip een aantal stukken papier uit in de dieptemaat van de bovenbak (incl. afdeklat, beugel en speling). Houdt hiervoor de maten aan die aangegeven zijn in de tabel hieronder
  2. Plaats in iedere hoek de stukken papier, zoals weergegeven in de illustratie (grijze vlakken). Zorg dat de stukken elkaar niet raken.
  3. Meet bij ieder raam de breedte inclusief papier en noteer deze. Haal hier 0,7 cm speling af.
  4. Meet van ieder raam de hoogte op drie plaatsen en noteer voor jaloezieën, rolgordijnen en plissé/duette de langste hoogtemaat. Voor duorolgordijnen en vouwgordijnen houdt u de kortste maat aan.
  TABEL: Houdt deze maten aan voor de stukken papier
  16mm & 25mm Jaloezie - 3,5 cm | 50mm Jaloezie - 7,5 cm | 70mm Jaloezie - 8,5 cm | Vouwgordijn - 5 cm | Plissé/duette - 3 cm | Dupli plissé XL - 4,5 cm
  Opties

  Bediening

  U kunt kiezen aan welke kant het koord en de tuimelaar zit. Met het koord kunt u de jaloezieën optrekken of laten zakken. Met de tuimelaar kunt u de lamellen openen en sluiten. U kunt zelf bepalen waar u het koord en de tuimelaar plaatst, links of rechts.

  Onderlat vastzetten

  Als u de lamellen voornamelijk wilt tuimelen, raden we u aan om de onderlat vast te laten zetten. De onderlat zetten we dan vast middels een fixeerpen en een beugel.

  Zijgeleiding

  Als laatste kunt u ook nog kiezen voor een zijgeleiding. Zo voorkomt u het klapperen van de jaloezieën bij beweging, wat soms als irritant ervaren kan worden. Wij plaatsen dan een staaldraad aan de zijkant van de jaloezieën die het klapperen voorkomt. Dit is aan te raden voor bijvoorbeeld deuren en draaikiepramen.


  klemsteunen

  Klemsteunen
  Wanneer de jaloezie op een kunststof draai kiep raam geplaatst wordt kan er gekozen worden voor klemsteunen. Klemsteunen klemmen om het openslaande raam heen waardoor er niet meer geboord hoeft te worden.

  Montagehandleiding

  Download Montagehandleiding - 16mm - 25mm

  Download Montagehandleiding - 50mm

   

  Jaloezie monteren op kunststof draaikiepraam
  met klemsteunen en zijgeleiding

   

  Daarom kies je voor ons

  • Al 15 jaar de grootste online raamdecoratie specialist
  • Productie in eigen fabriek
  • Gemiddeld beoordeeld met een 9+
  • Showroom met advies op maat van opgeleide stylisten

  Kunnen wij je ergens mee helpen

  010 - 720 04 00
  Of gebruik onze online chat

  In deze shop wordt veilig betaald met: